Misschien staat het installeren van een lichtkoepel al wel op jouw verlanglijstje en zoek je een goede reden om dit project voor elkaar te krijgen. Of misschien heb je nog nooit aan een lichtkoepel gedacht, maar sta je wel open voor alles dat eindelijk wat natuurlijk licht binnenlaat!

Hier zijn de zes belangrijkste redenen waarom huiseigenaren ervoor kiezen om – thuis of op kantoor – een lichtkoepel te laten installeren.

1. Vermindert de kosten voor elektriciteit

Natuurlijk licht is de allerbeste lichtbron en het is gratis. Het installeren van een lichtkoepel verlicht automatisch, zelfs op bewolkte dagen, de donkerste ruimtes.

Het is slim om van daglicht gebruik te maken. Zonne-energie is een hulpbron die namelijk nooit opraakt en je hebt niet eerder dan ‘s avonds elektrische verlichting nodig.

2. Vermindert het gebruik van het koelsysteem

grote-lichtkoepel

Installeer niet zomaar een lichtkoepel; installeer er een die jouw kamer ook ventileert. Je krijgt natuurlijk licht en een briesje. Wanneer de warme lucht opstijgt, glijdt deze rechtstreeks uit jouw open lichtkoepel en hoef jij je koel- en ventilatiesystemen minder vaak te laten draaien.

3. Verslaat schimmel en meeldauw

Schimmel heeft duisternis nodig om te kunnen gedijen. Het zonlicht binnenlaten, vooral in een vochtige, donkere ruimte zoals een kleine badkamer, is één van de beste manieren om schimmel weg te houden.

De groei van schimmel en meeldauw is niet goed voor je huis. Het kan ademhalingsproblemen en tal van andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

4. Verfraait jouw ruimte

lichtkoepel-vierkant

Mensen die een huis gaan kopen, worden in de regel aangetrokken door woningen met veel natuurlijk licht. Als je overweegt om te gaan verkopen, kan een lichtkoepel van Bouw-Handel, vooral als het een donkere leefruimte verlicht, de waarde van jouw huis verhogen,.

Zelfs als je blijft zitten, vergroot je jouw plezier en dat van je gasten van jouw huis. Natuurlijk licht maakt een ruimte visueel aantrekkelijk en benadrukt architectonische details, kleuren en design.

5. Zorgt voor natuurlijk licht met behoud van privacy

Voor degenen, die discussiëren over het toevoegen van meer vensters of het installeren van een lichtkoepel, moet je jouw privacy overwegen. Vensters hebben gordijnen of jaloezieën nodig om nieuwsgierige blikken buiten te kunnen houden en dat maakt het donker. Dakramen zorgen voor zowel privacy als voor ongefilterd daglicht.

6. Voel je beter, leef beter

Van zonlicht is bewezen dat het de stemming en de gezondheid verbetert. Vitaminetekorten worden genezen door blootstelling aan UV-stralen. Onderzoeken tonen aan dat werknemers beter presteren in kantoren met veel daglicht. Verlaag je angst en je stressniveau en kom uit het donker!

Laat een reactie achter