Heb je steil haar, maar vind je krullen eigenlijk mooier? Dan probeer je waarschijnlijk met enige regelmaat een mooie slag in je haar te krijgen. Lastig is dit niet, maar helaas verdwijnen krullen soms snel weer. Frustreert dit jou ook zo? Lees dan vooral verder. In deze tekst hebben wij namelijk 4 tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jouw krullen voortaan langer blijven zitten.

#1 Tref de benodigde voorbereidingen

woman with red lipstick and blonde hair

Om langer te kunnen genieten van je krullen, is het belangrijk dat je de benodigde voorbereidingen treft. Was je haar eerst met een kwalitatieve shampoo, bij voorkeur eentje met volume boost. Je haar krijgt hierdoor niet alleen extra volume, maar wordt ook stugger. En krullen blijven over het algemeen langer zitten in stug haar. Was je haar in ieder geval niet met een conditioner voordat jij je haar gaat krullen en laat ook haarolie staan.

#2 Gebruik een goede kwaliteit krul- of stijltang

Heb jij je haar optimaal voorbereid op een ‘krulbeurt’? Dan wordt het tijd om te beginnen met krullen. Je kunt hier een krultang voor gebruiken. Ook met een warmte borstel heb je binnen de kortste keren de gewenste krul of slag in je haar. Heb je geen krultang in huis, maar wel een stijltang? Geen probleem, want hier kun jij je haar ook mee krullen.

Als je nog geen krul- of stijltang in huis hebt, is het handig om er eerst eentje te kopen. De keuze is reuze, maar koop niet het eerste beste apparaat dat je tegenkomt. Met de goedkope apparaten kun je probleemloos een slag in je haar krijgen, maar de krul blijft vaak niet lang zitten. Krullen verdwijnen vaak minder snel als je een duurdere krul- of stijltang van een bekender merk koopt. Dit is overigens niet altijd het geval, waardoor het verstandig is om je eerst te verdiepen in krul- en stijltangen voordat je er daadwerkelijke eentje koopt.

#3 Zet elke lok vast met een clipje

mooie krullen vrouw blond

Wie zijn haar krult, doet dit lok voor lok. Zodra je de krul- of stijltang van bijvoorbeeld Haibu door een lok hebt gehaald en deze laat hangen, zie je vrijwel direct dat er een slag in komt. Om langer te genieten van krullend haar, is het niet verstandig om de lokken los te laten bungelen nadat je ze gekruld hebt. Rol de lokken liever op en zet ze vast met haarclipjes. Doe dit net zolang tot alle haar met clipjes vastzit op je hoofd. Laat dit zitten tot je haar volledig is afgekoeld en haal de haarclipjes er dan pas uit.

#4 Pas op met het gebruik van haarlak

In de hoop dat krullen langer blijven zitten, gebruiken veel vrouwen haarlak. Dit kan helpen, maar alleen als je het op de juiste manier gebruikt. Waak er in ieder geval voor dat je te veel lak in je haar spuit. Je haar wordt dan namelijk een stuk zwaarder en dat zorgt ervoor dat krullen sneller uitzakken. Gebruik haarlak daarom altijd met mate.

Laat een reactie achter