Het opstarten van een eigen onderneming is niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel dingen om over na te denken en je moet allerlei beslissingen nemen. Die druk kan ertoe leiden dat je een verkeerde beslissing neemt, die je potentieel voor succes kan schaden of je op zijn minst minder succesvol kan maken. Oprichten BV is dus niet voor iedereen weggelegd.

Hoewel er geen kant-en-klaar plan is dat je kunt gebruiken voor het opstarten van je onderneming zijn er wel verschillende veel voorkomende en gevaarlijke fouten, die veel nieuwe ondernemers maken en waarvan jij kunt leren. Het nemen van de verkeerde beslissingen kan een negatieve invloed hebben op je bedrijf.

In dit artikel bespreken we tien van de meest voorkomende fouten, die je moet vermijden bij het opstarten van je kleine onderneming.

De planningsfase overslaan

business-planning

Het maken van een planning kan vervelend zijn, maar zonder een solide bedrijfsplan dat ook onderzoek naar bedrijfsideeën en een marktpotentieel omvat, zul je in het duister tasten. De belangrijkste dingen waarop je je in deze fase moet richten, zijn het maken van een bedrijfsplan, een financieel plan en een marketingplan.

Geen SMART-doelen stellen

Doelen kunnen je wanneer je je onderneming opstart richting geven en je vervolgens tijdens de dagelijkse activiteiten op koers houden. Door ervoor te zorgen dat je doelen SMART-doelen zijn, kun je gemakkelijk identificeren waar je naartoe wilt werken en specifieke stappen schetsen, die je moet nemen om je doelen te kunnen bereiken.

Je producten of diensten onderschatten

Vaak hebben we door gebrek aan vertrouwen in ons vermogen of faalangst onze producten en diensten te laag geprijsd. Dit is gevaarlijk omdat het de unieke waarde ondermijnt en mogelijk voor wrok en frustratie zorgt. Het herstellen van de onderwaardering van je producten of diensten is niet zo gemakkelijk en kost veel tijd. Dus moet je terwijl je je bedrijf opstart de markt grondig verkennen. Je kunt op deze manier de juiste prijs voor wat je verkoopt identificeren.

Nieuwe technologie vermijden

affiliate-marketing-computer

Technologie kan eigenaren van kleine ondernemingen nieuwe kansen bieden, helpen om het werk efficiënter te doen en het kan zelfs helpen om geld te besparen. Nieuwe technologie kan intimiderend zijn en tijd vergen om het te leren begrijpen, maar de onwil om je aan te passen aan de technologische vooruitgang kan je bedrijf op de korte en op de lange termijn schaden. Bij een holding oprichten is het ook uitermate belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste technologie.

Bang zijn voor marketing

Marketing kan vele vormen aannemen. Je kunt dan denken aan mond-tot-mond reclame of traditionele reclame maar er bestaat ook internetmarketing. Er zijn geen vaste regels als het om marketing gaat. Het beste soort marketing voor jouw onderneming hangt af van het soort onderneming dat je hebt en wat je doelgroep is. Het is fout om te denken dat je zelf niet de markt op hoeft te gaan en dat mensen en bedrijven wel naar jou toekomen.

Niet weten wie jouw ideale klant is

business team

Een essentieel onderdeel van elke succesvolle marketingcampagne is begrijpen wie jouw ideale klant is. Het is niet genoeg om een marketingbudget te maken en maar van alles te proberen. Je moet marktonderzoek doen om te kunnen identificeren wie je probeert te bereiken, waar je je klanten kunt vinden en hoe ze zullen reageren op jouw marketingactiviteiten.

Te veel uitgeven

Het opstarten van een onderneming hoeft geen grote investering te vereisen, maar sommige eigenaren van nieuwe bedrijven vinden dat ze veel moeten uitgeven om het beste van het beste te kopen. Ze geven grote bedragen uit aan marketing, apparatuur en software. Er zijn meestal ook andere, minder dure maar even haalbare opties beschikbaar, als je maar bereid bent om wat onderzoek te doen. Het creëren en het vasthouden aan een bedrijfsbudget om overbesteding te voorkomen, is altijd een uitstekend idee.

Onderbesteding

Sommige eigenaren van kleine ondernemingen weigeren juist om iets uit te geven. Hoewel er zeker manieren zijn om met beperkte middelen een bedrijf op te starten en uit te breiden, kan te ver gaan en geen enkele vorm van kapitaal in je bedrijf willen investeren, je potentieel op succes ernstig beperken.

Het allemaal alleen doen

business-man-blij

Een eigenaar van een kleine onderneming is misschien bereid om te leren hoe hij een duizendpoot kan zijn, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Effectieve delegatie kan voor nieuwe eigenaren van kleine bedrijven één van de beste manieren zijn om hun bedrijf op te bouwen, hun tijd vrij te maken voor zakelijke activiteiten, die ook hun unieke expertise vereisen en een team samen te stellen dat is gepositioneerd voor toekomstig succes.

Geen toezegging doen

Het opstarten van een bedrijf vereist een aantal succesgerichte karaktereigenschappen, zoals gedrevenheid, toewijding en een serieus gevoel van betrokkenheid. Eigenaren van kleine ondernemingen moeten, als ze willen dat hun bedrijf succesvol is, bereid zijn om offers te brengen, de nodige tijd besteden en uitdagingen aangaan.

Wij maken allemaal fouten. Het belangrijkste is je hiervan bewust te zijn en consequent te werken aan het nemen van slimme, goed doordachte beslissingen. Als je dat kunt doen en veerkrachtig blijft als je een fout maakt, ligt succes zeker binnen handbereik.

Laat een reactie achter