In de loop van je leven moet je hoogstwaarschijnlijk drie belangrijke financiële beslissingen nemen: het bekostigen van een bruiloft, het kopen van een huis en de aanschaf van een auto. Hoewel er bij al deze beslissingen veel emoties zijn betrokken, is er ook een zekere mate van praktisch denken nodig om manieren te kunnen vinden om geld te besparen.

Vandaag zullen we ons in dit artikel concentreren op de factoren, waarmee je rekening moet houden, voordat je een auto koopt of geld gaat lenen. Iedereen wil graag in het bezit komen van zijn droomauto en heeft zo’n haast om er een ritje mee te maken, dat ze bij de aanschaf ervan een aantal dingen over het hoofd zien. Trap even op de rem en denk, voordat je overhaast een impulsieve beslissing neemt, over deze zeven vragen na:

Waarom heb je een auto nodig?

auto-bedrijfswagen

Met de auto op pad gaan, is natuurlijk één van de meest comfortabele manieren van reizen. Maar verschillende mensen gebruiken hun auto ook voor verschillende doeleinden. Als je met de auto naar je werk gaat, moet je auto het verkeer en de afstand wel kunnen doorstaan. Dan is een hele luxe auto misschien geen verstandige keuze en kan je beter niet kiezen voor een grote autofinanciering. Als je van plan bent om in de weekenden lange ritten te gaan maken, wordt de kilometerstand van de auto belangrijker dan het uiterlijk. Als je met de auto naar speciale gelegenheden wilt gaan en ermee wilt pronken, dan zijn luxe auto’s de meest voor de hand liggende keuze. Bedenk dus, voordat je een auto koopt, WAAROM je een auto nodig hebt en maak dan een verstandige keuze. Heb je dat begrepen?

Wat vind je van tweedehands auto’s?

Afhankelijk van wat je behoeftes zijn, kun je ervoor kiezen om in plaats van een splinternieuwe auto een tweedehands auto te kopen. Als je de auto wilt gaan gebruiken voor woon-werkverkeer en je niet al te kieskeurig over het uiterlijk en het design bent, dan kun je overwegen om een tweedehands auto te kopen. Met de opkomst van bedrijven, die zich bezighouden met het kopen en het verkopen van gebruikte auto’s, heeft India een enorme markt voor tweedehands auto’s ontwikkeld. Een tweedehands auto in goede staat koop je voor bijna de helft van de prijs van een splinternieuw exemplaar. Het is echter aan te raden om een gebruikte auto goed na te laten kijken, aangezien het bedrag dat je aan onderhoud besteedt, je meer kan kosten dan het kopen van een nieuwe auto. Zorg er dus voor dat je, voordat je de sprong waagt, al deze kosten goed berekent. 

Kun je de last van een lening voor de aanschaf van een auto aan?

minicooper-auto

Voordat je de aanvraag voor een lening voor de aanschaf van een auto ondertekent, moet je eerst eens achterover leunen en goed nadenken of je de druk van het afbetalen van de lening wel aankunt. Het aangaan van een lening met een hoge rente, gedurende een lange looptijd, kan een negatieve invloed op je financiën hebben. En als je ook al voor andere leningen betaalt, is het raadzaam deze eerst af te lossen. Houd dus rekening met je maandelijkse uitgaven en inkomsten en als het dan mogelijk is, kun je een lening afsluiten.

Kun je met de bank onderhandelen over de rente?

Als je op goede voet met je bank staat, kun je proberen om met hen te onderhandelen om een lening voor de aanschaf van een auto tegen een lagere rente te krijgen. Als je een goede kredietscore hebt, kunnen banken overwegen om de lening tegen een lagere rente aan te bieden. Onthoud dat als de rente laag is ook het bedrag, dat je aan rente betaalt, laag is. Probeer met de bank te onderhandelen over dalende rentetarieven in plaats van vaste rentetarieven. Als je weet waarop je moet letten, zul je ook zeker geluk hebben tijdens het onderhandelen met de bank. Succes! 

Hoeveel kun je aanbetalen?

auto-woestijn

Tegenwoordig bieden veel banken autoleningen met 0% aanbetaling aan. Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar het betekent wel dat je meer schulden moet vereffenen en maandelijks meer moet betalen. Denk, voordat je een auto koopt, na over het bedrag van de aanbetaling dat je kunt betalen.

Kun je de onderhoudskosten van een auto betalen?

Een auto onderhouden, kan best duur zijn. Van een grote beurt tot de stijgende brandstofkosten, het onderhoud van een auto is een kostbare aangelegenheid. Dus, voordat je een lening aanvraagt of een auto koopt, moet je wel zeker weten of je de onderhoudskosten van de auto kunt betalen. Je kunt vragen stellen over de kosten van het onderhoud van het model waarin je geïnteresseerd bent. Je vrienden en familie zijn in dit geval je beste raadgevers. Op basis van de informatie, die zij met je delen, kun je beslissen of onder andere de onderhoudskosten ook daadwerkelijk bij je maandbudget passen.

Rekent de bank een boete als je voortijdig de lening wilt afbetalen?

Als je voortijdig de lening voor je auto kunt afbetalen, dan is het tijd voor een feestje omdat het betekent dat je niet alleen je schuld vóór de vastgestelde termijn hebt vereffend, maar ook hebt bespaard op het te betalen bedrag van de rente. Maar boetes voor het voortijdig afbetalen, kunnen wel roet in het eten gooien. Kijk voordat je een lening aanvraagt of je bank boetes in rekening brengt. Vergeet niet voordat je op de stippellijn tekent om alle relevante documenten goed door te lezen. Dat is de enige manier waarop je weet of er verborgen kosten aan de lening zijn verbonden.

Nu je deze zeven belangrijke factoren in overweging hebt genomen, ben je perfect in staat om de beste lening voor de aanschaf van je auto te kiezen. Veel plezier met het rijden!

Laat een reactie achter