Wilfred Genee kent Nederland vooral als één van de presentatoren van Vandaag Inside, de kijkcijfer hit van SBS6. Samen met zijn tafelgenoten Johan Derksen en René van der Gijp bespreekt hij dagelijks wat er gebeurt in Nederland en daarbuiten, daarbij controverse niet uit de weg gaand. Maar Wilfred heeft heel wat meer op zijn CV staan dan alleen Vandaag Inside.

De TV carrière van Wilfred Genee

De tv carrière van Wilfred Genee ging niet soepel van start. Hij begon bij Sport7, het geflopte sportkanaal van John de Mol. Sport7 ging van start in augustus 1996 maar verdween al na enkele maanden weer van de buis omdat het gehoopte aantal kijkers bij lange na niet werd gehaald. Daarna ging Genee aan de slag bij SBS 6 en later bij Canal+. Grotere bekendheid kreeg Genee toen hij In 2001 startte hij met Voetbal Inside, de voorloper van Vandaag Inside. Ook toen was Johan Derksen al van de partij. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van wisselende deskundigen, waaronder Hans Kraay en Wim Kieft.

Vandaag Inside

Genee maakte tussen 2005 en 2007 een uitstapje naar Talpa, later Tien, om een voetbalprogramma te gaan presenteren. Maar ook dit avontuur van John de Mol stierf een vroege dood, waarna Genee weer terugkeerde bij RTL. Uiteindelijk bleef Wilfred Genee tot 2018 bij RTL, waarna hij met zijn twee medepresentatoren Van der Gijp en Derksen opnieuw overstapte naar Talpa. Aanvankelijk werd Voetbal Inside uitgezonden op Veronica. Later kwam het onder de naam Vandaag Inside bij SBS 6. Als spin-off kwam in de zomermaanden De Oranjezomer, waarin de VI-heren de sport in de zomermaanden bespreken.

De vrouw van Wilfred Genee

Wilfred Genee is al jaren gelukkig getrouwd met de beeldschone Lili Pirayesh. Genee leerde zijn van oorsprong Iraanse vrouw kennen via collega René van der Gijp. Van der Gijp strikte Gene voor een presentatieklus, en toen hij daarop positief reageerde werd hij in contact gebracht met Lili Pirayesh, die alle praktische zaken regelde. In 2008 stapte het stel in het huwelijksbootje. Wilfred en Lili zijn ouders van dochter Isabeau en zoon Timothy.

Leefstijl coach

Lili Pirayesh is een slimme meid. Ze heeft gestudeerd en mag de titel drs. Voeren. Ze richt zich als ondernemer op welzijn en leefstijl. Goede voeding is daarbij heel belangrijk. Samen met haar man Wilfred richtte ze het bedrijf ‘Vullen of Voeden’ op. Het bedrijf werd genoemd naar het eerste van meerdere boeken dat het stel op de markt bracht met adviezen voor ouders om hun kinderen gezond te laten eten.

Lili showt haar bikini body

Dat Lili Pirayesh niet alleen maar boeken schrijft over gezond eten maar het zelf ook doet blijkt uit een foto op Instagram waar zij vol trots haar bikini slanke lijf showt. Het is niet zo gek dat Wilfred Genee als een blok voor haar is gevallen want ze is in haar paarse bikini een beeldschone verschijning. René van der Gijp ging wel eens met haar uit eten voordat hij haar aan Wilfred voorstelde, maar wellicht heeft hij daar nog wel eens spijt van gehad.

Bemiddelen bij ruzie

Zoals bekend knettert het nog wel eens tussen de heren van Vandaag Inside. Zo hebben Wilfred Genee en Johan Derksen wel eens zo’n ruzie gehad dat ze elkaar niet meer konden luchten of zien. Het was Lili die ervoor zorgde dat de heren de strijdbijl begroeven en weer met elkaar in de studio gingen zitten om hun dagelijkse programma te maken.

Geruchten over huwelijksproblemen

Hoge bomen vangen veel wind, een gezegde dat ook zeker opgaat voor Wilfred Genee. Dennis Schouten en Jan Roos, de heren achter het juicekanaal Roddelpraat maakten in de herfst van 2023 bekend dat het huwelijk van Wilfred Genee en zijn vrouw Lili Pirayesh in zwaar weer zit. In 2021 maakte Roddelpraat al eens bekend dat Genee vreemd zou gaan, anno 2023 is dat volgens de heren Schouten en Roos opnieuw aan de orde. In 2021 koos Wilfred ervoor om niet op de aantijgingen in te gaan en ook bij deze tweede aanval hult de presentator zich in stilzwijgen. Aangezien zijn vrouw Lili sowieso niet de publiciteit zoekt, behalve voor haar boeken, hoeven we van haar ook geen onthullingen e verwachten over de status van hun huwelijk.

Laat een reactie achter