Weg met die cafeïne. Je gaat er beter van slapen en hebt geen hoofdpijn meer

Koffie, heel veel mensen zijn er aan verslaafd. Zeker met de al die hippe koffiezaakjes op bijna iedere hoek van de straat die alle mogelijke lekkere koffie’s creëren. Veel mensen halen dagelijks op weg naar hun werk met hun rugzak op, een coffee to go of gaan er even voor zitten.

We zeggen niet dat je daar vanaf moet, maar wie wél kiest voor een mindere inname van cafeïne kan het nog wel eens moeilijk krijgen. Zoals het met iedere verslaving het geval is, is ook een verslaving aan de koffieboon een heftige. Daar ben je niet zomaar vanaf.

Stop je radicaal dan liggen er klachten op de loer

brown ceramic teacup

De reden waarom iemand er vanaf wil is vaak dat hij of zij een te hoge bloeddruk heeft of slecht slaapt door de cafeïne. Hoofdpijn is ook een bekende. Je zult ze de kost moeten geven die dagelijks een reeks paracetamolletjes in hun rugzak heren hebben. Daar blijft het echter niet bij. Veel mensen raken ook hierdoor slapeloos en prikkelbaar. En in het ergste geval ervaar je griepverschijnselen.

Stop je radicaal met de inname van cafeïne dan liggen er nogal wat andere klachten op de loer. En de hoofdpijn blijft. Deze kan zelfs verergeren als je stopt. En het meest nare is misschien nog wel dat je er enorm sacherijnig van wordt.

Halveer de cafeïne-inname

Toch maar weer aan de koffie dan? Nee, natuurlijk niet. Je wilt er immers vanaf of minderen. Doe dat stapsgewijs dan is er veel meer kans om er vanaf te komen. Zet kleine stappen door eerst voor een deel je gewone koffie af te wisselen met decafé. Dronk je eerder zes koppen per dag, dan drink je er nog drie en de andere drie bestaan uit decafé. Drink ook veel water.

Vervolgens bouw je de hoeveelheid cafeïne-rijke koffie af tot een kwart van de dagelijkse hoeveelheid koffie die je drinkt. De rest is cafeïnevrij of je mindert ook het aantal kopjes koffie. Uiteindelijk ga je alleen nog maar cafeïnevrije koffie drinken.

Drink eens een week minder koffie (met cafeïne)

Zie het als een stap voorwaarts als het gaat om je gezondheid. Niet iedereen kan zoveel koffie aan. Natuurlijk kan het je soms een oppepper geven, maar alles waar ‘té’ voor staat is al gauw teveel. En een verslaving is nooit aan te raden.

Test het eens een week uit. Bestel op weg naar je werk eens een decaf. Hol niet door, maar doe je rugzak dames af en ga er eens even bij zitten. Take it easy. Take it decaf. Dat is echt zo gek nog niet en je zult zien dat je er wel bij vaart.

Laat een reactie achter