Minder zonlicht is voor velen een van de redenen van een heuse winterdip. Tel daar de Coronaperikelen met onder andere de avondklok nog eens bij op, en je begrijpt dat veel mensen het nu moeilijk hebben. Tijd voor de oplossing; maak vandaag nog je eigen “lichtkamer’.

Het klinkt niet alleen eenvoudig, het is ook eenvoudig. Licht is belangrijk voor je, zeker dus in de winter als we heel veel minder licht ‘binnen krijgen’ dan in de zomer. Daarom zorg je er nu gewoon zelf voor dat de dagen een beetje sneller langer worden.

De ruimte

Veel heb je niet nodig. Heb je al een serre of tuinkamer, dan is het helemaal eenvoudig. Heb je dat niet, geen nood. Een deel van je woonkamer is zo ‘winterklaar’ met deze tips. Maar ook van een logeerkamer maak je in een handomdraai een zogenaamde lichtkamer.

Buiten naar binnen

lichtkamer

Weet je nog hoe je je deze zomer voelde toen je veel buiten kon zijn? Dat zit in het licht van de zon maar ook door de planten. Door planten naar binnen te halen, haal je dat gevoel een beetje terug. Planten creëren daarnaast ook direct een fijne sfeer in huis en ze zorgen ook nog voor een goede atmosfeer. Naast dat planten het vermogen hebben om overdag door middel van het licht de koolstofdioxide uit de lucht te halen en om te zetten in zuurstof (en mede daardoor dus voor een betere luchtkwaliteit zorgen) geven ze ook een fijne geur af. Dat samen zorgt bij jou voor minder stress.

Je mind houdt van licht

Wist je dat wij Nederlanders in de winter veel te veel in het donker/duister zitten? Doordat de dagen korter zijn en we ook nog te veel tijdens de momenten van licht binnen zitten, krijgen we te weinig (dag)licht binnen en dat heeft een directe invloed op ons humeur en slaapritme waardoor diverse klachten kunnen ontstaan. Voldoende licht is dus echt belangrijk voor je, zeker in de winter. Met een eigen lichtkamer maken krijg heb je het gevoel dat het langer licht is en kun je door de combinatie van de juiste lichtbronnen, planten en prettige lucht, makkelijker ontspannen.

Lichtbronnen

rustgevende woonkamer inspiratie

Voor de verlichting van deze ‘lichtkamer’ kun je natuurlijk diverse lichtbronnen uitkiezen. Wij raden je LED verlichting aan omdat LED lichtbronnen vrijwel geen giftige stoffen bevat. Ook de kleur van LED verlichting is tegenwoordig aangepast waardoor de moderne LED lampen qua lichtkleur net zo veilig zijn als de originele gloeilamp en zelfs heel wat veiliger dan het licht van je laptop, telefoon en tablet. Een hele goede optie dus voor jouw “kom de winter maar door kamer”. Wil je meer weten over zo’n lichtkamer, bij Directlampen.nl zie je direct alle opties.

Met deze planten zuiver je de lucht

Met het slim kiezen van de planten, kun je nog wat opties toevoegen. Zo zuivert een Aloë Vera plant de lucht nog eens extra. Een klimop staat, naast dat het een makkelijke plant is, ook bekend om het verminderen van allergieën en astma doordat de plant bepaalde stoffen die in de lucht hangen voor je kan ‘opruimen’.

Hou je van relaxen dan helpen Lavendel en jasmijn je. De geur van lavendel zorgt er voor dat je bloeddruk en stress level dalen. En ook de geur van jasmijn staat om zijn kalmerende werking. De geur zorgt er voor dat je kunt ontspannen.

Laat een reactie achter