Tientallen jaren van onderzoek wijst uit dat knappe mensen meer succes hebben en meer geld verdienen. Werkgevers zijn bereid om verder te gaan om knappen mensen binnen te halen, opdrachtgevers doen sneller zaken met knappe mensen. Zij doen (onbewust) liever zaken met knappe mensen. Hoe kun je dit gegeven gebruiken in je eigen zakelijke carrière? Hoe verzorgen succesvolle mensen zich? Lees verder voor alle tips & tricks

Meer zelfvertrouwen

man-huid-zonder-rimpels

Er zijn tientallen onderzoeken gepubliceerd over de correlatie tussen succesvol en knap. Onder andere uit de publicatie van Markus M. Mobius uit 2005 blijkt dat knappe/verzorgde mensen meer geld verdienen dan minder knappe/verzorgde mensen. Zelfvertrouwen is daarin een sterk gelieerd component. Of ten minste het uitstralen van zelfvertrouwen. Veel mensen stralen meer zelfvertrouwen uit wanneer ze er goed uitzien. Steeds meer succesvolle mannen maken o.a. gebruik van Botox en/of fillers om er goed uit te zien.

Botox en fillers om er goed uit te zien

Botox werd in de jaren ’70 ontdekt als medicijn tegen scheelzien. De botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) ontspande het overmatig gespannen oogspiertje waardoor het scheelzien verleden tijd was. Sinds de jaren ’80 en ’90 wordt botulinetoxine ook veelvuldig gebruikt als rimpelbehandeling. Inmiddels zijn er honderden miljoenen behandelingen mee uitgevoerd. Botulinetoxine is als rimpelbehandeling met name effectief tegen voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels. Een behandeling is gemiddeld 3-4 maanden effectief.

Fillers worden steeds meer gebruikt om rimpels op te vullen of om de gezichtscontour te verbeteren. Bijvoorbeeld rokerslijntjes of ingevallen wangen kunnen worden opgevuld.

De opkomst van Botox in het zakenleven

knappe-man-laptop-oordopjes

Waar aanvankelijk met name rijken en beroemdheden gebruik maakten van cosmetische behandelingen, is een behandeling tegenwoordig helemaal geen taboe meer. Ondernemers, carrièretijgers, politici en “Jan met de pet”, tegenwoordig worden Botox en fillers in alle lagen van de bevolking toegepast. Jaarlijks worden er in Nederland al meer dan 600.000 behandelingen mee uitgevoerd. Dat grote getal geeft de populariteit goed weer!

Meer geld verdienen na cosmetische behandeling?

Het is niet gezegd dat je meer geld gaat verdienen doordat je voor een Botox behandeling kiest. Maar het is wel zo dat mensen die openstaan voor een cosmetische behandeling met bijvoorbeeld Botox, over het algemeen goed verzorgd zijn en daardoor meer zelfvertrouwen uitstralen en daardoor meer succes hebben in onderhandelingen. (Zie bron Markus M. Mobius)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Injectablesbooking. Vergelijk alle cosmetische klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Laat een reactie achter