Levi’s is een naam die synoniem staat voor spijkerbroeken en casual kledinglijnen, maar wist jij dat er ook een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk is dat Levis Motorcycles heet en dat al sinds 1911 tweeslagmotoren produceert?

Levis V6 Cafe Racer

Hun motorfietsen domineerden vele jaren de wegen en de paden maar na de Tweede Wereldoorlog verdween het bedrijf bijna 70 jaar, totdat Phil Bevan de naam kocht. Hij besloot om samen met Steve Kirk, die ook een ontwerper van motorvoertuigen is, om hun droom werkelijkheid te maken en het ter ziele gegane Britse motorfietsmerk opnieuw leven in te blazen.

Ze hebben bijna zeven maanden gewerkt aan deze adembenemende V6 Café Racer, een revolutionaire motorfiets die rond één van hun automotoren was ontworpen. Dat was de grote terugkeer van Levis in de motorwereld en dit is nog maar het begin.

Levis V6 Cafe Racer

In kern van de motor zit een ongelooflijke compacte 1.200cc V6-motor longitudinaal in het frame gemonteerd en waarschijnlijk klinkt het alsof drie Harleys samen van een tochtje genieten. Met 120pk zal deze motorfiets, zodra het eerste productiemodel in maart 2019 klaar is om de straten over te nemen, waarschijnlijk iedereen enthousiast maken.

Levis V6 Cafe Racer

Dit concept werd eind augustus 2018 in Salon Prive in Blenheim Palace en in september op het Goodwood Revival fest tentoongesteld. Naast deze Cafe Racer plant Levis ook de lancering van vier andere modellen op basis van dit flexibele roestvrijstalen frame met een Urban Roadster en een Flat Tracker motorfiets, die binnenkort zullen volgen. Prijzen voor één van deze schoonheden zullen naar verwachting meer dan € 115.000 bedragen.

Laat een reactie achter