Op 21 september 2021 onthult het Italiaanse dolce vita icoon MARTINI, zijn nieuwste telg de MARTINI Spritzante. Een bruisende cocktail geboren vanuit een unieke samenwerking met Sergio Herman, sterrenchef en liefhebber van de Italiaanse keuken. Deze creatie is een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten & drinken de boventoon voeren. De MARTINI Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille. Goed gebalanceerd met een subtiele bittere toets. Met de Spritzante bieden MARTINI en Sergio Herman een heerlijke cocktail, ready-to-serve en perfect om te schenken tijdens de feestdagen voor een gezellig aperitief met familie en vrienden. De Spritzante is vanaf eind oktober exclusief en in een gelimiteerde oplage te koop bij Delhaize/Jumbo.

Meer dan ooit waarderen we het belang van echte vriendschap. Genieten van de simpele dingen in het leven, tijd doorbrengen zonder beperkingen, herinneringen herbeleven en samen nieuwe herinneringen maken. Samen zijn start met Aperitivo. Aperitivo is de start van een goed begin, van een leuk moment samen. Aperitivo is zeggen, jij bent welkom. Ik heb je gemist. Ik geef om je en ik waardeer je aanwezigheid en vriendschap.

Tijd spenderen met vrienden en familie, een hapje en een drankje staat cruciaal in de Italiaanse dolce vita cultuur en is wat MARTINI ook wil uitdragen. Om deze momenten te faciliteren slaan MARTINI & Sergio Herman de handen in elkaar, en wordt dit najaar Martini’s nieuwste telg gelanceerd, MARTINI Spritzante.

De ontwikkeling van de MARTINI Spritzante

Martini Spritzante x Sergio Herman - © Chantal Arnts 4-min

Om deze momenten te faciliteren slaan MARTINI & Sergio Herman de handen in elkaar, en wordt dit najaar Martini’s nieuwste telg gelanceerd, MARTINI Spritzante. Voor deze bijzondere samenwerking heeft Sergio Herman een geheel nieuw smaakpallet ontwikkeld samen met MARTINI’s master blender, Beppe Musso. Tijdens een reis naar Pessione, Italië -het hart van Martini-, zijn de invloeden van het Italiaanse Aperitivo moment, Sergio Herman’s passie voor perfectie & topgastronomie samengevloeid met MARTINI’s 150-jarig vakmanschap. Het resultaat is een gebalanceerde, frisse cocktail met een subtiele bittere toets die perfect tot zijn recht komt met heerlijke hapjes.

De gedroomde samenwerking

Martini Spritzante x Sergio Herman - © Chantal Arnts 8-min

Sergio Herman: “Italië zit diep in mijn hart verankerd sinds ik drie jaar geleden aan de voorbereidingen van mijn nieuwste zaak Le Pristine begon. De combinatie van mijn Zeeuwse roots met de Italiaanse flair werd onmiddellijk door onze gasten omarmt. Toen de kans voorbijkwam om samen te werken met één van Italië’s meest iconische merken moest ik geen twee keer nadenken. Samen met de master blender van Martini heb ik mijn Spritzante ontwikkeld. Dat ik hiermee een bijdrage aan het rijke oeuvre van dit topmerk heb mogen leveren maakt me enorm trots.”

Aperitivo met MARTINI Spritzante

Martini Spritzante x Sergio Herman - © Chantal Arnts 6-min

De Spritzante is dé cocktail om te drinken tijdens een speciaal aperitief met vrienden & familie tijdens de feestdagen. Verras je gasten met een mooi gedekte tafel, fijne muziek en creëer een prettige ambiance. Combineer deze frisse en licht bittere aperitivo op basis van grapefruit, basilicum en een hint van vanille met smakelijke hapjes voor de leukste en lekkerste momenten.”

De Spritzante wordt bij voorkeur uitgeschonken in een wijnglas. Vul het glas volledig met ijs, schenk de gekoelde MARTINI Spritzante in en garneer met een partje grapefruit en een blaadje basilicum.

MARTINI focust op het aperitief; een moment waarbij eten en drinken goed samengaat. Een samenwerking met een gerenommeerde chef-kok is dan ook een logische keuze. Helemaal omdat Sergio een goede vriend van mij is en wij regelmatig genieten van een aperitief. In mijn ogen het beste moment om samen te komen en onder het genot van een cocktail en hapje bij te kletsen. Je gasten impressioneren wordt met de Spritzante heel eenvoudig, genieten van het moment samen wordt zo nog bijzonderder.”

De MARTINI Spritzante wordt geschonken in Le Pristine Antwerpen. Vanaf eind oktober is MARTINI Spritzante exclusief en in een gelimiteerde oplage te koop bij Jumbo tegen de aanbevolen adviesprijs van 12,49 euro per fles.

Laat een reactie achter