Zou het niet leuk zijn als we ons brein gewoon op onze computers konden aansluiten en al onze herinneringen direct op het apparaat konden opslaan? Helaas is de technologie nog niet zo ver, maar er zijn toch makkelijke andere manieren om je herinneringen, zowel digitaal als fysiek, op te slaan.

1. Facebook

facebook-laptop

Er zijn genoeg redenen om je herinneringen op Facebook op te slaan. Hier zijn er een paar:

  • Ten eerste kun je zo veel foto’s uploaden als je maar wilt en ze zullen het geheugen op je apparaten niet verminderen.
  • De functie om een onderschrift te kunnen plaatsen, kan ook van pas komen. Voor elk album en elke afbeelding, die je uploadt, kun je erbij zetten wie de foto heeft gemaakt, waar de foto is gemaakt, wat op dat moment je gedachten en gevoelens waren, enz.
  • Misschien lijkt het idee om alles op Facebook op te slaan of je dan geen privacy meer hebt maar wist je dat je je fotoalbums ook privé kunt maken? Je kunt zelfs de instellingen aanpassen zodat alleen bepaalde mensen de foto’s kunnen bekijken.

Je wilt misschien niet alleen afhankelijk van Facebook zijn voor het opslaan van je foto’s. Maar houd hier rekening mee: als/wanneer je computer thuis crasht, dat heeft dit in elk geval geen invloed op je Facebook-account. Je foto’s en video’s zijn veilig en wel opgeslagen!

2. Video

Weet je nog toen homevideo’s nieuw waren? Toen je nog door dozen met videobanden moest graven omdat je iets opnieuw wilde bekijken? Welkom in het digitale tijdperk! Het is niet alleen gemakkelijker geworden om homevideo’s te maken, maar ze zijn tegenwoordig ook gemakkelijker toegankelijk. Je hebt geen dozen voor de opslag meer nodig. Natuurlijk pak je niet op elk intiem moment de camera erbij maar als de kinderen je in de maling nemen, is dat misschien iets dat je voor altijd wilt onthouden (of iets waar je ze later mee kunt chanteren).

3. Schrijf het op

schrijven

Je hoeft geen romanschrijver te zijn om je gedachten op papier te kunnen zetten. Zelfs als je dagboek uit een paar kleine aantekeningen per dag bestaat, zal het opschrijven van dingen zoals je ze ervaart je helpen om ze in de toekomst nauwkeuriger te kunnen herinneren.

Houd er ook rekening mee dat je tegenwoordig meer opties hebt dan alleen maar een notitieboek. Er zijn verschillende gratis online applicaties beschikbaar om nog maar te zwijgen over Microsoft Word, Notes of wat je ook gebruikt om aantekeningen in te maken.

4. Laat een familielid je interviewen

Soms is het stellen van de juiste vragen voldoende om iemands herinneringen weer op te kunnen halen. Waarom zou je niet iemand om hulp vragen om jouw geheugen weer op te frissen? Vraag een kleinkind of een goede vriend om hulp en laat ze je interviewen – vergeet niet het interview op te nemen.

5. Print het uit

lg-pocket-foto-printer

Alleen omdat dit het ‘digitale tijdperk’ is, wil dat nog niet zeggen dat je geen foto’s meer mag laten afdrukken. Stel dat je je iPhone in de badkuip hebt laten vallen terwijl je op Instagram scrolde (we hebben het allemaal weleens meegemaakt of misschien bijna). Als je de telefoon kwijtraakt, verlies je ook de foto’s die je hebt. Je kan ook denken aan een foto op canvas en deze aan de muur te hangen.

6. Deel ze met anderen!

oude-fotos

Een geweldige manier om je herinneringen te bewaren, is ervoor te zorgen dat je niet de enige bent die ze heeft. Door je verhaal met anderen te delen, geef je je dierbaren de kans om je beter te leren kennen en heb je altijd nog een back-up. Zoals we al zeiden, kan social media een geweldige manier zijn om foto’s te bewaren. Maar hoe je ervoor kiest om je herinneringen te delen, is uiteindelijk aan jou.

7. Al het bovenstaande

Als je al je foto’s op één plek bewaart, kan dat soms als het misgaat ook een ramp betekenen. Wat als je computer crasht? Wat als Facebook plotseling verdwijnt (oké, maar even serieus)? Wat als een paar plakkerige handjes besluiten om door opa’s oude fotodozen te gaan? Er zijn genoeg redenen om je herinneringen op méér dan een plek te bewaren. Vergeet ook niet dat het doel van het bewaren van je herinneringen is dat anderen er uiteindelijk van kunnen genieten. Dus deel ze en maak ze gemakkelijk te vinden!

Laat een reactie achter