De hoogste en langste zipline ter wereld, gelegen op het hoogste punt van de Verenigde Arabische Emiraten, is officieel geopend. De zipline duwt Ras Al Khaimah naar de top van de wereldwijde avontuurlijke toerisme en maakt van Jebel Jais de meest actieve toeristenbestemming van de regio. De langste zipline ter wereld is maar liefst langer dan 28 voetbalvelden.

Ras Al Khamah Tourism Development Authority (RAKTDA) werkt samen met Toro Verde, ‘s werelds nummer een ziplinebedrijf, om hun nieuwste toeristenattractie te ontwikkelen. Dit project staat op het punt om het huidige Guinness wereldrecord van de zipline ‘Het Monster’ in Puerto Rico van 2.200 meter te verbreken. Deze zipline is ook ontwikkeld door Toro Verde. De Ras Al Khaimah zipline zal ook gebruikt worden voor onderzoek voor eco-toerisme. Het gebruik van zonne-energie en natuurlijke materialen uit lokale bronnen zorgt ervoor dat toeristen kunnen genieten van een natuurlijke ervaring in de bergen van de Emiraten.

Het dramatische en prachtige landschap van Jebel Jais zorgt voor een iconische achtergrond van de attractie die bij iedereen op de bucketlist zal komen te staan. De bergen bieden een sterke en uitdagende constructie. Jorge Jorge, directeur van Toro Verde Ras Al Khaimah, heeft gezegd dat ze goede vooruitgang boeken dankzij zijn ervaring en kennis van het team.

“De zipline van Jebel Jais, gelegen in de meest inconische bergketen van de Verenigde Arabische Emiraten, zal uit twee lijnen bestaan zodat vrienden en familie tegelijkertijd kunnen genieten van de vlucht.”, Aldus Ricardo Lizano, COO van Toro Verde Ras Al Khaimah.

De zipline is voor alle leeftijden maar je gewicht moet wel vallen binnen het bereik van 35 tot 150 kilo. Ook moet je minimaal 1.20 meter lang zijn.

Een toegewijde VIP Lounge en Welkomstcentrum zorgen voor een nog betere ervaring. Ook wordt er verwacht dat dit een high-end klantenkring aantrekken. Naast een privéparkeerplaats is het ook mogelijk om met helikopter van en naar de kust van Ras Al Khaimah te vliegen. Tijdens de vlucht heb je een mooi uitzicht over de dramatisch uitziende bergen van Al Hajar.

Laat een reactie achter