In het hartje van Europa bevindt zich de Côte d’Azur in Frankrijk. Het is een verrassende streek, die omringd wordt door de Alpen en de Middellandse Zee. Het strekt zich uit van de Iles de Lérins eilanden met haar fijne zandstranden tot aan de rotsachtige kust die de vele badplaatsen omringt.

Aan de Côte d’Azur is ook veel luxe, waaronder vele luxe villa’s en hotels, te vinden. Daarom heeft Grandlife de vijf meest luxe villa’s hotels aan de Côte d’Azur op een rijtje gezet.

1. Chateau Diter

De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de uitgestrekte palazzo in de buurt van Grasse. Gebouwd in 2006 door zakenman Patrick Diter, beschikt het over uitgestrekte tuinen en twee platformen waar helikopters kunnen landen. En beroemde merken als Bulgari en Cartier hebben 75.000 euro betaald om het paleis af te huren als feestlocatie.
De beruchte feestjes van Diter kunnen binnenkort wel tot een waanzinnige herinnering gaan behoren want het echtpaar dat er naast woont en dat er gek van werd, heeft net een rechtszaak gewonnen wat weleens tot gevolg kan hebben dat het paleis binnenkort wordt gesloopt. Het karakter Constantine Clios beleeft in de film zijn vurige ondergang in een exploderend jacht, maar bosbranden in de regio zijn eerder een feit dan fictie. Dus als je van plan bent om een soortgelijk terrein te kopen, beleg dan als extra veiligheid in maatregelen voor brandbescherming.

2. Tour Oden Sky Penthouse Monaco

Als je even wilt bijkomen van het kopen van kunstwerken van een miljard dollar, heeft deze kleine schuilplaats je van alles te bieden. Voor slechts 300 miljoen euro kan dit fantastische vijf verdiepingen tellende penthouse in het hoogste gebouw van het prinsdom van jouw zijn. En jouw accountant kan bevestigen dat de residentie in Monaco je een beetje flexibiliteit biedt als het gaat om lastige belastingregelingen.

3. Villa Leopolda

Het gerucht gaat dat dit prachtige herenhuis in de heuvels van Nice in de afgelopen jaren door Bill Gates werd gekocht. Wat we wel zeker weten, is dat het in 2008 voor 200 miljoen euro in het bezit van een Russische reclame miljardair kwam.

4. Villa Picolette

Deze prachtige villa was ooit de thuisbasis van de literaire legende F. Scott Fitzgerald en was de inspiratie voor ‘Tender is the Night’. De zeven slaapkamers, de banketzaal en de discobar maken het de perfecte locatie voor decadente feesten. In 2013 was de vraagprijs $ 35,5 maar voor dit Art Deco-genoegen zul je de volgende keer dat het in onroerendgoedbrochures verschijnt waarschijnlijk nog dieper in de buidel moeten tasten.

5. Villa Notre-Dame-de-Vie

Deze rustieke villa met 35 kamers in Mougins was het laatste huis van de kunstlegende Pablo Picasso. De ingetogen architectuur en de oude olijfgaarden maken dit 18de eeuwse meesterwerk de perfecte locatie voor welgestelde creatieve mensen. Maar het heeft ook een tennisbaan en een zwembad om de gasten te laten sporten en zonnen. In 2013 was de vraagprijs 220 miljoen dollar en in januari 2017 werd het voor een nog onbekend bedrag aan Rayo Withanage, die bekend is van de Londense beurs, verkocht. Het de ultieme aankoop voor kunstkenners. Fitzgerald beschreef het gebied in zijn Jazz-tijdperk als zijn ‘sun-kissed other where’, maar deze eigendommen bewijzen dat de Franse Rivièra nog steeds een luxe klasse apart is. Wat zijn jouw favoriete luxe locaties? Deel je verhalen in het commentaar venster hieronder.

Laat een reactie achter