Het valt niet te ontkennen dat crypto en Bitcoin steeds meer gemeengoed worden. Maar welke landen leiden de verandering?

Hier is de top 10 van landen die crypto en Bitcoin het meest gebruiken. Van kleine eilandnaties tot economische grootmachten, deze landen laten de wereld zien wat er mogelijk is met de waarde van Bitcoin.

Laten we eens kijken naar welke landen crypto het meest gebruikt wordt!

Verenigde Staten

De Verenigde Staten staat op nummer één in deze lijst, met een handelsvolume van €468.508.203 aan Bitcoins alleen al in de afgelopen 24 uur!

Ondanks het feit dat de juridische status nog steeds niet is vastgesteld, blijven Amerikanen de Bitcoin-markt domineren, met grote beurzen als Coinbase, Circle en Kraken die recordaantallen gebruikers zien die zich vanuit de VS aanmelden.

Met zijn hoge kapitalisatiegraad en voortdurende innovatie lijkt het er niet op dat Bitcoin in Amerika snel zal verdwijnen.

Japan

Tweede op de lijst is Japan met een totaal handelsvolume van €317.370.150. Hoewel China vroeger een belangrijke speler in Bitcoin was, is het door de recente golf van hardhandig optreden tegen cryptocurrency-beurzen en ICO’s gezakt naar de zesde plaats met een totaal handelsvolume van €223.852.005.

Dit geeft Japan een kans om een toonaangevende vernieuwer te worden in FinTech en Blockchain technologie!

Zuid-Korea

Beleggers uit Zuid-Korea hebben zich graag ingelaten met de handel in digitale activa en cryptocurrency marktplaatsen. Volgens enquêtegegevens uit 2021 heeft 40,4% van de 1.885 ondervraagde werkende klasse in het land geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Opvallend is dat bijna 49,8% van de Zuid-Koreaanse werknemers in de leeftijd van 30 tot 39 jaar aangaf te investeren in cryptocurrency. Het percentage twintigers bedroeg ruwweg 37,1%.

Deze gegevens geven waardevolle inzichten in de kennelijke adoptie door Zuid-Koreaanse beleggers van blockchain en cryptocurrency. Het hebben van optimistische vooruitzichten verhoogde de vraag naar investeringen in cryptocurrency in wat veel Zuid-Koreanen zagen als een opkomende financiële toekomst.

Hongkong

Indicatoren voor de bereidheid van een land om cryptocurrencies te accepteren zijn onder meer de aanwezigheid van crypto-automaten, pro-cryptocurrency beleid, een startup cultuur en een rechtvaardig belastingstelsel.

Gezien deze aspecten bepaalde een onderzoek van Forex Suggest dat Hong Kong de meest uitgeruste natie is voor een wijdverspreide adoptie van cryptocurrency, met een cryptobereidheidsscore van 8,8! Met lagere crypto-readiness ratings van respectievelijk 7,7 en 7,5 bereikten de Verenigde Staten en Zwitserland de bovenste twee plaatsen, ondanks het feit dat ze een uitgebreidere crypto-infrastructuur hebben dan Hong Kong.

In een poging om de paraatheid van een land voor de adoptie van cryptocurrency te bepalen, waren het aantal crypto ATM-installaties gerelateerd aan de bevolking, de geografische omvang van de jurisdictie, en het aantal blockchain startups per 100.000 mensen de belangrijkste criteria.

Bijgevolg voerde Hong Kong de lijst aan vanwege zijn lagere landmassa en hoewel het slechts 146 Bitcoin ATM’s heeft – een luttele 0,4% van alle cryptocurrency ATM’s ter wereld – zijn Hong Kongers nooit meer dan 4,3 mijl (7 kilometer) verwijderd van een cryptocurrency ATM.

Singapore

De status van Singapore als een van ‘s werelds toonaangevende financiële hubs maakt het voorspelbaar dat ze zich ook heeft gevestigd als wereldwijde crypto hub.

De regering van Singapore en de belangrijkste financiële instelling, de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS), zijn luid en proactief geweest in het voorlichten van haar burgers over een op tokenisatie gebaseerde economie.

In werkelijkheid spant de regering van Singapore zich in om te garanderen dat de cryptosector goed gereguleerd is om een veiligere omgeving te bieden aan haar investeerders, belanghebbenden en inwoners.

Het KPMG-netwerk voorspelt dat in 2021 cryptobedrijven in Singapore €1 miljard zullen ophalen, tegen €102 miljoen in 2020. Dit wordt toegeschreven aan Singapore’s diplomatieke cryptovriendelijke regels, die veel investeerders blijven aantrekken. Vanaf 2021 is ongeveer 79,9% van de cryptocurrency-houders in Singapore man, terwijl 80,2% jonger is dan 34 jaar.

Volgens een onderzoek van Gemini zal de typische cryptocurrency-houder in Singapore naar verwachting een 29-jarige man zijn met een jaarlijks huishoudinkomen van ongeveer €48.494.

Het is een empirische weergave van de aantrekkingskracht van crypto onder de jongere generatie, want iets meer dan een kwart procent van de crypto-houders in Singapore had een jaarinkomen van €13.989 of minder.

55% van de Singaporese cryptocurrency houders behoort tot de opgeleide middenklasse. Ethereum (78%) en Bitcoin (69%) zijn, voorspelbaar, de twee meest gehouden cryptocurrencies. Cardano voert de rest van de Altcoins aan met een marktaandeel van 40%.

China

De Chinese regering neemt een zeer voorzichtige houding aan tegenover de cryptosector, met toezichthouders die de nationale handel in cryptocurrency’s en ICO’s helemaal stopzetten.

Bovendien heeft de People’s Bank of China, om diefstal door hackers in te dammen, cryptobedrijven ervan weerhouden hun inkomsten terug te sluizen naar fiatvaluta.

Ondanks de strenge regelgeving die aan de cryptosector in China is opgelegd, wijzen sommige tekenen er nog steeds op dat blockchaintechnologie steeds sneller wordt overgenomen. Banken zijn aandacht gaan besteden aan blockchainoplossingen die worden aangeboden door particuliere startups die ervaring hebben met DLT-platforms.

Het lijkt inderdaad duidelijk dat zolang nationale banken geen eigen cryptocurrencies of blockchains introduceren voor gebruik binnen hun financiële systemen – wat waarschijnlijk een halt zou toeroepen aan elke vooruitgang die in deze ruimte wordt geboekt – de blockchain een mooie toekomst heeft in China, ondanks dat de algemene vooruitzichten van de cryptomarkt op dit moment niet zo geweldig zijn.

Australië

Australië heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een van ‘s werelds toonaangevende crypto-hubs. Met een gunstig regelgevend kader, aanzienlijke investeringen en steun van lokale autoriteiten, en een levendige blockchaingemeenschap, maakt Australië een grote kans om naar de top te stijgen.

Vorig jaar kondigde de Australische regering aan een FinTech-lab te willen opzetten om oplossingen voor blockchaintechnologie te helpen ontwikkelen en implementeren. Dit werd beschouwd als een belangrijke stap voorwaarts in het creëren van een veilige, transparante en efficiënte digitale omgeving.

De regering heeft ook verschillende maatregelen genomen om buitenlandse investeerders aan te trekken, zoals het opzetten van een regulatory sandbox waarmee fintech-bedrijven innovatieve producten in de echte wereld kunnen testen en direct met toezichthouders kunnen samenwerken om hun producten te verbeteren.

Australië is inderdaad een van de meest actieve landen geweest die blockchain-startups ondersteunen, en veel wereldwijde cryptobedrijven hebben besloten er regionale hoofdkantoren te openen.

Het is duidelijk dat Australië in de toekomst zal gedijen als cryptocurrency en Bitcoin hub. Of het zal kunnen concurreren met andere meer gevestigde crypto-hubs valt nog te bezien, maar het gunstige regelgevingslandschap van het land en de groeiende investeringsmogelijkheden zijn ongetwijfeld veelbelovend.

Canada

Canada is een ander land dat belangrijke stappen heeft gezet in de cryptosector. De Canadese regering heeft hard gewerkt aan een regelgevend en wettelijk kader waardoor fintech in het land kan gedijen.

Een van de belangrijkste drijvende krachten achter deze vooruitgang is het in Toronto gevestigde bedrijf Coinsquare geweest. Dit platform werd al in 2014 gelanceerd en is nu al het populairste handelsplatform voor digitale valuta in Canada. Coinsquare heeft in de loop der jaren veel investeringen ontvangen en is nu ongeveer 112 miljoen euro waard.

Naast het aanbieden van een spot handelsplatform heeft CoinSquare ook een investeringsbedrijf gelanceerd, genaamd CoinCapital. Dit bedrijf richt zich op private equity fondsinvesteringen en institutionele-grade ICO investeringsmogelijkheden voor zijn klanten.

Canada heeft ook een sterke blockchaingemeenschap die actief betrokken is bij de ontwikkeling van blockchainprojecten. Deze groep wordt ondersteund door verschillende instellingen, zoals het door Don Tapscott opgerichte Blockchain Research Institute.

Het land heeft ook verschillende op blockchain gerichte accelerators, evenals een durfkapitaalfonds dat speciaal is ontworpen en gewijd aan blockchainbedrijven.

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is snel uitgegroeid tot een van Europa’s toonaangevende crypto-hubs. Terwijl de meeste landen in de regio hebben geaarzeld om een regelgevend kader voor blockchain- en cryptotechnologieën te creëren, werkt het Verenigd Koninkrijk hard om zich te vestigen als wereldleider in deze ruimte.

Het in Londen gevestigde CoinFLEX lanceerde onlangs zijn platform in het V.K., waarmee het de eerste gereguleerde derivaten beurs voor cryptocurrency werd. Een ander Londens bedrijf genaamd Clearmatics heeft gewerkt aan een virtuele beurs genaamd DX.

Het V.K. is ook de thuisbasis van een van ‘s werelds eerste universiteiten die op blockchain gebaseerde diploma’s aanbieden. Deze mijlpaal werd vorig jaar bereikt toen de Universiteit van Buckingham de eerste universiteit werd die een volledige blockchain-diplomacursus aanbood.

Over het geheel genomen denken we dat het Verenigd Koninkrijk een grote kans heeft om zich te vestigen als wereldleider op het gebied van blockchain- en cryptotechnologieën. Het vooruitstrevende regelgevende standpunt van het land, de robuuste fintech-gemeenschap en het levendige tech-ecosysteem zijn allemaal belangrijke factoren die het VK een concurrentievoordeel zouden kunnen geven.

Zwitserland

Een land dat opvalt in het ondersteunen van de crypto industrie is Zwitserland. Het is niet verrassend om zo’n enthousiasme te zien, want het land heeft een lange geschiedenis van het steunen van opkomende technologieën die de wereld mogelijk kunnen veranderen, of bestaande industriële opstellingen kunnen verstoren.

Zwitserland was in 1991 een van de eerste landen ter wereld die zijn burgers toegang tot internet bood. Het land heeft ook een sterk startup ecosysteem en is de thuisbasis van veel wereldwijde bedrijven, zoals UBS, Credit Suisse, ABB Group, Swiss Re, Nestle, en meer.

Zwitserland is ook de thuisbasis van de Crypto Valley Association, in 2017 opgericht door een groep bedrijven die nu meer dan €9 miljard waard zijn. Het primaire doel van de vereniging is het bevorderen van de ontwikkeling van blockchain en aanverwante technologieën en het faciliteren van onderwijs en netwerkmogelijkheden.

De gunstige regelgeving van het land heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van blockchain- en crypto technologiebedrijven. De autoriteiten werken momenteel aan een nieuw regelgevend kader waardoor bedrijven zich in Zwitserland kunnen ontwikkelen en op blockchain gebaseerde financiële diensten kunnen gaan aanbieden.

Laatste gedachten

De top 10 landen die in deze lijst zijn opgenomen hebben Bitcoin het meest gebruikt volgens het handelsvolume. Het is belangrijk op te merken dat deze lijst elk moment kan veranderen omdat de markt altijd verschuift. Niettemin is het duidelijk dat mensen uit verschillende landen en regio’s Bitcoin gebruiken en erin investeren.

Bitcoin is duidelijk de populairste cryptocurrency ter wereld. Hij wordt door mensen over de hele wereld gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden, zoals beleggen, handelen, of gewoon als opslagplaats van rijkdom.

En één ding is zeker – het zijn niet de economische grootmachten van de wereld die de weg vrijmaken voor de invoering van Bitcoin op de reguliere markten, want zelfs opkomende economieën springen op de bandwagon. Alleen de tijd zal leren hoe de opkomst van cryptocurrency het zal doen tegenover traditionele bezittingen en de weg zal banen voor massale adoptie.

Zie Coinliners voor de laatste crypto nieuws!

Laat een reactie achter