Amsterdam is de afgelopen jaren uitgegroeid van een charmant stadje tot een onmiskenbare place-to-be. En met reden. Er gebeurt zoveel in de Nederlandse hoofdstad dat je vast en zeker wordt gelokt door een van de attracties van de stad. Neem bijvoorbeeld de food scene. Nederlanders staan ​​misschien niet bekend om hun traditionele Nederlandse gerechten, maar Nederlandse chef-koks hebben de afgelopen jaren voedselcritici verbluft met interessante voedselconcepten. Er is natuurlijk de culturele kant van de stad. Vanuit een rijke historie van schilders als Rembrandt en Van Gogh en kunst meesters ademt de stad kunst. En dan is er nog het prachtige stadsbeeld. De stad is zonder twijfel zeer instagram baar en de relaxte sfeer is anders dan elke andere stad in Europa. Dit is een samengestelde gids voor luxe, decadentie en cultuur in onze gezellige thuisstad Amsterdam.

Thuis weg van huis

Amsterdam herbergt veel hotels. Van budget tot middenklasse tot ultieme luxe hotels. De afgelopen jaren is er nogal wat veranderd in de hotelmarkt. Van nieuwe hippe en moderne boutique hotels tot renovaties van vijf sterren hotel ketens. Hotels concurreren met internationale normen van de luxe reisindustrie, wat zeker een goede zaak is voor reizigers. Dit is onze aanbeveling voor de beste luxe hotels in Amsterdam, gebaseerd op prijs, locatie, design en service.

Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel is qua design een van de mooiste hotels van de stad. Dit hotel is gevestigd in een voormalige serre en straalt luxe en weelde uit in een moderne stijl. De architectonische structuur van het gebouw maakt dit een uniek hotel om in te verblijven. Het hotel is gelegen aan het Museumplein en is daarmee het perfecte hotel voor kunstliefhebbers. Glip het hotel uit voor een snel bezoek aan het Van Gogh Museum en ga terug naar Tunes Bar voor een gin-tonic cocktail in de middag en reserveer voor het diner in het geweldige Aziatisch georiënteerde restaurant Taiko. Verwen uzelf na het diner met een ontspannende massage en zwem in hun Akasha-spa.

Pulitzer Hotel

Het Pulitzer Hotel ligt aan de grachten. Je zult versteld staan ​​van de prachtige houten vloeren, pluche fluwelen stoelen, marmeren tafels en gouden details. Het hotel is ontworpen om de historische architectuur te behouden en tegelijkertijd een stijlvolle en eigentijdse sfeer te creëren. Na een dag ronddwalen in het stadscentrum, ga je terug naar het hotel voor een cocktail in de chique Pulitzer Bar.

Waldorf Astoria Hotel

Een ander hotel aan de grachten is het Waldorf Astoria Hotel. Het hotel is een iets klassieker hotel in vergelijking met de vorige twee, maar met een even elegant interieur. Een van de must-visits in het Waldorf Astoria is het twee-Michelin-sterren restaurant Librije’s Zusje. Geniet van een afternoon tea in Peacock Alley en ga naar de Guerlain Spa voor een middagje ontspanning.

Op de route

Er is zoveel te zien en te doen in Amsterdam omdat de stad zoveel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en andere bezienswaardigheden. Een bedrijfsuitje Amsterdam of uitjes Amsterdam organiseren is hierdoor ook erg populair onder bedrijven. Maar dit is wat we aanbevelen om te bezoeken – voor zowel korte als lange bezoeken aan de stad.

Musea in de stad

Voor klassieke kunst mag je het Rijksmuseum niet missen. Het museum herbergt nationale schatten van meesters als Rembrandt (de Nachtwacht) en Vermeer. Je zult een groot deel van de dag willen reserveren als je echt het hele museum wilt verkennen. Het Van Gogh Museum ligt op loopafstand en is een must see. Probeer vroeg te gaan om lange wachtrijen te voorkomen. Bezoek daarna het Stedelijk Museum voor hedendaagse kunst. Alle drie de musea bevinden zich aan het Museumplein, dus je kunt ze allemaal op één dag bezoeken als je wilt. We raden ook FOAM aan, een fotogalerij met geweldige tentoonstellingen.

Activiteiten rondom Amsterdam

amsterdamse-grachten-boten

Fietsen in Amsterdam mag je niet missen. Het lijkt misschien niet veilig, maar hier wijken auto’s voor motorrijders. Het is ook een van de lokale dingen om te doen in de stad. Dan is er een rondvaart door de grachten. Wat een uitdaging is als je niet met een van de commerciële bootlijnen mee wilt gaan. Maar je kunt gemakkelijk een boot huren voor 100 euro voor een paar uur en je een weg banen door de stadsgrachten. Als het weer bijzonder goed is, ga dan eens wandelen in een van de vele parken in Amsterdam. Parken zoals het Vondelpark of het Amstelpark zijn geweldig om te hardlopen of gewoon een korte wandeling te maken. Sluit je avond af met een bezoek aan het Concertgebouw Amsterdam. Op het programma staat een mooie mix van klassieke en hedendaagse concerten.

Voedselketen van Amsterdam

De Amsterdamse food scene is de afgelopen jaren enorm veranderd. We behandelen hieronder drie van onze favoriete restaurants. Maar op uw reisroute moet zeker een kleine proeverij van enkele Nederlandse traditionele items staan. Bezoek een lokale markt en zoek naar haringkarren die de Hollandse Nieuwe haring vis (rauw) met augurken en uien serveren of wafelkramen die warme en kleverige stroopwafels serveren.

Laat een reactie achter