Normaal gesproken droomt ieder kind ervan om naar Disneyland Parijs te willen, maar hier gaat verandering in komen! Binnenkort heeft Disney Land Parijs er een grote concurrent bij, aangezien Louis Vuitton zijn pretpark zal openen in Parijs centraal. Ze willen ervoor zorgen dat zij tot de top 3 grootste pretparken van Frankrijk behoren. Het pretpark zal maar liefst 60 miljoen gaan kosten en zal in het voorjaar van 2018 openen. Wie weet overtreffen ze Disneyland Parijs wel?!

Zoals we niet anders gewend zijn pakt Louis Vuitton dit ook weer groots aan. Het pretpark wordt gebouwd in het 157 jaar oude park ‘Jardin d’Acclimatation’. LVHM ‘Louis Vuitton Hennesy Moët’ beheerd het park al voor 80% sinds 1984, maar nu willen ze meer! Samen met ‘Companies des Alpes’ bekend van het pretpark rondom het Gallische stripicoon ‘Astrix’ openen ze een pretpark door middel van samenwerking. Het wordt groots aangepakt aangezien maar liefst 100 werknemers van beide bedrijven met vele specialisten die nadenken over hoe het park gemoderniseerd kan worden om een spectaculaire ervaring te creëren.

Op zijn minst 3 achtbanen

Het is al bekend dat er minstens  drie achtbanen komen met een aantal vliegende bootjes die in het park te bewonderen zullen zijn. Één van de achtbanen zal in streampunk-thema zijn dat gebaseerd is op de stijl van een ontdekkingsreiziger genaamd Jules Verne. Naast entertainment, amusement en een flinke dosis adrenaline die verwacht kan worden bij een pretpark, speelt biodiversiteit natuurlijk ook een belangrijke rol. Er zullen daarom onder andere wetenschapsbeurzen en andere activiteiten rondom duurzaamheid worden georganiseerd.

Denk jij dat het park daadwerkelijk zal gaan concurreren met Disneyland Parijs. Volgens de hoofdorganisator van ‘LVHM’ moet het park tegen 2025 maar liefst drie miljoen bezoekers gaan trekken. Hiermee zullen ze zich vlak achter Disneyland plaatsen.

Check de indrukwekkende beelden van het architectuur hieronder!

Laat een reactie achter