Londen is een zeer geschikte stad om te bezoeken als je houdt van een luxueuze reiservaring. De stad heeft namelijk veel te bieden en er is voor iedereen wat te doen. Londen barst van de bekende bezienswaardigheden, maar ook zijn er mogelijkheden voor uniekere ervaringen. De wereldstad heeft een economie die erg snel groeit, en dat kun je ook terugzien in het aanbod van activiteiten en artikelen. Er zijn voor elke doelgroep en elk budget tal van activiteiten en belevingen die je niet eerder hebt meegemaakt. Ben je benieuwd naar de exclusieve ervaringen die je kunt opdoen in de stad? Lees dan deze blog!

Winkelen

londen-reclame-borden

Londen is een diverse stad, waar mensen rondlopen in allerlei verschillende kledingstijlen. Daarom is Londen ook de perfecte stad voor een exclusieve winkelervaring. Het maakt niet uit welke kledingstijl je hebt en wat je budget is: deze stad heeft voor ieder wat wils. Oxford Street is de bekendste winkelstraat in Londen. Hier heb je namelijk meerdere winkels die diverse stijlen verkopen. Knightsbridge is ook zeker een bezoekje waard als je op de hoogte bent of wilt zijn van de nieuwste modetrends. Voor wat uniekere kleding kun je naar Notting Hill gaan. Deze charmante buurt heeft namelijk talloze kleine winkels met unieke kleding, maar ook andere unieke artikelen. Bovendien is de straat onwijs leuk om te bezoeken als je fan bent van de gelijknamige film. Ook zijn er tal van luxueuze artikelen in Londen te vinden. In Bond Street kun je namelijk de meeste haute couture winkels vinden. Denk hierbij aan een tas van Chanel of een shawl van Burberry of Louis Vuitton. Je kunt jezelf hier dus trakteren op een prachtig souvenir als herinnering aan deze reis.

Kunst en cultuur

londen-uitzicht-brug-stad

Kunstliefhebbers zijn in Londen aan het juiste adres. De stad is namelijk een van de bekendste en beste bestemmingen voor kunst en cultuur. Er zijn regelmatig verscheidene tentoonstellingen, maar ook veel prestigieuze musea en galerijen zijn het hele jaar door gratis te bezoeken. Voor meesterwerken die dateren van de 13e tot de 20e eeuw, kun je terecht bij The National Gallery. Geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de Natural History Museum. Daarnaast zijn er nog meer musea over diverse onderwerpen. Ben je een enorme fan van muziek? Dan moet je niet vergeten Reckless Records te bezoeken. Deze iconische platenwinkel werd in 1989 als eerste geopend in Berwick Street. Fans van Oasis zullen deze winkel herkennen van de albumcover van What’s The Story Morning Glory.

Natuur

picknick-vrienden-park-londen

In Londen is er een fonds opgesteld: de Greener City Fund. Het doel is om meer dan de helft van de stad groen te maken. Hiervoor wordt geld geïnvesteerd in onder andere het planten van bomen. Daarnaast worden er nieuwe plekken gecreëerd voor wilde dieren en worden rivieren gerestaureerd. De bekendste parken zijn The Royal Parks. Deze parken zijn een thuis voor verschillende dieren in het wild en bieden een plek voor inwoners van Londen om het groen op te zoeken. Na een comfortabele reis in de Business Premier klasse in de trein naar Londen kun je je benen strekken door te wandelen en de rust opzoeken in bijvoorbeeld het St. James Park of de Victoria Tower Gardens.

Laat een reactie achter