Kroatië, gelegen aan de Adriatische Zee, is vele jaren over het hoofd gezien als luxe vakantie bestemming. Mensen waren niet op de hoogte van de prachtige landschappen, fijne klimaat, kristalheldere water en lange stranden, alsof het allemaal onzichtbaar zou zijn. Alhoewel, Europa’s geheim van de beste vakantiebestemming is dan eindelijk bekend geworden! Met echte pareltjes zoals Dubrovnik en Split is Kroatië erg bekend aan het worden en is het nu een populaire luxe vakantie bestemmingen.

Luxe villa’s in Kroatië worden populairder

Met grote groepen toeristen die afreizen naar deze fantastische bestemming groeit de vraag naar faciliteiten. Er is altijd al een mooi aanbod aan hotels en gasthuizen geweest, maar een nieuwe groep toeristen is geïnteresseerd in luxe villa’s. Acteurs en actrices en rijke beroemdheden hebben besloten dat Kroatië een perfecte locatie is om op vakantie te gaan waar ze van luxe kunnen genieten. Er is een nieuwe stroming van luxe villa’s in opkomst.

luxe villa kroatie

Wat is er tegenwoordig te doen in Kroatië?

Het hele jaar door is het klimaat geschikt voor vakanties en de rijke geschiedenis zorgt voor mooie bezienswaardigheden. Door Game of Thrones is Kroatië een stuk populairder geworden omdat bepaalde scenes er opgenomen zijn. In Split vind je het Paleis van Diocletianus, een spectaculaire Romeinse ruïne, echt iets voor je bucketlist. In het centrum van de stad vind je oude tempels, overblijfselen van muren en kamers en ondergrondse kelders. Tussen deze fantastische overblijfselen zal je verborgen winkeltjes en cafés vinden. Ze zijn wel goed verstopt, dus het is leuk om ze allemaal te ontdekken. Een rondreis in Kroatië is dan ook zeker aan te raden!

Richting Istria vind je de havenstad Pula, ook vol Romeinse geschiedenis. Deze keer in de vorm van een amfitheater waar elke jaar in juli het filmfestival wordt georganiseerd.

Naast het filmspektakel worden er ook het hele jaar door concerten gegeven.

Afbeeldingsresultaat voor Game of Thrones Kroatië

Natuur in Kroatië

Kroatië heeft het allemaal. Met geweldige verborgen pareltjes van stranden, acht nationale parken en de Biokovo-bergen waar je op indrukwekkende wijze je dagen kunt invullen. Meren en watervallen, bijzondere vlinders en uitzichten over schitterende blauwe zeeën zo ver het oog reikt. Het is best verrassend dat het geheim van dit land zo lang bewaard is gebleven.

Afbeeldingsresultaat voor natuur kroatie

Drukte of rust in Kroatië

Met dank aan het grote aanbod aan verschillende locaties en culturele bezienswaardigheden heb je als toerist veel keuze tussen de drukte van de stad, bijvoorbeeld in de hoofdstad Zagreb, of juist de rust van de kust en parken.

In de stad vind je een overvloed aan cafés in de straten vol bomen, en je zal worden uitgenodigd om verschillende bonen te komen proeven. Als je wat meer op zoek bent naar cultuur dan moet je het museum voor moderne kunst eens bezoeken voordat je teruggaat naar je luxe villa om bij te komen bij het zwembad.

Laat een reactie achter