Het is ieder jaar weer een heel gedoe: kerstcadeautjes verzinnen voor je familie en vrienden. Natuurlijk is het ook leuk want het is de gezelligste tijd van het jaar, maar wanneer je echt geen inspiratie hebt kan dit de pret flink drukken. Ken jij een echte Bourgondiër? Dan zijn er genoeg leuke cadeaus te vinden. In dit artikel vind je inspiratie op dit gebied!

Kies een kookboek

kleine-kookboek-papier

Het lijkt misschien niet zo origineel, maar een kookboek is een hele goede optie om te overwegen wanneer je een Bourgondiër een cadeau wil geven. Op internet vind je ontzettend veel recepten waardoor het soms moeilijk is om wat te kiezen. Verras je culinaire vrienden of familie daarom met een mooi vormgegeven kookboek. Je kunt kookboeken vinden in verschillende thema’s waardoor ze bijvoorbeeld alleen vis-, barbecue-, pasta- of rijstgerechten bevatten. Ook kun je je richten op een bepaald dieet, zoals een kookboek met vegetarische of glutenvrije gerechten. Op die manier kan diegene gericht op zoek gaan naar een lekker recept.

Potten en pannen

Ieder gerecht wordt natuurlijk uiteindelijk uit een pan getoverd. Mensen die veel koken zullen merken dat je er nooit genoeg hebt. Daarom is het altijd een goed idee om een pan cadeau te geven aan iemand die graag kookt. Je hebt veel verschillende soorten pannen dus je zult altijd een geschikt exemplaar vinden. Als je het niet leuk vindt om een pan cadeau te doen kun je ook kijken of je een mooie ovenschaal of braadslede kunt vinden. Hier zal een aanstormend kooktalent zeker blij mee zijn!

Culinair pakket

vegetarisch-eten

Als je het moeilijk vindt om één ding uit te zoeken kun je, naargelang je budget, ook een culinair pakket samenstellen. In dat geval stop je bijvoorbeeld een mooie snijplank, kookboek, een fles olijfolie en andere keukenbenodigdheden in een pakketje en pak je het mooi in met transparant folie en lint. Je kunt het dan zo duur maken als je zelf wil en eventueel een wat duurder cadeau combineren met meerdere kleine cadeautjes.

Cadeaubon  

Kom je er echt niet uit, dan is het natuurlijk ook altijd leuk om een cadeau- of waardebon cadeau te doen aan je familie of vrienden. Ook op dit gebied heb je veel keuze; je zou kunnen kiezen voor een cadeaubon van het favoriete restaurant van degene aan wie je de bon wil geven. Daarnaast kun je nog gaan voor een waardebon van een (online) slijter of delicatessenzaak. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de bon feestelijk is ingepakt wanneer je hem onder de boom legt!

Laat een reactie achter