Hoe beter je je huis op de markt brengt, des te meer kans op winst. Waarom? Omdat meer marketing gelijk staat aan meer exposure, meer bezichtigingen, meer biedingen, en uiteindelijk een hogere verkoopprijs. Dus wil je zelf je huis verkopen en de winst maximaliseren? Volg de onderstaande 10 tips om je aanbieding optimaal onder de aandacht te brengen.

1. Zorg voor een aantrekkelijke entre

tuin-wit-tuinhuisje

Woningen met een aantrekkelijk uiterlijk hebben minder tijd nodig om te verkopen. Nog belangrijker is dat mooi aangelegde woningen hogere prijzen vragen. Een mooie voortuin en entree kunnen letterlijk duizenden euro’s aan waarde aan je huis toevoegen. Wij raden je aan de voordeur een nieuw likje verf te geven, ervoor te zorgen dat je gazon in topvorm is, struiken en heesters te snoeien, verse bloemen te planten of te potten, je oprit te wassen en ervoor te zorgen dat je brievenbus in goede staat is. Door dit te doen creëer je een gastvrije ruimte die kopers enthousiast maakt.

2. Wees beschikbaar voor bezichtigingen

Je wilt je huis zo gemakkelijk mogelijk maken voor kopers om te bekijken, dus in plaats van bezichtigingen rond je werkdag te plannen, kun je overwegen om een slotkastje op de voordeur te plaatsen zodat geïnteresseerde kopers op elk moment langs kunnen komen om je huis te bekijken.

Deze optie maakt het voor een meerderheid van de kopers veel gemakkelijker om je huis te bekijken. De meeste kopers gebruiken een makelaar Eindhoven, dus de meeste kopers die door je slotkastje zouden komen worden begeleid. Als een koper zonder makelaar werkt, kun je, als je je daar prettiger bij voelt, een bezichtiging plannen als je thuis bent. Als ze geïnteresseerd genoeg zijn, zullen ze bereid zijn te wachten.

3. Promoot je aanbieding op mobiel vriendelijke sites

De meeste mensen gebruiken nu hun smartphone of tablet om huizen te zoeken. Er worden steeds meer huizen gevonden via een mobiele app! Deze statistiek wordt grotendeels gedreven door de mobiele apps die de top onroerend goed sites op de markt hebben gebracht. Als je sites kiest waarop je je huis wilt aanbieden, zorg er dan voor dat ze een gratis mobiele app hebben voor gemakkelijke toegang voor kopers.

4. Plaats een bord

Makelaarsland-te-koop-bord-1024x510 - Wonen in Den Haag

Potentiële huizenkopers rijden vaak graag door de buurten waarin ze geïnteresseerd zijn om te zoeken naar “Te Koop” borden. Deze techniek kan ook vruchten afwerpen – want het schijnt dat ongeveer 1 op de 10 mensen hun huis vonden via een te koop bord.

5. Delen op sociale media

Gebruik je social media als bron door je aanbieding, data van open huizen en contactgegevens te plaatsen. Veel mensen kijken tegenwoordig ook op social media voor huizen die in de verkoop gaan.

6. Ze de prijs niet te hoog

Het komt vaak voor dat verkopers hun huis voor teveel in de verkoop zetten en dan geschokt zijn over de lage biedingen die ze krijgen (of soms, het totale gebrek aan activiteit en biedingen). Maar waarom gebeurt dit? Statistieken tonen aan dat de gemiddelde huiseigenaar zijn huis met minstens 8% overwaardeert. Dit zorgt natuurlijk voor minder geïnteresseerde kopers.

7. Zorg voor prachtige foto’s

huis-met-aanbouw

Kopers vertrouwen sterk op foto’s om de eerste indruk van je huis te vormen. Zorg ervoor dat je profielfoto een mooi gecomponeerde foto is, meestal van de voorkant van je huis. Besteed ook extra tijd aan foto’s van je keuken, slaapkamer en badkamer, want kopers leggen meestal de meeste nadruk op deze kamers. Voor het beste resultaat huur je een fotograaf in.

8. Interieur on point

woonkamer-trap

Het inrichten, opruimen en depersonaliseren van je ruimte kan de waarde die kopers aan je huis hechten aanzienlijk verhogen. Als kopers naar een huis kijken, willen ze zich voorstellen dat ze er zelf wonen. Je familiefoto’s kunnen dat beeld bemoeilijken. Terwijl je je huis te koop aanbiedt, stop je deze dingen in een doos (wat erg handig is als het tijd is om te verhuizen). Zorg er ook voor dat je huis schoon is en dat elke kamer een duidelijke functie heeft. Deze stappen zullen kopers helpen het potentieel van de ruimte te zien.

Laat een reactie achter