Wil je van je badkamer een spa-achtige retraite maken? Je hoeft om dat voor elkaar te krijgen echt geen duizenden euro’s aan een renovatie uit te geven. Het creëren van een luxere badkamer is net zo eenvoudig als het opnemen van een paar eenvoudige elementen in de ruimte. Je kunt je badkamer met een klein budget in slechts één dag in je eigen spa omtoveren, zonder dat je echt iets belangrijks hoeft te veranderen. Volg deze eenvoudige tips om erachter te komen hoe je meteen meer van je badkamer kunt genieten.

Verzamel je toiletartikelen op één plek

Rommel veroorzaakt meer stress, dus laat je badkamermeubel vrij door je toiletartikelen in een mooie minimalistische badkamerkast te leggen. Zo kun je beter te rust komen en alles gemakkelijk pakken.

Gebruik zacht textiel

badkamer-handdoeken

Niets geeft zo’n groot gevoel van luxe als zacht en dik textiel. Als er ramen in de badkamer zijn, kun je raambekleding of gordijnen gebruiken om voor meer sfeer te zorgen. Leg een donzig vloerkleed bij de wastafel, douche en badkuip, zodat je iets warms hebt om op te gaan staan. Kies voor zware, luxe badlakens die je na een bad of een douche heerlijk kunt omwikkelen, evenals voor mooie handdoeken.

Bevestig een betere douchekop

Om een spa-achtige ervaring in je eigen douche te creëren, kun je een betere douchekop zoals bijvoorbeeld een regendouche of een massagedouchekop bevestigen. Deze kleine upgrade kost niet veel, is eenvoudig zelf te installeren en het zal echt een groot verschil maken. Daarbij is natuurlijk een goede thermostaatkraan belangrijk. Het liefst eentje waarbij je goed kunt zien op hoeveel graden de douche staat.

Dim de lichten

open-badkamer

Spa’s hebben altijd rustige en zachte verlichting, die comfortabel voor de ogen is en waardoor je je zult ontspannen. Om deze ontspannen sfeer in je eigen badkamer te kunnen creëren, breng je een dimmer aan zodat je wanneer je een meer serene sfeer wilt creëren de lichten kunt dimmen. Zet ook een paar mooie kaarsen neer, die een mooie gloed zullen creëren en vul de ruimte met een aangename geur. En daarover gesproken…

Zorg voor een aangename geur

Je reukvermogen heeft een groot effect op het creëren van een spa-achtige ervaring. Zoals we al zeiden, zijn kaarsen een geweldige manier om een rustgevende gloed te kunnen bereiken en een heerlijke geur, maar je kunt ook als je dat liever hebt aromatherapie gebruiken. Koop geurstokjes om van de vele voordelen van natuurlijke oliën te kunnen profiteren.

Zet bloemen en groen neer

jacuzzi-planten

De natuur is inherent aan rustgevend en daarom nemen veel spa’s kleuren op uit de natuur en creëren ze ook in de vorm van planten en bloemen een stukje natuur binnen. Of het groen of bloemen nu echt of nep zijn, zet wat groen neer in je badkamer om je zo te helpen om contact te leggen met de natuurlijke helende krachten van de natuur.

Zorg voor een zitje

Je hoeft geen grote badkamer te hebben om een zitplek te kunnen creëren. Een klein krukje of een poef is al voldoende. Dit geeft je niet alleen een mooi plekje om bijvoorbeeld lotion op te zetten of om op te zitten terwijl je een spa-behandeling doet voor je voeten, maar het geeft de badkamer ook vanuit een decoratief standpunt een luxueuzere uitstraling.

Gebruik een badrekje

Als je graag een bad neemt, koop dan een badrekje om je boek en zeep op te leggen of je drankje op te zetten terwijl je aan het badderen bent. Ze zijn goedkoop en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat je zeker iets kunt vinden dat perfect is voor jouw stijl en behoeften.

Laat een reactie achter