Kan je ook altijd volop genieten van een bezoekje aan jouw favoriete restaurant? Niet alleen om heerlijk te kunnen lunchen of dineren, maar ook om van échte kwaliteitskoffie te genieten. Sommige dingen veranderen nooit. Net zoals het genot en het gevoel van gastvrijheid van een kopje koffie. Nu kan je natuurlijk niet altijd de horeca bezoeken om kwaliteitskoffie te drinken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om ook gewoon thuis de lekkerste koffie te zetten. Benieuwd hoe je dit doet? Met de volgende tips zet jij de lekkerste koffie, gewoon thuis!

De koffiemachine regelmatig reinigen

koffie-pers

Naast een goede koffiemachine moet deze ook goed onderhouden worden. Wanneer de koffiemachine vuil is of vol kalk zit, proef je dit direct aan de koffie. Probeer de koffiemachine daarom niet alleen regelmatig te reinigen, maar gebruik ook een senseo ontkalker om hem kalkvrij te houden. Dan zal de koffie nóg beter smaken.

Maak gebruik van zacht water

Ook het water wat je gebruikt is van belang voor de smaak. Voor de lekkerste koffie maak je gebruik van zacht water. Dat betekent dus niet water uit de kraan. Hoewel het water uit de kraan in ons land heel goed te drinken is, bevat het ook enkele minimale schadelijke stoffen en kalk. Dit kan de smaak tevens beïnvloeden. Daarom is het van essentieel belang om schoner water te gebruiken. Dit merk je bijvoorbeeld ook wanneer je kraan- of bronwater drinkt. Bronwater smaakt veel zachter en drinkt makkelijker weg dan kraanwater.

Je kunt voor het zetten van een kop koffie gebruik maken van bronwater, maar dat kost op de lange termijn wel veel geld. Het is een stuk voordeliger om een waterfilter aan te sluiten op de koffiemachine. Op die manier maak je zelf jouw ‘bronwater’ in eigen huis. Dan smaakt de koffie nóg lekkerder en ben je op de lange termijn ook nog eens veel minder geld kwijt. Win-win!

De lekkerste koffiebonen

dure koffiebonen

De lekkerste koffie zet je natuurlijk ook met de allerlekkerste koffiebonen. Welke koffiebonen de beste keuze zijn, is vooral afhankelijk van jouw eigen smaakpalet. Daarom is het slim om eens een bezoekje aan een koffiespeciaalzaak te brengen. Hier hebben ze allerlei verschillende bonen en melanges om uit te proberen. Proef verschillende kopjes en ontdek welke bonen de beste keuze zijn voor jou. Op die manier weet je zeker dat je altijd de allerlekkerste koffie thuis kunt zetten.

Let er wel op dat de koffiemachine volledig schoon is voordat je er nieuwe koffiebonen in plaatst. Anders kan dit de smaak nadelig beïnvloeden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de producten van HG om de machine snel te ontkalken en te reinigen.

Verwarm het kopje voor

Heb je er wel eens over nagedacht hoe jouw favoriete restaurant een kopje koffie zet? Hierbij gaat het niet alleen om de smaak van de koffie, maar ook om de totale beleving. Een lekker warm kopje, een koekje erbij en gewoon het genot van jouw ultieme rustmomentje. Dat kan je natuurlijk thuis ook gemakkelijk realiseren. Verwarm je kopje voor, zorg voor een lekker koekje en zorg ervoor dat je alle tijd hebt om je koffie te drinken. Dus niet even snel gehaast terwijl je de kinderen laat ontbijten, maar echt even een momentje volkomen rust. Echt even opladen voordat je weer verder gaat.

Laat een reactie achter