Amsterdam is een echte unieke stad. Ondanks de overduidelijke aanwezigheid van duizenden bezoekers, bleef het leven er authentiek. Om te kunnen observeren, is het voldoende om over de grachten te slenteren of een tijdje in een van de vele cafés van Amsterdam te zitten. Toch zijn er ook plekken in de stad, die je tijdens je bezoek echt niet mag missen. Overigens kan je op Fabmagazine.nl nog veel meer leuke travel tips vinden.

Hier is onze lijst met de allerbeste bezienswaardigheden.

1. De Amsterdamse grachtengordel

floating dinner amsterdam

Het oude centrum van de stad wordt gevormd door grachtengordels, die je het gevoel van ruimte, vrijheid en rust geven. Loop over deze grachten of een beter plan is een sloep huren Amsterdam. Een andere manier om het Venetië van het noorden te verkennen, is door een fietstocht te maken. Welke manier je ook kiest – geniet van deze stad, die één van de mooiste steden ter wereld is. Als je van boten houdt, is er ook een groot aankomend evenement over historische zeilschepen genaamd Amsterdam SAIL.

2. Rijksmuseum

rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste en het mooiste museum van Nederland, met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het museum werd na een decennium van renovatie in het voorjaar van 2013 heropend en heeft een prachtige collectie van meesterwerken uit de Nederlandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw. Beroemde schilderijen zoals ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, ‘Het melkmeisje’ en ‘Brieflezende vrouw’ van Vermeer, ‘De molen bij Wijk bij Duurstede’ van Ruisdael, ‘De burgemeester van Delft en zijn dochter’ van Jan Steen en nog veel meer schilderijen zijn hier te bewonderen. Deze prachtige schilderijen weerspiegelen de geschiedenis en het karakter van de Nederlanders. Unieke sculpturen en verschillende oudheden zoals traditionele meubels, Delfts blauw, zilver, scheepsmodellen en poppenhuizen maken de tentoonstelling compleet.

3. Van Gogh Museum

man in yellow jacket and black pants walking on sidewalk during daytime

Dit moderne museum herbergt zo’n 200 schilderijen en 550 schetsen die Van Gogh in al zijn gemoedstoestanden laten zien. Deze grootste collectie ter wereld, gecombineerd met honderden brieven van Vincent van Gogh en geselecteerde werken van zijn vrienden en tijdgenoten, vormt de kern van de collectie van het museum.

4. Het Scheepvaartmuseum – The National Maritime Museum

white concrete structure during daytime

Na de renovatie is het Scheepvaartmuseum een boeiende plek om, vooral met kinderen, te bezoeken. Met een zeilschip uit de 17e eeuw aan de kade, vol met moderne multimedia-attracties en een rijke collectie mooie schilderijen, oude kaarten en opmerkelijke scheepsmodellen, zal dit kleurrijke en plezierige museum je helpen om de geschiedenis van Nederland te begrijpen: een klein land dat eeuwen geleden één van ‘s werelds grootste zeemachten was.

5. Begijnhof

Een smalle, gewelfde doorgang leidt naar deze charmante rustige tuin, omringd door oude huizen, in het centrum van de stad. De vrome celibataire begijntjes zijn vervangen door oude dames. Nr. 34 is het oudste huis van Amsterdam. De ingang op het Spui, op een steenworp afstand van de hoofdwinkelstraat Kalverstraat, wordt aangegeven met een uitgehouwen bord. De toegang is gratis.

6. De Oude Kerk

Deze enorme oude protestantse kerk, met kleine huizen die zich aan de zijkanten vastklampen, blijft een kalme oase in het hart van de hectische rosse buurt. De gebouwen, vooral de achthoekige klokkentoren in gotische renaissancestijl, werden door zeelieden gebruikt om zich te oriënteren. Voor sommige volwassenen kan een avondwandeling in het uitgaansgebied rond de kerk interessant zijn.

7. De bruine cafés van Amsterdam

amsterdam huizen

Na een drukke dag wandelen kun je genieten van een eenvoudige maaltijd, een kopje koffie of gewoon een biertje in een van de vele Amsterdamse oude cafés, die bruin worden genoemd. In het begin denk je misschien dat het te ouderwets en te druk is, maar de sfeer is echt uniek, de mensen zijn vriendelijk en de prijzen zijn laag. Ontspan je en observeer. De meeste mensen komen uit de buurt en voel je even een echte Amsterdammer.

8. Magere Brug

boat in body of water near a bridge during daytime

De Magere Brug is een traditionele Hollandse dubbele ophaalbrug, die de oevers van de Amstel met elkaar verbindt. Elke 20 minuten gaat de brug even open omdat de brugmeester dan boten doorlaat. De oorspronkelijke brug werd in 1670 gebouwd, maar is sindsdien niet veel veranderd. Geniet van de magie van deze plek en adem diep de frisse lucht in, die door de rivier wordt aangevoerd.

9. Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis in het centrum van Amsterdam is de onderduikplaats waar Anne Frank, tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar beroemde dagboek schreef. Slechts een paar lege kamers in het verborgen bijgebouw van het huis zullen een onvergetelijke indruk maken als je je realiseert dat in deze kleine ruimte twee gezinnen meer dan 2 jaar lang voor de nazi’s ondergedoken zaten. Het origineel van het dagboek is als onderdeel van de permanente tentoonstelling van het Anne Frank Huis te zien.

10. Schuttersgalerij (civic Guards Gallery)

Zoals het gezegde luidt – de mooiste dingen in het leven zijn gratis – is deze natuurlijk verlichte galerij gevuld met oude schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw vrij toegankelijk voor het publiek. Het tentoongestelde doeken zijn misschien niet altijd grote meesterwerken van de kunst (die je misschien in het Rijksmuseum ziet), maar deze groepsportretten van Amsterdammers en hun vrouwen zijn een prachtig document van de Nederlandse beschaving en de cultuur van eeuwen geleden.

Exposities en shows

Omdat een groot aantal toeristen Amsterdam bezoekt, zijn er talloze attracties gecreëerd voor bezoekers om hun tijd in de stad interessanter te maken. Een bootje huren Amsterdam blijft ons favoriet maar attracties zoals de Heineken Experience, Madame Tussauds en The Amsterdam Dungeon zijn ook geweldig. Er zijn ook nieuwe attracties toegevoegd zoals de House of Bols Genever Experience, Reypenaer Cheese Tasting Room, Xtra Cold Ice Bar en Tun Fun binnenspeeltuin voor kinderen en meer.

Laat een reactie achter