Hoe veilig en betrouwbaar is Lifepoints? Is Lifepoints een scam of kan je er echt veel geld mee verdienen? Wij zoeken het voor je uit met een uitgebreide review.
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe site waarop je enquêtes kunt invullen om zo wat extra te verdienen, is het zeer verstandig om voorzichtig te zijn. Je kunt in ieder geval zeker wel geld verdienen met Lifepoints enquêtes. Voor elk platform dat legaal is en echt uitbetaalt, is er waarschijnlijk ook een platform te vinden dat helaas niet altijd even eerlijk te werk gaat. En dat kan je meer ellende opleveren dan alleen het kwijtraken van geld. Aangezien de tijd waarin we leven ons maar al te goed heeft geleerd dat niet alles is wat het lijkt en dat we voorzichtig moeten zijn, is het toch vrij eenvoudig om ons te laten misleiden en onze persoonlijke informatie weg te geven. En makers van frauduleuze enquête sites weten dit maar al te goed en maken daarvan misbruik.
LifePoints staat in onze top 5 best betalende enquête sites
Ben jij de site LifePoints wel eens tegengekomen? Is het betrouwbaar? Als het zo is, kun je dan via deze site ook echt geld verdienen? De kans is groot dat je dol bent op het invullen van enquêtes want anders zou je dit artikel niet lezen. Lees dus snel verder om alles over LifePoints te weten te komen. LifePoints (vroeger bekend als Global Test Market) staat niet voor niets in onze top 5 beste enquête websites!
Geschiedenis van Lifepoints
De site wordt gerund door een bedrijf dat de naam National Family Opinion (NFO) heeft. Ze bestaan al lang en zijn al sinds 1946 actief. Tegenwoordig staan ze beter bekend als Lightspeed, dat een marktonderzoeksbureau is dat wereldwijd actief is en in meer dan 70 landen zaken doet.
LifePoints zelf bestaat nog niet zo lang. Tot een paar maanden geleden was de site beter bekend als Global Test Market, die vervolgens fuseerde met MySurvey en een grote make-over kreeg. Zo is LifePoints dus ontstaan. Afgaande op de ervaring van hun oude gebruikers, die beide sites langer hebben meegemaakt, zijn er nu veel dingen veranderd en volgens hen helaas niet ten goede. Maar daarover later meer.
De site beweert dat ze nu al meer dan vijf miljoen leden hebben. Dat is enorm, maar pas op! Dat aantal zegt niets. Hoewel het platform absoluut betrouwbaar is, heeft het niet zoveel gebruikers uit het niets geworven. Integendeel, de gebruikers zijn eigenlijk een erfenis van de twee andere sites.
Hoe kun je lid worden van Lifepoints?
Om lid te kunnen worden, moet je je contactgegevens zoals je naam, e-mailadres, geslacht, geboortedatum en adres invullen. Je ontvangt dan een verificatie e-mail. Nadat je dan op de bevestigingslink hebt geklikt, ben je lid van LifePoints.
Dit is hoe het eigenlijk hoort te gaan. Maar in het ergste geval kun je geen toegang tot je account krijgen en dat is precies wat mij is overkomen. Het bericht luidde: “Sorry, je lidmaatschap is tijdelijk niet beschikbaar.” Hoe is dat mogelijk? Ik deed alles volgens de regels en toch werd ik niet geaccepteerd.
Maar laten we dit gewoon als een geval van pech beschouwen en kijken naar wat andere leden zeggen. Van degenen die daadwerkelijk kunnen inloggen op hun account hebben we de volgende informatie.
Hoe werkt LifePoints?
Het basismodel is eenvoudig en werkt net zoals de meeste enquêtesites. Je krijgt enquêtes en geeft je mening en feedback als een consument en dit doe je zo relevant en eerlijk mogelijk. Je gegevens gaan naar de klanten van LifePoints en dan niet als individuele input, maar als onderdeel van een verzameling informatie, die hun verdere zakelijke beslissingen kan beïnvloeden en hen kan helpen om hun marketing en branding te verbeteren.
Er zijn drie basistypen activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Alle drie zijn eenvoudig en kom je ook op andere sites tegen:
- Online enquêtes. Deze zie je heel erg vaak en gaan over onderwerpen zoals gezondheid, reizen, sport en andere facetten van het dagelijks leven.
- Dagboeken. Af en toe zullen ze je vragen om op een bepaald gebied een dagboekje bij te houden, bijvoorbeeld over je gedrag tijdens het winkelen.
- Producten testen. Ze sturen je een bepaald product toe waarover je dan feedback moet geven. Je moet dus je mening over en ervaringen met het product doorgeven. Het is niet nodig om hier erg lang over na te denken – ze zullen vragen stellen en je moet ze gewoon eerlijk beantwoorden.
Dit klinkt nogal leuk, maar laten we het eens gaan hebben over wat echt belangrijk is.
Hoe krijg je betaald bij Lifepoints?
Ik weet dat je waarschijnlijk het liefst meteen contant geld zou willen ontvangen, maar het is helaas een beetje ingewikkelder dan dat. Je inspanning wordt gecompenseerd met een valuta, die voor het gemak LifePoints wordt genoemd. Misschien is het wel een betere optie dan alleen geld krijgen, omdat je het kunt inwisselen voor een aantal leuke dingen:
- PayPal-tegoedbonnen. Het is de meest handige en populaire manier om je inkomsten echt te innen.
- Cadeaubonnen voor Amazon, iTunes, Starbucks, eBay. Als je een fervent shopper bent is dit misschien het op één na beste wat je met je LifePoints kunt doen.
- Doneren aan goede doelen.
Ze vermelden niet hoeveel LifePoints je gemiddeld kunt krijgen. Het hangt natuurlijk af van de urgentie en de lengte van elke enquête. En natuurlijk, hoe vollediger en actueler je profiel is hoe meer enquêtes je waarschijnlijk zult krijgen.
Houd er rekening mee dat je LifePoints niet voor onbepaalde tijd in je account blijven staan. Als je een actief lid bent, vervallen ze na drie jaar. Maar als je niet actief bent, wordt de vervalperiode verkort tot twaalf maanden.
De voordelen 
- Je kunt kiezen uit contant geld, cadeaubonnen of een goed doel. En het geld wordt overgemaakt via PayPal, wat snel en handig is.
- Uitbetalingsdrempel is laag in vergelijking met de meeste andere sites. € 5 kun je gemakkelijk verdienen, zelfs als je snel gediskwalificeerd kunt worden. Dat betekent dat je ongeveer 5.500 punten nodig hebt.
- Je hoeft niet te lang te wachten tot het geld je PayPal-saldo heeft bereikt. Het zal tot maximaal 10 werkdagen duren voordat je je geld hebt. Meer informatie hierover kun je lezen in de sectie Help op hun website. Dat is nog niet heel snel maar het is nog steeds sneller dan op andere sites waar je soms weken of zelfs maanden moet wachten. Deze periode geldt ook voor de cadeaubonnen.
- Gebruikers van over de hele wereld zijn welkom. Ze stellen geen geografische beperkingen zoals de meeste van hun concurrenten. Je kunt lid worden als je in de VS, Canada, het VK, Spanje, Italië, Duitsland, China, Thailand, Brazilië en nog veel meer landen woont.
De nadelen 
- Veel gebruikers klagen dat hun accounts werden opgeschort toen ze moesten worden uitbetaald. Wat nog erger is, is dat ze de klantenservice niet te pakken konden krijgen. Je staat dus voor een aantal technische problemen en wanneer je ze probeert op te lossen, is er bijna niemand die je wil helpen. Nu ben ik meestal vrij nuchter als het gaat om klachten van klanten – behalve wanneer veel mensen vergelijkbare claims hebben, zoals bij dit bedrijf het geval is.
- Diskwalificatie lijkt een veel voorkomend probleem te zijn. Dit gebeurt op meerdere sites voor het invullen van enquêtes. Toch is het heel frustrerend als je tijd hebt besteed aan het invullen van een enquête en vervolgens van de site wordt geschopt.
- LifePoints lijkt over het algemeen slechter te zijn dan de vorige sites Global Test Market en MySurvey. Gebruikers waren over het algemeen tevreden over deze sites en er zijn berichten te vinden van mensen die zeggen dat ze er honderden dollars mee hebben verdiend. Helaas zijn dingen bij LifePoints wel anders.
Conclusie – Is LifePoints je tijd waard?
Qua veiligheid is er naar mijn mening niets om bang voor te zijn. LifePoints is een veilige en betrouwbare site om wat extra geld mee te verdienen.
Als het gaat om winstgevendheid, is dat een heel ander verhaal. Hoewel er geen enkele enquêtesite is die je echt rijk zal maken doen sommige sites toch nog een beetje hun best. Afgaande op alle informatie die ik kon krijgen is dit bij LifePoints echt niet het geval. Of tenminste nog niet. Laten we hopen dat ze hun best gaan doen om de vele problemen op te lossen. Als dat niet gebeurt, zullen al die miljoenen gebruikers helemaal niets aan de site hebben.
Maar zelfs als het niet beter wordt, moet je niet al te teleurgesteld zijn. Er zijn veel fatsoenlijke sites die graag voor je mening willen betalen. Doe eens wat onderzoek!
Laat een reactie achter