Als je werkt, ga je waarschijnlijk nooit van huis zonder je vertrouwde werktas. Het bevat waardevolle materialen zoals een notitieboekje vol ideeën en gedachten, pennen om aantekeningen mee te maken en papieren om te ondertekenen, een laptop met informatie en misschien wel een boek of een make-uptasje en zo ongeveer alles wat je nodig hebt om de tijd op kantoor te kunnen overleven.

Omdat je werktas deel uitmaakt van je outfit, moet deze aantrekkelijk zijn en bij het geheel passen. Het moet ook je werkmateriaal georganiseerd houden, zodat het je werk (en je leven) gemakkelijker maakt. Bovendien moet het ook sterk genoeg zijn om al je spullen te kunnen vervoeren.

Vraag jezelf af: hoe gebruik je je werktas?

Sommige vragen, die je jezelf kunt stellen, zijn wat je allemaal meesleept in je tas? Reis je veel? Heb je een laptop bij je? Gebruik je meestal het openbaar vervoer of ga je met je eigen auto? Het beantwoorden van deze vragen, zal je helpen om de beste tas of laptoptas te kunnen kiezen.

Investeer in een goede tas

Credits: Brandfield

Het is zeker de moeite waard om te investeren in een goede werktas. Je tas hoeft natuurlijk geen gods vermogen te kosten, maar een tas van hoge kwaliteit is wel belangrijk. Investeer niet alleen je geld, maar doe ook een beetje onderzoek naar merken en de tassen die ze maken, om zo te kunnen bepalen wat op de lange termijn het beste voor je werkt. De meeste mensen kiezen voor klassieke, chique stijlen die zich aan elke werkomgeving kunnen aanpassen. Het is ook goed om een adresje van een goede schoenmaker te hebben, dat je zo nu en dan je tas kunt wegbrengen om deze te laten onderhouden.

Kijk naar de schouderbanden

Kijk of de tas verstelbare handgrepen en banden heeft om ervoor te zorgen dat je tas de juiste pasvorm krijgt. Je wilt dat je je tas goed kunt dragen en dat je het gewicht kunt verdelen, want anders gaat je lichaam pijn doen.

Kies voor een tas zonder opdruk of logo

Een goede werktas moet moet tijdloos zijn en niet bijvoorbeeld een opdruk hebben met “lente 2018”. En het mag ook geen logo’s hebben! Niet alleen is een logo niet prettig om mee te pronken tijdens een bestuursvergaderingen, maar het zal je ook ontzettend gaan vervelen. Een Tommy Hilfiger tas heeft bijvoorbeeld altijd een hele kleine logo.

Koop een duurzame tas waarin je alles kunt meenemen

Als je een baan hebt waarvoor je vaak op pad moet en dagelijks met allerlei dingen zoals stoffen, stalen, schetsboeken en yogakleding sjouwt, is een duurzame tas de perfecte werktas voor jou. Zoek naar een tas met stevige banden. Zoek naar een tas die van een licht materiaal is gemaakt en zonder de extra toeters en bellen, want dat zal de tas alleen maar zwaarder maken.

Een tas met verschillende vakken of die je kunt uitritsen, is niet noodzakelijk beter dan een tas met een open ontwerp. Het hangt allemaal af van hoe je de tas gebruikt. Als je veel papierwerk bij je hebt, dat je plat moet houden, zijn vakken misschien wel handig maar als dat niet het geval is dan biedt een open vak meer flexibiliteit. Probeer een Baggu-tas ( een soort shopper) in een hand te dragen om te voorkomen dat alles door elkaar heen gaat. Om je laptop te beschermen zonder extra gewicht toe te voegen, suggereert Starr een eenvoudige, chique hoes.

Laat een reactie achter