Vliegen met stoelkeuzes in economy kan vooral in kleinere vliegtuigen, waar de beenruimte schaars is, een beproeving zijn. Maar alleen omdat je beperkt bent tot jouw stoel, betekent dit nog niet dat je je ongemakkelijk hoeft te voelen. Ook moet je vooraf bedenken of je eventueel wilt parkeren. Je kunt online van te voren goede opties vinden. Ook is parkeren zaventem zeker goed te doen. Hier geven we je enkele tips om je helpen je tijdens je reis.

1. KLEED JE STRATEGISCH 

Laagjes kleding is het geheim voor comfortabel vliegen. Je weet nooit hoe warm of koud het in het vliegtuig zal zijn, dus draag kleding die je gemakkelijk uit kunt doen. Zachte, ademende kleding zoals sweatshirts en katoenen T-shirts zorgen ervoor dat je je meer ontspannen en comfortabeler voelt. Vermijd wol, nauwsluitende kleding of schurende labels. Er is niets erger dan jeuk te voelen terwijl je vastzit in een kleine ruimte.

2. DRAAG DE JUISTE SCHOENEN

Draag tijdens het vliegen geen hoge hakken of onhandige laarzen. Je moet schoenen dragen, die niet alleen comfortabel zijn, maar die je ook gemakkelijk aan- en uit kunt trekken zodat je probleemloos door de beveiliging kunt. Eenmaal in het vliegtuig, doe je die schoenen uit. Voeten zwellen vaak op tijdens vluchten, dus draag sokken of breng een paar slippers mee zodat je voeten kunnen ademen.

3. NEEM OORDOPPEN MEE

elektrische prive jet vliegtuig

Zonder je met een paar goede oordoppen af van huilende baby’s en spraakzame passagiers. Met je nieuwe stilte kan je een dutje eindelijk een realiteit worden.

4. PAK EEN LICHTE SNACK IN

Een kleine gezonde snack zorgt voor een goede energie tijdens het vliegen. Overweeg baby wortelen, trailmix, fruit of iets anders dat gemakkelijk in een plastic zakje kan worden bewaard. Probeer alles wat vettig is en dat je lusteloos kan maken te vermijden. Houd ook kruidig voedsel thuis: je buren zullen je dankbaar zijn.

5. CHECK VROEG IN

Kruis, door vroeg in te checken, alvast één stresspunt van jouw lijst af. Door voordat je naar de luchthaven gaat online in te checken, bespaar je wat wachttijd in de rij en kun je ook jouw stoel van tevoren uitkiezen.

6. KIES DE JUISTE STOEL

mensen in een vliegtuig

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor waar te zitten, maar dat betekent niet dat alle stoelen gelijk zijn. Op langere vluchten zou het verstandig zijn om aan het gangpad te gaan zitten, waar het gemakkelijker is om je uit te rekken, terwijl mensen die willen slapen misschien een stoel bij het raam willen, zodat ze niet worden gestoord door buren, die naar het toilet moeten. Alle passagiers moeten echter proberen om een stoel aan de voorkant van het vliegtuig te bemachtigen – de achterkant van het vliegtuig wordt geplaagd door het geluid van de motor en de geur van het toilet.

7. DRINK VOLDOENDE

Sla de koffie of frisdrank over en ga voor water. De cafeïne en suiker zullen gewoon leiden tot een crash waardoor je meer vermoeid en uitgedroogd raakt dan voorheen. Bovendien is de lucht in de cabine notoir droog: de luchtvochtigheid ligt meestal rond de 10% – 20%, vergeleken met de 30% – 65% in een gemiddelde kamer. Dit droogt je ogen en huid uit, waardoor je irritatie krijgt en je ongemakkelijk voelt. Wees niet te verlegen om de stewardessen om meer water te vragen!

8. MAAK JE ZAKKEN LEEG

Wanneer je je in je stoel probeert te nestelen, heb je alleen maar dingen nodig die je in je zakken steken. Doe, voor een soepelere rit, wat je in je zakken hebt in de zitzak voor je. Als je je zorgen maakt dat je je bezittingen vergeet, neem je een kleine tas mee om ze in op te bergen.

9. LUISTER NAAR EEN ONTSPANNENDE MIX

Kies voordat je aan boord gaat een afspeellijst voor in het vliegtuig en laad je smartphone of mp3-speler op. Rustige muziek of een slaapverwekkende podcast helpt je om je tijdens het vliegen meer op je gemak te voelen. Voor kortere vluchten kan het leuk zijn om een afspeellijst met opzwepende muziek te maken om je alvast in de vakantiestemming te brengen – sommige mensen kiezen graag muziek, die rechtstreeks verband houdt met de stad die ze gaan bezoeken.

10. GEBRUIK HET HOOFDKUSSEN EN HET DEKEN

De meeste luchtvaartmaatschappijen geven je een kussen en een deken tijdens de langere vluchten, dus je kunt ze net zo goed gebruiken! Maar het is slim om voor het geval dat een kussen niet beschikbaar is een nekkussen of sweater mee te nemen, die je kunt oprollen om je hoofd te laten rusten.

Laat een reactie achter