Mannen en auto’s dat blijft altijd een dingetje. Natuurlijk kunnen veel vrouwen ook niet zonder hun auto, maar ze hebben er vaak niet dezelfde binding mee als mannen. Films zoals de ‘Fast & Furious’ waar auto’s vol gas door drukke straten rijden, brengen bij veel mannen toch een speciaal gevoel teweeg. Ook games zoals ‘Need for Speed Underground’ hebben dit effect. Het gaat hier ook meestal om auto’s die verre van standaard zijn en ook al willen we hier misschien niet dagelijks in rijden, sommige auto’s zijn wel heel fraai ‘opgepimpt’.

Power machine

blauwe-bmw-auto

Hoe maken ze van een auto nu zo’n unieke machine waar de power vanaf straalt? Dat zou je zelfs eventueel zelf kunnen als je er maar genoeg tijd en geld voor over hebt. Het is soms even zoeken naar de juiste onderdelen, maar sites zoals Marktplaats bieden veel mogelijkheden. Natuurlijk hangt het kiezen van de onderdelen voor het pimpen van je auto nauw samen met je persoonlijke smaak maar we hebben een aantal suggesties.

Mooie velgen

Bij een auto doen een paar fraaie velgen al heel veel. Want zoals kleren de man maken, zeggen ze weleens dat de velgen de auto maken. Ook de kleur speelt een rol bij de uitstraling van je auto. Voor veel fanatieke pimpers is zilvergrijs saai en rood alleen weggelegd voor een Ferrari. Kies een originele kleur en tegenwoordig scoort de matte lak natuurlijk goed voor een extra bijzondere uitstraling.

Indrukwekkende bak

porsche_luxe_auto

Een pakket sportieve bumpers met bijpassende side skirts doen het ook altijd goed. Deze toevoeging maakt bijvoorbeeld van de Mercedes-Benz-A-klasse ineens een indrukwekkende bak in plaats van een degelijke auto. Doe je er ook nog een AMG-pakketje erbij dan maak je er wel helemaal een echte Duitse filmster van.

Jouw grote liefde

Alleen de buitenkant opleuken is natuurlijk nooit voldoende, ook het interieur moet zich aanpassen aan de 2.0 James Bond uitstraling. Comfortabele stoelen zijn bijvoorbeeld een must en ze moeten er ook nog mooi uitzien. Het eindresultaat zorgt dat de auto een speciaal plekje in je hart krijgt en dat je er misschien zelfs bijna een traantje om moet laten als je hem verkoopt. Maar voordat dit verschrikkelijke moment aanbreekt, kun je de auto eerst nog vele malen met liefde poetsen en natuurlijk er in rijden.

Alles goed geregeld

Zorg ook dat alle administratieve rompslomp van de auto in orde is, dus sluit een autoverzekering af. Een WA verzekering is verplicht maar het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw auto liever WA + beperkt casco of allrisk wilt verzekeren. Deze laatste twee autoverzekeringen zijn altijd inclusief WA verzekering, maar bieden daarnaast ook dekking van (een deel van) je eigen schade. Zelfs als je zelf de veroorzaker van de schade bent.

Laat een reactie achter