De sneaker trend is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ook in 2021 zullen we weer een aantal sneaker trends zien, maar eigenlijk zijn die gewoon weer een vernieuwing en heropleving van een aantal stijlen uit het verleden. Per slot van rekening gaat het in de mode om stijlen, die regelmatig terugkeren.

Omdat de trends voor herenkleding met de seizoenen veranderen, is het geen verrassing dat de herenschoenen trends net zo snel veranderen.

Dus wat zijn mannen schoenen trends van 2021? Dat is de vraag die we beantwoorden in dit artikel met 5 schoenentrends voor mannen.

1. Sneakers met een dikke zool

Het was slechts een kwestie van tijd voordat ze hun lelijke hoofden weer opstaken in de sneakerscene. Ze zijn onder sneakerheads en mode-influencers het hele jaar door trending geweest en zullen in 2021 echt op stoom komen. Hoewel een schoen als deze geen blijvertje is, zullen ze waarschijnlijk weer sneller uit de mode gaan dan we denken.

Merken als Balenciaga, Gucci (zie hierboven), Nike en New Balance rocken deze trend momenteel hard. Ze zijn niet mooi en de slechtste van hen hebben gekke kleuren om deze baksteenachtige silhouetten tot een onaangenaam luidruchtig mode item te verheffen.

Maar met alle dingen die met deze trend mis zijn, zijn er toch nog een paar lichtpuntjes. Als je zin hebt om te experimenteren met de sneakertrend met dikke zolen, kies dan voor een schoen met een gestroomlijnd bovenwerk in effen of neutrale kleuren. Het zal helpen om die dikke zool te verzachten en de algehele look te aarden.

2. Sneakers met gedurfde logo’s

Laat het aan haute couture over om hun merknaam met gewaagde logo’s op de voorkant van hun schoenen van de daken te schreeuwen. Het is een statusding, denk ik. Voor hen zijn dit de coolste herenschoenen ooit.

Als je deze trend wilt volgen, kies dan voor een paar New Balances, je zult er 10x beter mee rennen dan met een paar Gucci-, Prada- of Givenchy-sneakers en het is een beproefde klassieker.

3. ‘Een beetje van alles’ schoen

Deze trend neemt van alles een klein beetje en mengt het in een enkele, uniforme sneaker trend die best mooi kan zijn.

Neem een gestroomlijnd bovenwerk van leer, mesh of suède in neutrale kleuren en combineer het met een afgeslankte dikke zool en je hebt een geweldige schoen, die opvalt zonder schreeuwerig te zijn.

Als je maar lang genoeg blijft proberen, kan het uiteindelijk toch lukken. We zijn een grote fan van het mixen en het matchen van texturen. Het werkt net zo goed met trendy sneakers.

4. Dad sneakers

Dad sneakers doen hun naam eer aan en combineren een schoen met dikke zolen met wat verfraaiingen, Ed Hardy-achtige verfspatten en hand geschetste kunst met gewaagde logo’s, wat al een categorie op zich is.

Een grote groep modebedrijven (hypebeasters) promoten deze sneakers voornamelijk en blijven ook in 2021 een sneaker trend voor mannen.

5. Terug naar de klassiekers

Je kunt nooit fout gaan met de klassiekers oftewel de essentiële mannen schoenen. Het merendeel van de schoenentrends in dit artikel zal in de loop van de tijd in en uit de mode raken, maar het zijn deze klassiekers die altijd zullen blijven bestaan. Merken als Vans, Converse, Nike, Adidas en Moncler bieden al tientallen jaren klassieke silhouetten aan.

Een zwart-wit paar zoals de Converse One Star of Vans Old Skool zijn betaalbare klassiekers en ideaal voor alledaags vrijetijdskleding. Als alternatief kan een paar casual hardloopschoenen met veters uitzonderlijk goed worden gecombineerd met een joggingbroek of een lichte of een donkerblauwe spijkerbroek. En dan is er nog de beproefde klassieke Adidas Stan Smith.

Tot slot

Wij hopen dat dit artikel heeft geholpen om inzicht te geven in wat momenteel in de mode is en waarmee jij in 2021 en mogelijk daarna kunt experimenteren.

Laat een reactie achter