Als je aan het werk bent in een pand waar geen airco is, is dat niet altijd even prettig. Zeker als je met velen in een ruimte zit wordt het al snel erg heet in een ruimte. Je wil natuurlijk niet de hele dag zitten en je een ongeluk zweten. Erg optimaal voor het werktempo is dit ook niet. Hoe blijf je koel op werk als je geen airco hebt, en een lange dag op dezelfde plek moet zitten? De volgende tips helpen je om het hoofd koel te houden.

Water!

water-drinken

Water is natuurlijk onmisbaar op een warme zomerse dag, naast dat je dagelijks sowieso veel water moet drinken om goed gehydrateerd te blijven. Naast dat water je hydrateert en zorgt dat je niet uitdroogt, houdt water je ook lekker koel. Haal water uit de koelkast of koel het af met wat ijsklontjes. Als je geen vriezer hebt op het werk, zorg dan voor een thermosfles waar je ijsklontjes in doet. Zo blijft je water lang koel en hoef je je geen zorgen te maken over water wat aan het eind van de dag helemaal opgewarmd is.

Zoek de zon op

Het klinkt misschien een beetje dubbel op, maar het is slim om in je pauze even naar buiten te gaan en de zon op te zoeken. Wanneer je vervolgens terugkomt in het gebouw, voelt de lucht binnen koeler aan door het temperatuurverschil. Je kunt natuurlijk ook even naar buiten om in de schaduw te staan en af te koelen met een briesje. Plekken waar de schaduw al lang staat zijn waarschijnlijk lekker afgekoeld en zo kun je ervoor zorgen dat je even die koele lucht meepakt.

Gebruik een verfrissende spray of een ventilatortje

mini-ventilator

Als het dan echt bloedheet is, en je zit er in je werkbroek of bedrijfskleding van Proforto, dan is afkoelen lastig. Gebruik een spuitbus met koel water wat je af en toe even op jezelf kunt sprayen. Erg handig, want het zorgt ervoor dat je jezelf niet helemaal nat maakt en toch koel je lekker even een beetje af door de frisse mist. Een klein ventilatortje kan ook helpen, zo eentje die je op je laptop of monitor kunt zetten en met een usb ingang in je laptop aan kunt zetten. Deze maakt niet veel lawaai en dus hebben collega’s er geen last van, maar je merkt zelf toch het koele briesje wat het ventilatortje afgeeft. Wel zo lekker.

Laat een reactie achter