TikTok is al lang niet meer de nieuwkomer. Het is een enorm social media netwerk met meer dan een miljard gebruikers. Hierdoor wordt influencer marketing op TikTok alleen maar populairder.

Meer TikTok volgers krijgen? Kom dan eerst alles te weten over je huidige volgers. Wat voor soort content zoeken ze op TikTok? Willen ze educatieve video’s of esthetische vlog-achtige clips?

Als je een zakelijk account hebt op TikTok, heb je toegang tot veel gegevensrijke inzichten die je veel kunnen vertellen over je publiek. Kijk eens naar wie je volgt en wie er interactie heeft met je content, dit werpt licht op wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Doe daar dan meer van! Hoe meer je content kunt maken voor je specifieke doelgroep, hoe meer ze zullen reageren.

1. VERBETER DE KWALITEIT VAN JE VIDEO’S

vrouw-staat-voor-ringlight-telefoon-tiktok-video-opnemen

Natuurlijk hoeven TikToks geen meesterwerken te zijn, maar als je video’s slecht geluid of een slechte videokwaliteit hebben, zullen mensen gemakkelijk geneigd zijn om over te slaan. Afhankelijk van het soort content dat je maakt, kan een investering in een ringlamp of kleine microfoon wonderen doen om je video’s extra goed te maken. Zelfs het vinden van een rustige, goed verlichte plek om te filmen is een eenvoudige manier om de kwaliteit van je video’s te verbeteren.

2. SPEEL IN OP POPULAIRE LIEDJES EN GELUIDEN

Deze liedjes zijn niet voor niets trending! Ze zijn populair en worden vaak gepusht door platenmaatschappijen. Het algoritme zal de voorkeur geven aan alle content die je maakt met trending geluiden, dus het is een gemakkelijke manier om je video’s voor meer kijkers te krijgen. Je kunt trending nummers vinden in het ontdek tabblad, of de nummers gebruiken die de TikTok app voorstelt wanneer je een nieuwe video maakt.

Het is natuurlijk niet omdat iets trending is dat je mee moet doen. Zorg ervoor dat het relevant is voor jouw niche en publiek.

3. GEBRUIK TRENDING HASHTAGS

hashtag-gif

Net als elk ander social media platform zijn hashtags essentieel voor het verspreiden van je content. Door trending hashtags te gebruiken (en je video’s relevant te maken voor die hashtags) kun je je kansen vergroten om op de For You-pagina van mensen te verschijnen.

Als je niet zeker weet welke hashtags je moet gebruiken, kijk dan eens naar andere makers in jouw niche en doe bij hen inspiratie op. Of typ gewoon ‘#’ als je je onderschrift schrijft en kijk welke trending hashtags tevoorschijn komen.

4. ZORG DAT JE CONTENT OPVALT

Ja, inspringen op trends is een geweldige manier om je publiek een boost te geven. Maar je moet ook originele content maken – video’s waarmee je je kunt onderscheiden van de massa. Wat geef jij je volgers dat ze nergens anders krijgen?

Probeer een unieke draai aan trends te geven om het je eigen te maken.

5. COLLABS MET ANDERE TIKTOKKERS

Doe tijd en moeite om in contact te komen met andere makers en merken op het platform. Het heet tenslotte sociale media! Een van de beste manieren om dit te doen is via de duet- of stitch-functies, waarbij je een bestaande TikTok-video neemt en er je eigen draai aan geeft.

Als je een video duet, kom je waarschijnlijk in de For You Page van mensen die de originele maker volgen, en als je in dezelfde niche zit, is dat een makkelijke manier om nieuwe volgers te krijgen. Zelfs regelmatig commentaar geven op de content van andere makers is een geweldige en oprechte manier om op te vallen.

6. GA DE DIALOOG AAN MET MERKEN VIA HASHTAGS MET EEN MERKNAAM

Als je kijkt naar de hashtags die op dit moment trending zijn op TikTok, is de kans groot dat er minstens één of twee van een merk zijn. Bedrijven creëren hashtag-uitdagingen en -trends en steken er geld in als marketingstrategie. Je inzetten voor deze hashtags is een geweldige manier om opgemerkt te worden door merken, vooral als je in de toekomst met ze wilt samenwerken.

Het is zo simpel als het verkennen van een hashtag, kijken wat andere Creators hebben bedacht en er je eigen draai aan geven.

7. PLEZIER MAKEN

person holding white smartphone taking photo of woman wearing blue jeans

Niet om afgezaagd te klinken, maar uiteindelijk draait het allemaal om plezier hebben. Als je je TikTok-aanwezigheid te serieus neemt, zal dat in je video’s terugkomen. Maar als je gewoon content maakt waar je van houdt en gepassioneerd over bent, zal die positieve energie door het scherm stralen.

Als je het echt naar je zin hebt, maak je vanzelf boeiende content die mensen willen zien.

8. POST OP HET JUISTE MOMENT

Als je wilt dat mensen je content zien, wil je waarschijnlijk geen nieuwe video’s uploaden om 3 uur ‘s nachts. Je moet video’s delen wanneer je volgers (en potentiële volgers) al in-app aan het scrollen zijn. Gelukkig is die informatie super eenvoudig bij te houden als je een zakelijke account hebt.

In de Business Suite sectie van de app vind je Follower Activity, die je laat zien op welke dagen en tijden je volgers het meest actief zijn op TikTok.

Laat een reactie achter