Meubels kopen voor je huis zou leuk moeten zijn. Je zou het niet als een uitje naar de tandarts moeten zien. Maar voor te veel huiseigenaren is dat precies wat er gebeurt als ze van plan zijn meubels te kopen. Er is zoveel keuze en je weet niet zo goed wat van goede kwaliteit is.

Volg deze 7 eenvoudige stappen en je zoektocht naar je kwaliteitsmeubels zal een stukje makkelijker gaan.

1. Stel een budget vast

ronde-eettafel-marmer-goud-blauwe-stoelen

Wat je je kunt veroorloven is de onderste regel voor elk inrichtingsproject, en het kopen van meubels van hoge kwaliteit is geen uitzondering. Budgettering wordt nog belangrijker bij het kopen van meubels, want grote stukken – sofa’s, banken, stoelen of een Bouclé fauteuil – kan soms vrij prijzig zijn.
Vanzelfsprekend helpt het om vroeg in het proces een budget vast te stellen, zodat je je kunt concentreren op wat je je kunt veroorloven. Maar als je eenmaal leert hoe je kwaliteit kunt beoordelen, zul je in staat zijn de beste waarden binnen je prijsklasse te vinden.

2. Levensstijl

Hoe je je meubels gebruikt is een van de belangrijkste aspecten. Als je kinderen of huisdieren hebt, heb je stevige constructie en gemakkelijk schoon te maken meubels nodig. Als je een kamer inricht die zelden gebruikt wordt, zoals een bibliotheek of studeerkamer, kun je je meer op esthetiek richten.

3. Kleuren

grote-kaarshouders-richmond

De kleuren die je kiest worden ook beïnvloed door je levensstijl. De regels zijn betrekkelijk rechtlijnig: Wit is een no-no voor kinderen en huisdieren; midden- tot donker getinte prints verbergen een veelheid van zonden.

4.Evalueer je ruimte

Je kunt maar zoveel meubels in een kamer hebben voor het overvol en onhandig begint aan te voelen. Aan de andere kant wil je er zeker van zijn dat er voldoende zit- en tafelruimte is.
Om er zeker van te zijn dat je nieuwe meubels bij je ruimte, behoeften en persoonlijkheid passen, neem je de tijd om elke kamer in je huis zorgvuldig te plannen (als je nog in die fase zit) of op te meten (als je al aan het bouwen bent of in je huis woont). Schets dan, op grafiekpapier, je kamer op maat. Neem deuropeningen, ramen, verwarmings- en andere blijvende aspecten waar je meubels mee zullen moeten “leven”.
Deze activiteit mag archaïsch klinken in de dagen van computers en scanners, maar het kan echt nuttig zijn. Nog beter is het je bestaande meubels op te meten, ze op te meten op grafiekpapier op dezelfde schaal als je kamer tekening, en ze op de schets te plaatsen. Zo kun je je de plaatsing van meubels voorstellen en zien hoe je hele kamer benut wordt.

5.Vind je stijl

Voor je iets kunt kopen, moet je eerst uitzoeken wat je mooi vindt. Houd maar één ding in gedachten: Een kamer vol gecombineerde meubelstijlen is veel interessanter dan een kamer vol bij elkaar passende stukken van dezelfde schaal. Wees niet bang om stijlen te mixen en te matchen om de look te krijgen die je wilt.
Het lastige van het kiezen van een stijl is dat wat we mooi vinden vaak buiten onze prijsklasse ligt of niet praktisch is. Als dat het geval is, moet je een persoonlijke beslissing nemen. Wat is belangrijker: esthetiek of praktisch nut en leef dan met je beslissing?

6. Informeer jezelf over kwaliteit

ronde-marmeren-tafel-richmond

Als je geld uitgeeft aan een meubelstuk, wil je weten dat het lang meegaat. Er zijn talloze boeken, websites, en organisaties die richtlijnen geven voor het maken van meubels.
Als je eenmaal in de winkel bent, wees dan niet bang om die laden van de commode open te maken, de eettafel uit elkaar te trekken, en de verstelbare stoel om te kieperen. Niemand zal het voor je doen, en je kunt verbaasd zijn over wat je ziet. Als je online winkelt, neem dan contact op met de fabrikant om te zien of ze een winkel in je omgeving hebben die het stuk of de lijn, waarin je geïnteresseerd bent, voert. Zoek je meubels van goede kwaliteit? Check dan eens de meubels van Richmond Interiors.

7. Denk aan comfort

Wees niet bang om de meubels die je op de showroomvloer ziet uit te proberen. Niets is erger dan veel geld investeren in een meubelstuk, om er dan achter te komen dat het keihard is, doorhangt als een natte deken of te hoog of te laag zit.
Meubels kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar het proces kan zonder stress verlopen. Volg de hierboven vermelde tips en er zal geen ruimte voor fouten zijn. Zoals eerder gezegd, met een beetje onderzoek en inspanning kom je een heel eind.

Laat een reactie achter