Drink jij vaak dranken met alcohol? Dan dagen wij je uit om een maand geen alcohol te drinken en alcoholvrije dranken te drinken, zoals een cocktail zonder alcohol. Drink je een maand lang geen alcohol, dan heeft dit diverse gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Wij hebben op een rijtje gezet wat een maand lang alcoholvrij zijn zoal voor je doet. Lees snel en ontdek onze goede redenen om de alcohol even een maandje te laten staan en over te stappen naar alcoholvrije dranken.

Je slaapt beter en voelt je fitter

slapende-man

Drink je bijvoorbeeld een maand lang gin zonder alcohol dan zal je stukken beter slapen en je veel fitter voelen. Zo is het algemeen bekend dat alcohol een negatief effect op de nachtrust heeft. Las je een alcoholvrije maand in, dan zal je profiteren van een betere nachtrust, een betere concentratie en meer energie. Dit komt doordat alcohol je lever afbreekt en zorg voor minder energie en stijfheid.

Het helpt bij het afvallen

Als je een maand lang geen alcohol drinkt, kan dit helpen bij het afvallen. Alcohol telt namelijk vele calorieën. Zo was er een onderzoek in Engeland waarbij ruim 50% van de deelnemers aan een alcoholvrije maand 1,5 kilo gewicht kwijt raakten. Mocht je de wens hebben om af te vallen, dan kan een alcoholvrije maand dan ook zeker de moeite zijn.

Je huid wordt mooier

man-vrouw-huid-hoofd

Alcohol zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Kies je echter voor een alcoholvrije maand, dan zal je merken dat je huid na die maand veel mooier en gladder is. Alcohol zorgt niet alleen voor uitdroging van de huid, maar ook voor roodheden in het gezicht. Wil je graag een gavere huid, dan kun je het beste voor alcoholvrije dranken kiezen.

Het helpt je om minder te drinken

Een alcoholvrije maand kan ook op lange termijn voordelen voor je hebben. Nadat je een maand geen alcohol hebt gedronken en bent overgestapt op alcoholvrije dranken, zal de kans groot dat je minder drinkt dan je voor de alcoholstop deed. En misschien stop je wel geheel met alcohol drinken omdat je alcoholvrije dranken juist veel lekkerder vind.

Ga jij ook voor een alcoholvrije maand? Probeer dan zeker eens alcoholvrije dranken uit. Niet alleen zijn deze een stuk lekkerder, maar ook veel gezonder voor lichaam en geest.

Laat een reactie achter