Veel Nederlanders zijn zuinig ingesteld. Als de professionals ingeschakeld moeten worden om een probleem in huis op te lossen, dan is het niet anders, maar als we het zelf kunnen doen we het vaak ook liever zelf. Als je handig bent of wordt met klussen, kun je jezelf op die manier aardig wat geld besparen. Maar dan is het wel nodig om eerst te investeren in goed gereedschap. We zetten een aantal zaken op een rijtje die van pas kunnen komen, allemaal verkrijgbaar bij Mastertools.

Schuurmachine

schuurmachine

Schuren is vaak een vervelend maar noodzakelijk onderdeel van het klussen. Als voorbereiding op het schilderen, of wanneer je gaat zagen. Hoewel voor de kleinere schuurklusjes schuurpapier prima voldoet, is het niet een erg praktisch oplossing wanneer je grote oppervlakken moet. Een schuurmachine kan je dan veel werk en energie besparen.

Decoupeerzaag

Ben je van plan om zelf ook zaagwerk te gaan doen? Dan is een decoupeerzaag een uitstekende allround investering. Hiermee kun je namelijk naast het standaard zaagwerk ook vormen uitzagen en hoeken af ronden, omdat een decoupeerzaag zeer wendbaar is.

Klopboormachine

Een boormachine komt natuurlijk altijd van pas. Om zaken op te kunnen hang, maar ook bij eigen timmerwerk. Je kunt investeren in een gewone boormachine, maar daarmee kun je alleen in zachtere materialen boren. Wil je ook in een harde steensoort zoals beton kunnen boren, dan heb je een klopboormachine nodig. Hiermee kun je ook gewoon in zachtere materialen boren en schroeven vast- en losdraaien.

Combihamer

ham-zaag-schroevendraaier

Wil je naast kunnen boren zachte en harde materialen ook sloop- en breekwerkzaamheden kunnen verrichten? Dan kun je in plaats van een klopboormachine beter een combihamer kopen. Dat is een boorhamer met beitelfunctie. Hiermee kun je ook boren in harde en zachte materialen. Wil je echt uitdagende sloopwerkzaamheden, zoals het openbreken van vloeren of het verwijderen van tegels, gaan uitvoeren? Dan heb je een breekhamer nodig. Daarmee kun je echter niet boren of schroeven.

Combinatietang en waterpomptang

Bij klussen hoort ook het vastdraaien van moeren. Om grip op moeren te krijgen, heb je een waterpomptang nodig. Hiermee kun je moeren strak vastdraaien of losdraaien zonder er schade aan te veroorzaken. Wil je kunnen buigen en knippen, dan is het ook handig om een combinatietang aan te schaffen.

Het beste gereedschap hangt onder een afdakje, zegt men wel eens, hoewel het eigenlijk over iets anders gaat. Maar de letterlijke strekking blijft overeind: als je investeert in goed gereedschap, zorg erg dan ook goed voor, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Laat een reactie achter