Het geven van geschenken is een wezenlijk onderdeel van onze cultuur. Het is bijna onmogelijk om iemand te vinden, die niet voor noodgevallen wat inpakpapier en linten in huis heeft. De traditie van het inpakken van een geschenk, zodat je het niet meteen kunt raden tot het moment dat de ontvanger het openscheurt, bestaat al lang. Over het algemeen heeft het geven van geschenken een echt, onuitwisbaar ritme.

Wanneer ze aan deze traditie van het geven van geschenken deelnemen, willen schenkers iets opmerkelijks voor iemands verjaardag of feestdag kiezen of creëren. Je wilt niet persé met kop en schouders boven de schenkende menigte uitsteken, hoewel sommigen dat natuurlijk wel doen. Jouw echte doel is om iemand anders compleet te verrassen met een perfect cadeau. Het ongrijpbare ‘perfecte geschenk’ omvat meestal een zekere mate van personalisatie – dit is hoe een geschenk een relatie, een herinnering of een kwaliteit vertegenwoordigt, waar ze om geven. Het hoeft ook niet perse een groot cadeau te zijn, want een mooie sleutelhanger met naam is al persoonlijk genoeg. Als je geïnteresseerd bent in manieren om jouw cadeau persoonlijker te maken, lees dan snel deze uitgebreide handleiding door.

Koop het cadeau in de buurt

cadeau-rode-verpakking

Een optie om een persoonlijk cadeau te krijgen, is door iets kopen in hun omgeving. Als je in hetzelfde gebied woont, weet je waarschijnlijk waar je moet winkelen, maar anders kun je door de beste plaatselijke cadeauwinkels gaan om een artikel of zelfs een hele winkel te vinden, die bij de persoon aan wie je iets geeft past. Veel mensen zouden dol zijn op een uniek geschenk om hun huis te versieren met onderscheidende details uit hun thuisstaat of stad. Deze geschenken kunnen een stadsmotto, een vlag, een dier of zelfs een regionaal gezegde bevatten. Iedereen ontleent een deel van zijn identiteit van waar hij woont, werkt en speelt. Dit vieren door een cadeau te kopen in de geboorteplaats van de ontvanger, is een geweldige manier om jouw cadeau persoonlijker te maken.

Voeg je eigen flair toe

kerstcadeau

Bovendien maakt het toevoegen van jouw eigen persoonlijk tintje jouw geschenk vaak zinvoller, wat illustreert hoeveel tijd en moeite jij liefdevol hebt geïnvesteerd in het selecteren van het geschenk. In een geschenkcultuur, waarbij haastig gekochte geschenken betrokken kunnen zijn, is dit belangrijk. Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw stempel op een geschenk kunt zetten.

Zorg voor mooie verpakking

Je cadeau verfraaien met uniek inpakpapier of cadeaus op een chique manier inpakken, is er slechts één. Koop cadeaupapier van hoge kwaliteit, besteed wat tijd aan instructievideo’s over het inpakken van cadeaus en neem geen genoegen met het alleen inpakken van jouw cadeau. Een cadeau zo inpakken, dat iemand aarzelt om jouw prachtige meesterwerk te verpesten, is hier jouw doel.

Voeg een kaartje toe met een tekst die ontroert

Als je bovendien een mooi geformuleerde felicitatie of een goede wens op jouw kaartje plaatst, kun jij het geschenk persoonlijker maken. Dit is jouw ruimte om complimentjes over hun ontembare geest of verbazingwekkende prestaties te geven, jouw canvas om het sentiment achter jouw geschenk uit te leggen en jouw kans om onder woorden te brengen wat jij voelt. Weet je, het is normaal dat mensen kostbare kaarten, die ze ontvangen, bewaren dus dat kan heel goed het belangrijkste onderdeel van je geschenk worden. Probeer ze aan het huilen te maken.

Pas je cadeau aan

Een andere manier om jouw eigen flair toe te voegen, is door jouw cadeau door het te graveren of te borduren aan te passen. Zo voeg je je eigen permanente boodschap of herinnering toe aan een geschenk, iets dat veel langer meegaat dan een kaartje. Met beide opties kun jij jouw eigen creativiteit gebruiken en iets met de interesses van jouw ontvanger in gedachten maken – misschien hun favoriete kleur voor een borduurproject. Als je hiervoor kiest, laat je zien dat je echt jouw best hebt gedaan, maar jezelf niet hebt uitput door het hele geschenk te maken.

Ontwerp zelf een cadeau

zilveren-sleutelhanger-met-naam

Bron: Kayasieraden.nl

Misschien heb je er echter geen moeite mee om er veel tijd in te steken. Als je daar geen moeite mee hebt, overweeg dan om hun cadeau helemaal opnieuw te maken. Er zijn talloze mogelijkheden om een geschenk te maken, maar kunst is iets voor velen met enige kunstexpertise. Het in overweging nemen van hun identiteit, interesses, liefdes en meer biedt solide materiaal voor een schilderij, een sculptuur of ander stuk. Jouw creatie kan ook heel praktisch zijn. Als ze bijvoorbeeld een nieuwe tafel nodig hebben en je hebt met houtbewerking ervaring en het gereedschap om het op te starten, maak dan tijd vrij voor wat winkelen en ze zullen je echt dankbaar zijn. Het volgen van deze route levert een geschenk op dat zeker persoonlijk voor hen zal zijn.

Geef een aandenken

Als je geen tijd hebt om een cadeau persoonlijker te maken, kun je ook iets persoonlijks voor ze kopen, door te zoeken naar een manier om ze een herinnering te geven. Door te kijken naar een speelgoed-, spel- of kledingstijl, uit een ver verleden, kun je iets vinden dat veel voor hen betekent. Bonuspunten als je ze iets cadeau doet, dat niet alleen teruggaat naar een tijd, maar ook naar een herinnering die ze met je delen. Jij bent tenslotte de enige persoon, die bepaalde geschenken effectief kan geven, omdat jij in hun geest een waardevolle associatie met deze dingen deelt. Denk terug aan jullie gedeelde ervaringen om de perfecte herinnering te vinden om ze cadeau te doen.

Maak een geheel nieuwe ervaring

Hoewel dit vanwege de beperkingen, die het gevolg zijn van de corona pandemie, enige creativiteit vergt, is een nieuwe ervaring bedenken een andere manier om een geschenk op iemand af te stemmen. Sommige mensen waarderen vooral de tijd die ze met hun dierbaren doorbrengen en voelen zich gewaardeerd wanneer hun dierbaren tijd aan hen besteden. Dus haal, indien mogelijk, eten van een restaurant waarvan ze houden (of help ze een nieuw geliefd restaurant te ontdekken), heb wat plezier samen en geef ruimte om samen te praten en te lachen. Bezoek een drive-in-theater of ga naar een bosreservaat om er op uit te trekken. Je hoeft niet elk detail te plannen; de beste herinneringen worden vaak niet van tevoren in een schema vastgelegd.

Betrek ook andere geliefde

Maar uiteindelijk hoeft het personaliseren van een cadeau niet veel extra moeite te kosten om iets te betekenen. De waarde van een geschenk kan simpelweg wijzen op het feit dat de persoon, die je viert, ziet dat hun dierbaren samenkwamen om iets voor hen te kopen. De wetenschap dat er tussen veel mensen een zekere mate van zorgvuldige planning en coördinatie bestond, is op zichzelf al ontroerend. Door samen een cadeau te kopen, worden jouw cadeau-opties enorm uitgebreid. Door deze route te volgen, kun je iets kopen waar de ontvanger altijd over praat, maar nooit in zijn stoutste dromen had verwacht dit ook te ontvangen.

Laat een reactie achter