Natuurlijk wil je je bedrijfsnaam zoveel mogelijk verspreiden. Je wilt dat iedereen je kent en dat je doelgroep het eerste aan jou denkt. Maar reclame is prijzig. Wij weten wel een relatief voordelige manier om jouw naam net zover te verspreiden als traditionele en online reclame doet. Laat mensen het werk doen, en maak ze er tegelijkertijd blij mee.

Eigen medewerkers inzetten

modern-kantoor

Zet bijvoorbeeld je eigen medewerkers in met bedrukte kleding. En nee, je maakt dan niet onterecht gebruik van ze. Als je je mensen voorziet van bedrukte kleding, worden zij daar alleen maar blij van én laat jij je merk in hun omgeving zien. Medewerkers zien dit soort weggevers als cadeautje en dat is het in principe ook. Een cadeautje waar jij ook je graantje van meepikt. Je kunt bijvoorbeeld makkelijke kleding voor in het weekend zoals hoodies met logo bedrukken, dat valt altijd wel in de smaak. En dit soort kledingstukken hebben genoeg ruimte om je logo een prominente plek te geven. Maar ook om een boodschap of slogan te drukken, voor extra effect. Ook sportkleding is een leuke optie, waarmee je ook nog eens vitaliteit bij je medewerkers stimuleert. Denk aan shirts, jacks of hardloopaccessoires.

Accessoires en gadgets

Over accessoires gesproken. Deze kunnen hetzelfde effect hebben als kleding en zijn vaak ietsje voordeliger. Bovendien zijn ze ideaal wanneer je niet te ‘schreeuwerig’, maar juist heel subtiel wilt overkomen. Voor koude, kille dagen kun je bijvoorbeeld mutsen bedrukken. De bedrukking is hierbij altijd op het voorhoofd, wat uitstekend opvalt. Soms zijn er zelfs speciale versies te vinden met een lampje voorop of met speakertjes bij de oren, als een koptelefoon. Overigens heb je nog meer van deze kledingaccessoires met gadgets ingebouwd, zodat ze multifunctioneel zijn. Zo heb je bijvoorbeeld handschoenen met bluetoothverbinding naar je telefoon. Maak je het telefoongebaar met je hand, dan kun je ermee bellen.

Andere relaties

vrienden-groep

Je kunt je eigen medewerkers inzetten, zodat zij én je merk verspreiden, én positiever tegen het bedrijf aankijken én trots zijn om voor jouw merk te werken. Maar je kunt ook anderen ‘gebruiken’, zoals klanten en andere externe relaties. Ook zij worden blij van cadeautjes en daarom werkt relatiegeschenken bedrukken ook voor hen goed. Bij relaties uit de buitenwereld moet je wel écht goed letten op relevantie, bruikbaarheid en kwaliteit. Bij medewerkers is het nog logisch dat je wilt dat ze je merk promoten. Het is immers ook in hun voordeel wanneer je extra exposure krijgt. Maar bij externe relaties mag absoluut niet doorschemeren dat het bedoeld is voor jouw promotie. Het moet in eerste instantie overkomen als een cadeautje in hun belang. Want waarom zouden ze met jouw merk gaan rondlopen? Jij hebt hén nodig.

Persoonlijke band of toch wat verder weg?

Ook externe relaties kun je verrassen met comfy weekendkleding of sportkleren. Maar bedruk het dan subtieler of samen met hun logo. Of met een relevante boodschap zoals ‘bedankt voor de samenwerking’, bij het einde van een succesvolle samenwerking. Of nog effectiever is een krachtige boodschap die slaat op jullie samenwerking. Voor dit soort geschenken is het wel belangrijk een echt goede en enigszins persoonlijke band te hebben. Anders is een ander geschenk dan kleding passender. Bijvoorbeeld een fles wijn of een wijn set. Veel gebruikt hiervoor is ook een bedrukte mok of luxe chocolade. Altijd goed!

Laat een reactie achter