Ben je van plan om een kraamfeest te gaan organiseren maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Geen paniek, in dit artikel lees je alles wat je moet weten voor het organiseren van het perfecte kraamfeest.

Wat heb je nodig voor het organiseren van een kraamfeest?

Over het algemeen wordt een kraamfeest door de beste vriendin of een vrouwelijk familielid van de aanstaande moeder georganiseerd. Degene, die het kraamfeest regelt, is verantwoordelijk voor het plannen en het organiseren, voor het versturen van uitnodigingen voor het kraamfeest, het serveren van het eten en het drinken en het organiseren van leuke spelletjes.

Een gastenlijst:

Als je in het geheim het kraamfeestje organiseert, valt de gastenlijst onder jouw verantwoordelijkheid! In het geheim zul je de vrienden en de vriendinnen van de aanstaande moeder moeten uitnodigen, dus vraag haar ouders of partner om hulp als je niet van iedereen de gegevens hebt. Als het geen geheim is, vraag dan de aanstaande moeder wie ze graag op haar gastenlijst heeft.

Uitnodigingen:

Dingen die je moet overwegen om op de uitnodigingen te zetten zijn…

Voor wie het kraamfeest is
Wanneer en waar het kraamfeest wordt gehouden
Contactgegevens van degene die het organiseert
Is het een verrassing?
Moeten de gasten iets meenemen?
Is er een cadeaulijst?

Decoraties:

Versier de kamer met ballonnen, bloemen, spandoeken, confetti, verlichting en andere leuke decoraties… Je kunt je houden aan een kleurthema: met zachte pastelkleuren (roze voor een meisje, blauw voor een jongen) of levendige kleuren, eenvoudige kleuren of allerlei kleuren door elkaar. Tafeldecoraties voegen ook iets extra’s toe.

Eten en drinken:

Creatief zijn wat betreft het eten kan een gemakkelijke manier zijn om je kraamfeest extra feestelijk te maken – vergeet ook de kleurstof niet. Iedereen houdt van taart en die taart zet je mooi op een standaard. Je hebt ook bordjes nodig. Je kunt zelfs denken aan een gender reveal taart waarmee je het geslacht van het kindje bekendmaakt! In dit geval is de buitenkant van de taart een mix van kleuren en zal de kleur van de binnenkant het geslacht onthullen.

Over de gender reveal rage gesproken…

Hier zijn nog een paar ideeën om de vrienden en de familie mee te verrassen.

  • Ballonnen: er zijn twee eenvoudige manieren om een heliumballon te gebruiken. Jij houdt een roze ballon vast en je partner houdt een blauwe ballon vast. Laat je gasten aftellen van 10 tot nul en bij nul laat degene de ballon met de kleur van het geslacht dat het niet wordt los.
  • Confetti: koop voor iedere gast een ballon. Voordat je ze opblaast, doe je roze of blauwe confetti in elke ballon. Geef iedereen een ballon en een speld. Tel tot drie en laat iedereen dan hun ballon kapot prikken. De confetti verspreidt zich en iedereen zal weten of het een jongen of een meisje wordt.

Cadeautjes:

plakboek

Het openen van de cadeautjes is meestal het belangrijkste moment op het kraamfeest, dus je moet ervoor zorgen dat je genoeg tijd hebt om het perfecte kraamcadeau te vinden. Of het nu een cadeau is voor de moeder of voor de baby, de geschenken die je geeft moeten niet alleen maar nuttig zijn, maar ook die de moeder en het kindje kunnen koesteren. Op het internet kan je in ieder geval genoeg kraamcadeau’s voor meisjes vinden.

Laat een reactie achter