1. Vul je kussens op en koop een luxere dekbed

Er is niets zo luxueus als pluche, goedgevulde kussens, die jouw doorsnee slaapkamer gemakkelijk in een bonafide retraite kunnen transformeren. Ook een dekbed die luxe uitstraalt geeft al snel een luxere uitstraling aan de slaapkamer. Nieuwe dekbedden kopen is daarom geen slecht idee.

2. Voeg hanglampen en rolgordijnen toe

De plafonnières hebben hun langste tijd gehad. Vervang ze met een opvallende hanglamp of een glamoureuze kroonluchter. Het is niet nodig om hiervoor veel geld uit te geven. Je kunt ze namelijk voor redelijke prijzen online vinden. Ook geven rolgordijnen altijd wel een luxere uitstraling dan normale gordijnen. Rolgordijnen kopen kan je tegenwoordig makkelijk online doen. Je hebt enkel en alleen de juiste afmetingen nodig.

3. Denk aan je nachtkastje

led verlichting slaapkamer

Als je net als ik bent, is je nachtkastje een allegaartje van essentiële items: handcrèmes, oplaadkabels, halfvolle glazen water, halfgelezen romans. Het is tijd om te heroverwegen hoe je dat allemaal gaat weergegeven. Sommige dingen kun je opbergen in een la en kleine items kun je op een mooie schaal leggen.

4. Laat mooie stukken mooi uitkomen

Een donkerhouten ledikant, een prachtig verguld dressoir, een fluwelen fauteuil – elke slaapkamer heeft zijn eigen middelpunt, maar zorg er wel voor dat het de focus van de kamer is. Zet het niet te vol met meubels zoals een tv en een soundbar, maar laat elk stuk apart staan.

5. Houd de vloer leeg

kleine slaapkamer

Toegegeven, dit is meer een organisatie- en netheidstip, maar laat dat het belang ervan niet verloochenen: een rommelige slaapkamer ziet er nooit luxueus uit, dus houd de vloer schoon en netjes. Dat betekent geen stapels boeken en overal verlengsnoeren.

6. Vervang het hang- en sluitwerk

Er is geen reden om de standaard hang- en sluitwerk te behouden, die bij jouw dressoir en nachtkastjes is geleverd (tenzij het natuurlijk al visueel verbluffend is!). Sluitwerk vervangen is een goedkope en gemakkelijke manier om je kamer te upgraden en er zijn zoveel manieren om de look te personaliseren: kristal, edelsteen, koper en nog veel meer.

7. Ruim je kaptafel op

Net als je nachtkastje, kan een rommelige kaptafel je hele slaapkamer rommelig maken. Dit is een goed moment om make-up organizers te kopen.

8. Voeg groen toe

Zoals altijd is de snelste en de eenvoudigste manier om jouw kamer van “gemiddeld” naar “duur” te upgraden, om wat groen toe te voegen. Welke vorm dit nodig heeft, is aan jou: een grote varen? Kleine potplanten op je dressoir? Hoe dan ook, het toevoegen van een paar planten helpt een kamer om een luxe uitstraling te krijgen.

Laat een reactie achter