Het Lightning Network van Bitcoin is een schaalbaarheidsoplossing die als doel heeft het verbeteren van de transactiesnelheden en verlagen van de kosten. Hier vind je alles wat je hierover moet weten.

In de vroege dagen van Bitcoin gebeurden transacties onmiddellijk en waren de servicekosten erg laag. De snelle en massale acceptatie van Bitcoin in de afgelopen jaren heeft echter ernstige schaalbaarheidsproblemen veroorzaakt. Dit heeft de verwerkingssnelheid van transacties aanzienlijk vertraagd en de transactiekosten voor gebruikers verhoogd. Het Lightning Network wordt door sommige mensen beschouwd als de beste technologie die deze problemen in het Bitcoin-ecosysteem effectief kan oplossen.

Wat Is het Lightning Network van Bitcoin?

bitcoin-processor-computer

Het Lightning Network is de tweede laag van de blockchain van Bitcoin die is toegevoegd om transacties buiten de blockchain te vergemakkelijken. Het bestaat uit meerdere betalingskanalen die Bitcoin-gebruikers kunnen gebruiken om transacties buiten de blockchain mee te doen. Een Lightning Network is een tweepartijentransactiemechanisme waarbij twee partijen een transactie kunnen uitvoeren.

Crypto-uitwisselingen zoals Immediate Edge kunnen daardoor een betalingskanaal creëren voor het verzenden van kleine Bitcoin-betalingen naar een ander uitwisselingsplatform. Om te beginnen met handelen in bitcoin trading kunt u Klik hier

Veel crypto-enthousiastelingen beschrijven het Lighting Network als een game-changer in de Bitcoin-evolutie. Het is in 2015 ontworpen met als doel de verwerkingstijden van transacties te versnellen en de kosten van het gebruik van de blockchain van Bitcoin te verlagen. De technologie verbetert de schaalbaarheid door transacties buiten de blockchain te beheren en tegelijkertijd gebruik te maken van de robuuste en gedistribueerde beveiligingsinfrastructuur.

Hoe het Lightning Network van Bitcoin Werkt

bitcoin-mining

Het Lightning Network is een protocol dat het creëren van een peer-to-peer betalingskanaal tussen twee partijen mogelijk maakt. Dit kanaal stelt de partijen in staat bijna direct en tegen lagere kosten een onbeperkt aantal transacties uit te voeren. Het Lightning Network is een onafhankelijk grootboek voor Bitcoin-gebruikers om microtransacties uit te voeren. Zelfs je koffie kun je dus op deze manier kopen zonder het netwerk te beïnvloeden.

De entiteit of persoon die betalingen wil doen via het Lightning Network, moet een bepaalde hoeveelheid Bitcoin in het netwerk vastzetten om het kanaal te creëren. Vervolgens kan de ontvanger het vastgezette geld factureren wanneer dat voor hem uitkomt. Door regelmatig Bitcoin vast te zetten, kun je het betalingskanaal open houden voor toekomstige transacties.

Het Lightning Network van Bitcoin stelt partijen in staat om met elkaar transacties uit te voeren, in tegenstelling tot gewone transacties op de blockchain die meestal anders verlopen. Wanneer twee partijen gebruik maken van het kanaal, kunnen zij onderling geld overmaken zonder te hoeven te communiceren met de hoofdblockchain. Deze transacties hoeven niet door alle knooppunten te worden goedgekeurd, waardoor de transacties een stuk sneller voltooid worden.

Het Lightning Network bestaat uit verschillende betalingskanalen die aan elkaar zijn gekoppeld om transacties tussen twee entiteiten te vergemakkelijken. De betrokken partijen kunnen na het voltooien van hun transacties het betaalkanaal sluiten. Vervolgens consolideert de technologie alle gegevens van het kanaal in één enkele transactie, dat vastgelegd wordt op de blockchain van Bitcoin. Informatieconsolidatie zorgt ervoor dat de kleine transacties het netwerk niet in één keer vullen.

Het netwerk verandert de transacties in kleine databits zodat ze gemakkelijk en snel gevalideerd kunnen worden. De betalingskanalen van het Lightning Network zorgen ervoor dat kleine transacties grotere transacties niet belemmeren, wat een overbelasting van het netwerk zou kunnen veroorzaken waardoor er meer nodes nodig zouden zijn die kunnen valideren.

Het Lightning Network van Bitcoin creëert een intelligent contract tussen twee partijen. In dit contract staan alle regels van de overeenkomst en zijn permanent in het systeem gecodeerd. Hierdoor worden beide partijen gedwongen de afspraken van het contract na te komen. Het contract wordt automatisch uitgevoerd zonder de tussenkomt van een derde wanneer aan de vereisten is voldaan. Na de validatie anomiseert het Lightning Network alle transacties binnen elk betaalkanaal. Hierdoor kunnen gebruikers de totale waardeoverdracht zien, maar niet die individuele transacties die er aan gekoppeld zijn.

Het Lightning Network van Bitcoin heeft de schaalbaarheid aanzienlijk gerevolutioneerd, doordat betalingen een stuk sneller verwerkt worden en de transactiekosten verlaagd zijn. Om transacties via het Lightning Network te laten verlopen, heb je echter wel een compatibele portemonnee nodig en moet je je Bitcoin vastleggen voordat je een betalingskanaal kunt gebruiken.

Laat een reactie achter