De opwinding, die voortkomt uit het aangaan van een nieuwe relatie, kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld aankunt. Naarmate die nieuwheid verdwijnt, kan de relatie aanvoelen alsof het een sleur is geworden. Je bent echter niet gedoemd om in een saaie en voortslepende relatie terecht te komen. Er zijn enkele dingen die je kunt doen om een relatie fris, spannend en opwindend te houden.

1. Zorg af en toe voor een verrassing

Verras je partner zo af en toe op verschillende manieren. Kom thuis met een klein cadeautje zoals bijvoorbeeld sexy lingerie, kook de favoriete maaltijd van je partner of boek een verrassend weekendje weg. Dit soort verrassingen houdt de opwinding levend en voorkomt dat je in een sleur terechtkomt.

2. Stuur romantische tekstberichten

telefoon-man-pak

Als jullie niet samen zijn, stuur dan romantische sms’jes naar elkaar. Dit kan het moment, dat je elkaar weer zult zien, leuk maken. Gebruik sms om korte berichten te sturen waarin je liefde en bewondering uitspreekt. Wees niet bang om een paar sexy sms-berichten te sturen om dingen op te fleuren. Het is een eenvoudige en gemakkelijke manier om de romantiek in je relatie te behouden.

3. Plan avondjes uit

De meeste stellen gaan tijdens de beginfase van hun relatie regelmatig op date. Uit eten gaan wordt echter vaak ingeruild voor samen op de bank zitten. Als gevolg hiervan kan de relatie een beetje saai worden. Plan regelmatige date-avonden, zodat je samen als stel quality time kunt doorbrengen.

4. Verwoord je liefdevolle gevoelens

koppel-verliefd

Vergeet niet om woorden te gebruiken om je gevoelens te uiten. Soms vergeten mensen als de relatie langer duurt al die schattige dingen, die ze vroeger tegen elkaar zeiden. Zeg vaak: “Ik houd van je” en schuw niet om woorden, die echt uitdrukken hoe je je voelt, te gebruiken.

5. Probeer samen iets nieuws te ondernemen

date-koffie

Samen een nieuwe activiteit ondernemen, kan de relatie spannend houden. Volg een kookles, doe vrijwilligerswerk bij een gaarkeuken of neem samen golflessen. De bereidheid om iets nieuws te leren, kan je helpen om samen als stel te groeien.

6. Breng tijd door met andere stellen

Tijd doorbrengen met stellen, die een gezonde relatie hebben, kan goed voor je zijn. Zoek naar stellen die jullie waarden delen en die een sterke band hebben. Het kan helpen het belang van toewijding te versterken en het kan je eraan herinneren om de relatie spannend te houden.

7. Stel samen doelen

black and white typewriter on green textile

Creëer een aantal doelen, waaraan je als koppel kunt werken. Het kan een financieel doel zijn, zoals het sparen van een bepaald bedrag om op vakantie te gaan. Of het kan een fitnessdoel zijn, zoals samen een halve marathon lopen. Door samen aan de doelen te werken, kun je je een team voelen en krijg je nieuwe dingen om over te praten en samen te doen.

8. Bespreek je hoop en dromen

Het is waarschijnlijk dat je tijdens het daten over je wensen en dromen sprak. Na verloop van tijd kunnen dat soort gesprekken echter achterwege blijven. Maak tijd vrij om je dromen voor de toekomst te bespreken en steun elkaar om die dromen ook te laten uitkomen.

9. Stel zinvolle vragen

koppel-knuffelen

De soorten vragen, die mensen elkaar stellen, veranderen vaak in de loop van de tijd. Vragen als: “Hoe was je jeugd?” worden vaak vervangen door vragen als: “Wat wil je eten?” Stel zinvolle vragen over het verleden van je partner, de gedachten over actuele gebeurtenissen en de gevoelens over verschillende onderwerpen. Probeer de oppervlakkige dagelijkse gesprekken over te slaan en dieper te gaan. Wellicht kom je er bijvoorbeeld achter dat je partner opgewonden raakt van fetish kleding.

10. Groet elkaar met opwinding

De manier waarop je elkaar begroet, nadat je elkaar overdag niet hebt gezien, kan de toon voor de rest van de avond zetten. Het veranderen van kleine gewoonten, zoals de manier waarop je je partner begroet wanneer deze thuiskomt, kan de sleutel tot een duurzame relatie zijn. Begroet je partner aan de deur met een knuffel en een kus en druk je vreugde uit om weer samen te zijn. Dit kan jullie band sterker maken.

Laat een reactie achter