Natuurlijk is er een groot verschil tussen wintersport en een weekje skiën in Oostenrijk of Frankrijk. Dat heeft met de omgeving te maken, met de beroemde après-ski , maar vooral met de luxe die geboden wordt. Wie luxe zoekt, gaat naar Sankt Moritz, Saas-Fee of Zermatt in Zwitserland. Een andere prachtige bestemming is Lech in Oostenrijk en dan is er nog Courchevel in Frankrijk. Dé plek waar je, met wat geluk, zomaar Roman Abramovich, de eigenaar van voetbalclub Chelsea of de Beckhams tegenkomt.

1. Lech

lech

Het Oostenrijkse Lech is vooral bekend, omdat de koninklijke familie er ieder jaar op wintersport gaat. Het gebied rond de Arlberg, waartoe ook Sankt Anton hoort, biedt meer dan 300 kilometer aan pistes. Hotel Lech biedt alles wat een hart kan begeren. Naast dat het hotel een prima ligging heeft, is alles in dit hotel gericht op pure verwennerij. En dan is er Gasthof Post, waar de koninklijke familie altijd verblijft. Ook niet verkeerd.

2. Zwitserland

Zweedse vlag

Pure luxe vind je ook in de Zwitserse Alpen. Denk aan Crans-Montana, waar je wat oudere grandeur kunt vinden. Niet te vergelijken met Sankt Moritz, waar de sterren en welgestelden hun opwachting maken. Of met de omgeving rondom de wereldberoemde Matterhorn. In Zermatt vind je de jetset. De mondaine uitstraling, de grootste chalets en de sterrenrestaurants verraden dat hier de rijken der aarde vaker vertoeven. Zermatt is ideaal voor kinderen, aangezien het stadje autovrij is. De skigebieden zijn naast voortreffelijk (in Zwitserland waar altijd alles opgeruimd is), deels ook avontuurlijk. Als je overigens goed zoekt, is een verblijf in Zwitserland ook nog prima te betalen.

Wie eens met een spectaculaire kabelbaan de berg op wil, is goed beraden om naar Saas-Fee te gaan. Deze beroemde wintersportplaats is te zien in de James Bondfilm ‘On Her Majesties Secret Service’. Hier is tevens de video voor ‘Last Christmas’ van Wham opgenomen.

3. Franse Alpen

franse alpen

Een geheime tip voor een luxe wintersportvakantie is Courchevel in de Frans Alpen. Toprestaurants, tophotels, loungebars, prachtige winkels, alles wat je je maar wensen kunt, is hier te vinden. Daarnaast is het een schitterend skigebied dat zich uitstrekt over meerdere toppen. ‘Les 3 Vallées’, ofwel de 3 valleien, is het grootste skigebied ter wereld. Meer dan 300 afdalingen, zo’n 170 liften en 600 kilometer uitstekend onderhouden pistes. In Courchevel vind je 70 restaurants, waar je na het skiën kunt genieten van de creaties van restaurants met Michelinsterren of met een speciale vermelding in de Gault & Millau. Puur genieten dus, zowel overdag als ‘s avonds.

Veiligheid

Bij wintersport staat veiligheid voorop. Daar hoort ook een prima verzekering bij. Omdat je de hele vakantie al uit bent op luxe, kun je best besparen op je zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering vind je makkelijk online. Kijk vooraf goed wat wel en vooral, wat niet, vergoed wordt bij een eventueel ongeluk. Zo zie je of je een extra, uitgebreide, verzekering moet nemen.Tenslotte wil je een luxe skivakantie niet laten verpesten, omdat je niet verzekerd bent voor een vlucht met de ‘gipsvlucht’ of dat je wel een luxe hotel hebt geboekt, maar de pech hebt op een slaapzaal in het ziekenhuis terecht te komen.

1 reactie

Laat een reactie achter