Er zijn tal van manieren om te “koken” zonder ook maar iets te verhitten. Hier lees je hoe je gemakkelijk eten kunt maken zonder te koken en diners kunt maken die perfect zijn voor warme zomerdagen. Mocht je toch graag een warme maaltijd willen eten, dan kan je nog altijd verse tafeltje dekje maaltijden laten bezorgen.

1. Laat je inspireren door je favoriete smaken

Als je moe wordt van steeds dezelfde ongekookte recepten, kijk dan naar je favoriete smaken voor inspiratie. Maak van hete ramen een knapperige ramen salade, maak een koude dip met pizza toppings of maak een koude versie van je favoriete noodle bowl.

2. Gebruik zoodles in plaats van noedels

round white ceramic plate with sliced vegetables

In plaats van water te koken en de keuken op te warmen, kun je zoodles gebruiken voor een gemakkelijk pastagerecht of een koude pastasalade. Je vindt ze voorgespiraliseerd in de meeste kruidenierswinkels, of maak ze thuis met courgette, wortels, pastinaak, bieten of komkommers.

3. Bouw smaak op door de smaken te laten “huwen”

Gekookte gerechten smaken ongelooflijk omdat je tijdens het koken lagen van smaak creëert. Je kunt nog steeds dezelfde diepte bereiken met niet-gekookte maaltijden door de smaken in de koelkast te laten “huwen”. Maak gerechten als koolsla of bonensalade van tevoren en geef ze minstens een uur de tijd voor je ze opdient.

4. Salades

gezonde-salade-tomaat-paprika

Maak je favoriete salade meer vullend met voorgekookte ingrediënten, of maak een eiwit salade zoals kipsalade, tonijnsalade, eiersalade of ham salade. Eiwitsalades zijn fantastisch om mee te nemen voor de lunch, maar ze kunnen ook als avondmaaltijd gegeten worden als je ze in een geroosterde pita stopt of in slabakjes serveert.

5. Gebruik iets anders dan brood

Het is gemakkelijk om aan sandwich recepten te denken, maar we dagen je uit om het gesneden brood over te slaan en in plaats daarvan van je favoriete sandwich een salade te maken. Als je trek hebt in een makkelijke maaltijd, kijk dan naar tortilla’s als wrap, pitabroodjes of slabekers om je gewone routine eens te veranderen.

6. Koude soep

koude-tomaten-soep

Het klinkt op het eerste gezicht misschien niet appetijtelijk, maar koude soep is de ideale manier om af te koelen op een warme dag. Combineer gekoelde soep met een knapperige salade of een sneetje brood om een vullende maaltijd te maken.

7. Vergeet charcuterie en crudite niet

Charcuterie en crudite groenteschotels worden vaak als voorgerecht gebruikt, maar dat betekent niet dat je er geen avondmaal van kunt maken. Klop een vullende dip in elkaar en serveer die met crackers of pitachips, een kleurrijk assortiment rauwe groenten, augurken en olijven, een paar koude gekookte vleessoorten en een mooi assortiment kaas. Het avondeten zonder koken is opgediend!

8. Begin met voorgekookte ingrediënten

De beste manier om makkelijke koude maaltijden te maken is te beginnen met kant-en-klare ingrediënten. Rotisserie kip, hardgekookte eieren, bonen uit blik of lunch vlees zijn allemaal ideale mikpunten voor makkelijke sandwiches of vullend beleg voor je favoriete salade.

Is dit toch nog teveel van het goede? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om koelverse maaltijden aan huis laten bezorgen!

Laat een reactie achter