Voor digital nomads is hun laptop het belangrijkste item, want meer hebben ze ook niet nodig om overal ter wereld te werken. Maar tijdens al dat reizen kan er nog weleens wat misgaan met je laptop en dat is flink balen. Je kunt deze stress voorkomen door ervoor te zorgen dat je jouw laptop in topconditie houdt! Wij hebben een aantal tips zodat jij zorgeloos kunt blijven werken!

Bescherm je laptop onderweg

man met leren laptoptas

Je laptop reist overal mee naartoe, of je nu naar Bali of naar Thailand vertrekt. Daarom is het essentieel om je laptop goed te beschermen. Investeer vooraf in een stevige laptoprugzak en hoes met voldoende padding tegen schokken en stoten. Op die manier is de kans kleiner dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Mocht je toch de dupe zijn van een kapotte laptop, kun je snel een MacBook reparatie laten doen bij ThePhoneLab voordat je op reis gaat.

Houd het schoon

Het is makkelijk om te zeggen: “dat doe ik de volgende keer wel”, maar even je laptop afstoffen na elk gebruik is een kleine taak en zorgt voor een langere gebruiksduur. Digital nomads werken graag in cafés, maar ook op het strand, wat natuurlijk plekken zijn die vragen om viezigheid. Gebruik daarom regelmatig een klein borsteltje om stof en vuil te verwijderen.

Vermijd extreme temperaturen

man-houdt-laptop-macbook-vast

Het is heerlijk om langs het zwembad te werken terwijl je aan het zonnen bent, maar je laptop wordt daar niet zo gelukkig van. Ze zijn juist gevoelig voor temperatuurschommelingen. Probeer je laptop niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou. Laat het ook niet achter in een brandende auto of in een ijskoude auto.

Zorg voor een opgeruimde harde schijf

Als je op een laptop werkt, worden er snel onnodige bestanden opgeslagen die je laptop langzamer maken. Verwijder deze oude programma’s en bestanden regelmatig. Gebruik ook de ingebouwde tools van je laptop om meer ruimte vrij te maken en zorg dat de software van je laptop altijd up-to-date is.

Maak regelmatig back-ups

Voor digital nomads staat op hun laptop letterlijk hun levenswerk. Dus, wanneer je laptop het plotseling begeeft, zou dit rampzalig zijn. Regelmatig een back-up maken van je belangrijkste bestanden op een cloudservice of externe harde schijf geeft gemoedsrust.

Nu weet jij hoe je op reis je laptop in topconditie kunt houden. Blijf productief en op naar nieuwe werkavonturen!

Laat een reactie achter