Wil je graag een horloge dat er duur en stijlvol uitziet, maar heb je geen zin om je bankrekening te plunderen? Dan zijn er genoeg opties voor jou. Luxe merken, zoals Tissot, Rolex en Omega bieden horloges van topkwaliteit voor een zacht prijsje. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen, om een luxe horloge voor een fractie van de prijs aan te schaffen.

Lees verder voor voorbeelden van betaalbare, luxe horlogemerken.

tissot-sport-horloge

Tissot

Tissot is een zwitsers merk en bestaat al sinds 1853 en is een gewild verzamelaarsmerk. In 1930 ging Tissot samenwerken met het beroemde merk Omega en is tevens de officiële tijdwaarnemer tijdens grote sportevenementen, zoals schermen, ijshockey en wielrennen. Er zijn honderden Tissot modellen verkrijgbaar voor scherpe prijzen. Dit is zeker voordelig als je ervan uitgaat dat dit Zwitserse merk een hoogwaardige kwaliteit levert en hun modellen er duur en exclusief uitzien. Enkele voorbeeld zijn als volgt.

 1. Tissot Heritage (vanaf €250)
 2. Tissot Touch (vanaf €250)
 3. Tissot PR classic (vanaf €190)
 4. Tissot T-Sport (vanaf €150)

Een goede tip is om deze horloges tweedehands aan te schaffen. Horloges zijn tweedehands een stuk goedkoper en worden alleen maar verkocht als ze geen of weinig beschadiging hebben. Door bij een gerenommeerd en betrouwbaar bedrijf te kopen, zul je gegarandeerd zijn van een luxe horloge voor een lage prijs, waarvan de echtheid is geverifieerd door een expert.

Rolex

duurste rolex horloges

Rolex staat bekend als aanbieders van super de luxe horloges die evenveel kosten als een moderne auto. Gelukkig biedt dit merk ook andere opties die heel betaalbaar zijn. Rolex heeft namelijk een aantal hoogwaardige horloges die prima als kleine investering kunnen dienen. Deze horloges zijn misschien niet belegd met diamanten en andere edelstenen, maar zien er als nog erg luxe uit. Voorbeelden zijn als volgt.

 1. Rolex Oysterquartz Datejust 17013 (vanaf €3800)
 2. Rolex Cellini (vanaf €5400)
 3. Rolex Air-King (vanaf €6000)
 4. Rolex Date 34 (vanaf €6000)

Omega

silver and black round analog watch

Ook Omega is een merk dat voor de normale mens niet altijd te betalen is. Het merk werd al een aantal keren in de film James Bond gespot, om de pols van 007 hemzelf. Het Zwitserse merk Omega bestaat al sinds 1849 en stond eerst bekend als Le Generale Watch Co. De horloges werden met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden, waardoor het merk bekend kwam te staan om het leven van hoogwaardige, handgemaakte horloges. De horloges van Omega staan bekend als waardevaste investering. Een aantal betaalbare uitgaven, zijn als volgt.

 1. Omega Speedmaster Professional Moonwatch (vanaf €3100)
 2. Omega Speedmaster Racing (vanaf €2200)
 3. Omega Seamaster Planet Ocean (vanaf €2100)
 4. Omega Speedmaster (vanaf €1250)

Waar krijg ik de beste prijs?

Horloges van bekende merken worden vaak niet alleen gebruikt als accessoire, maar ook als investering. Wanneer de eigenaar op zoek is naar een ander horloge, kan het eerste horloge voor een goede prijs weer verkocht worden. Dit komt doordat horloges die gemaakt zijn van edelmetalen nauwelijks in waarde zakken. Deze horloges worden opgekocht door handelaren die verstand hebben van horloges en vaak een expert in dienst hebben. Deze expert kan de precieze waarde bepalen en het horloge, accessoires en de originele papieren beoordelen op echtheid.

Een tweedehands horloge kopen is dus zeker geen slecht idee. Je krijgt een horloge waarvan de waarde en echtheid door een expert is bepaald en voor een fractie van de prijs waarvoor ze door de originele fabrikant worden verkocht. Daarnaast is een tweedehands horloge een duurzame keuze. Het mijnen en produceren van de materialen die nodig zijn voor het produceren van een horloge zijn is intensief. Door een tweedehands horloge te kopen, bespaar je het productieproces van een nieuw horloge.

Laat een reactie achter