Iedereen heeft een beetje persoonlijke ruimte nodig. In dit drukke leven met een moderne wereld vol gadgets, is het soms lastig om even tot jezelf te komen. Ja een tripje naar een strandhuis, of keet in het bos kan voldoende zijn, maar wie kan dat nu echt elke twee weken veroorloven? In plaats daarvan kan een mancave voor mannen dezelfde oplossing bieden: een paar stappen van je woonkamer. Voor de meiden die hier niets van begrijpen, zie het als ‘een dagje spa en sauna’ of een ‘heerlijk dagje shoppen’ maar dan voor hem. Een mancave kan ontspannend en leuk zijn, maar ook een plek om met vrienden naar het voetbal te kijken. Als het WK eraan zit te komen, dan kan je maar beter aan je mancave beginnen!

1. De vloer

Afbeeldingsresultaat voor mancave

Het zal je vast niet verbazen dat de gemiddelde garage niet echt gebouwd is om comfortabel mensen te huisvesten. Leg allereerst op de betonvloer een mooie vloer weg. Beton kan erg koud zijn in de winter, en warm in de zomer. Koop een vloerkleed bij Webkarpet om het af te maken. Als je klaar bent met de vloer, zijn de muren aan de beurt.

2. Akoestiek en Isolatie

Akoestiek en isolatie zijn beide erg belangrijk in de mancave. Dit is het moment om de portemonnee te trekken (als dat kan). Zorg ervoor dat je mooie panelen hebt, gipsplaten, met een nette afwerking. Op deze manier blijft de winterkoude buiten, alsmede de zomerhitte. Isolatie kan tot aan het plafond reiken, en je wilt alle kleine scheurtjes en gaatjes opvullen zodat de ruimte luchtdicht kan worden afgesloten.

3. Aansluitmogelijkheden

Een moderne mancave is natuurlijk anders dan die van een aantal decennia geleden: een man van middelbare leeftijd die met zijn maten wat bier naar binnen aan het werken is. Vandaag de dag is een mancave modern. Zorg ervoor dat je plannen maakt voor stopcontacten voor jouw gigantische televisie, geluidssysteem en al het andere waar je hart naar verlangt. Hierdoor heb je later niet te maken met verlengkabels en stekkerdozen.

4. Stijl

Gerelateerde afbeelding

Wat voor stijl wil je meegeven aan je mancave? Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag. Het is geheel afhankelijk van jouw voorkeuren. Wellicht wil je een duistere ambiance, een pooltafel, hippe verlichting die je terugbrengt naar de kroeg van toen je een tiener was? Misschien wil je iets wat frisser oogt, een mancave gevuld met boeken en wijsheid, of een lekkere stoel, televisie en rust. Of je maakt een mooi plekje waar je met je vrienden gezellig een hapje kan eten. Richt de keuken vrij open in en een eetkamerstoel kopen is daarbij ook van belang. Het is net wat je wilt, maak het decor zoals jij dat voor ogen ziet!

5. Verlichting

Net zoals met elke kamer in je huis, maakt verlichting al het verschil, ook in je mancave. Als je een garage ombouwt dan is dit zelfs nog belangrijker. Omdat de meeste garages geen ramen hebben komt alle verlichting van lampen. Combineer verschillende lichtbronnen waardoor je een gelijkmatige verdeling van licht in je garage hebt.

Laat een reactie achter