Aangezien de Surface Pro editie vrij populair was, heeft Microsoft in de loop der jaren niet veel serieuze concurrentie gehad als het gaat om tablets. Buiten de iPad Pro vormt geen van de copycats een ernstige bedreiging voor de Surface Pro. Nu gekleed in het zwart, domineert de Microsoft Surface Pro nog steeds. Lees snel verder waarom de Microsoft Surface Pro 6, die we mochten testen van Coolblue, een echte aanrader is.

Microsoft Surface Pro 6: Korte Samenvatting

  • De Microsoft Surface Pro 6 ging maar liefst 9,5 uur mee
  • Super compact (12,3’’ en 770 gram) en handig om mee te nemen
  • Super hoge snelheden, ideaal voor werk
  • Door de lichtsensor werk je ‘s avonds ook zeer comfortabel
  • De nieuwe matzwarte kleur ziet er gelikt uit

Design

microsoft surface pro 6 zijkant

De Microsoft Surface Pro 6 heeft eigenlijk dezelfde formule als de voorgaande modellen met een lichte aanpassing. Je hebt nog steeds die primaire modes, tablet, laptop en studio met de kickstand die naar 165 graden kan.

Er is nu echter ook een matzwarte optie, het model dat je hierboven ziet. Een donkere tint laat de 0,33 inch dunne magnesium tablet nog slanker ogen dan voorheen. Het zwarte exterieur is vingerafdruk bestendig, en de textuur zorgt ervoor dat je het apparaat beter kan vasthouden.

De metalen kickstand op de Microsoft Surface Pro 6 blijft makkelijk te manoeuvreren. Het stuiterde wel wat heen en weer als ik er op schoot op typte, maar het voelde wel stabiel genoeg.

De Microsoft Surface Pro 6 weegt slechts 800 gram voor enkel de tablet, en 1100 gram als het toetsenbord meegewogen wordt.

Microsoft Surface Pro 6 Specificaties

CPU: 8ste-gen Intel Core i5, Core i7
RAM: 4GB, 8GB of 16GB
SSD: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB
Scherm: 12.3 inch (2736 x 1824 pixels)
Batterij: 9 uur 30 minuten
Poorten: 1 USB 3.0, DisplayPort, Surface Connect, microSD, koptelefoon
Camera’s: Achter: 8 MP; Voor: 5 MP
Maat: 11.5 x 7.9 x 0.33 inch
Gewicht: 770 gram (tablet), 1100 gram (met toetsenbord)

Aansluitingen

Noem het eigenwijs, of een verlangen om bij de eigen aansluiting te blijven, welke reden dan ook, Microsoft weigert om de USB-C poort te gebruiken op de Surface Pro 6. Dit betekent dat je geen USB-C kan gebruiken om je apparaat op te laden, en deze poort ook niet kunt gebruiken voor alle nieuwe snufjes die tegenwoordig USB-C gebruiken.

Scherm

microsoft surface pro 6 beeld

Het 12.3-inch PixelSense scherm van de Microsoft Surface Pro 6 is een van de betere schermen die je zal vinden op een 2-in-1. Dit scherm is niet alleen scherp met 2736 x 1824 pixels, het is ook erg helder en kleurrijk.

Audio

De twee speakers aan de voorkant van de Microsoft Surface Pro 6 leveren een luid en helder geluid. Het geluid is zo goed dat ik het graag als speaker gebruikte om muziek op de achtergrond af te spelen.

Type Cover

microsoft surface pro 6 toetsenbord

Het typen op de Microsoft Surface Pro 6 is beter dan verwacht voor een 2-in-1. De type cover zorgt voor 1.3 mm toets-beweging, waardoor je een zacht gevoel van de toetsen krijgt ondanks de dunne cover. Echter moet de typ cover wel apart aangeschaft worden.

Prestaties

De Microsoft Surface Pro 6 blijkt in vergelijking met zijn voorganger een enorme stap vooruit gemaakt te hebben, als het om de prestaties gaat. Dankzij de 8ste generatie quad-core Core i5-8250U processor en 8GB RAM. (Je kan ook nog upgraden naar een Core i7 chip en 16GB RAM.) Zelfs met 28 tabbladen open in Chrome presteert de Microsoft Surface Pro 6 snel en vloeiend, terwijl ik deze review schrijf, muziek aan het streamen ben op Youtube.

Levensduur Batterij

De Microsoft Surface Pro 6 gaat maar liefst 9 uur en 30 minuten mee op een batterij. Ik was erg onder de indruk van deze levensduur. Terwijl ik deze review schrijf, muziek stream, en een aantal tabbladen in Chrome open staat heeft de Microsoft Surface Pro 6 nog 45% over na 4 uur testen.

Conclusie

microsoft surface pro 6 dicht

De Micro Soft Surface Pro 6 is voor mensen die echt hun voordeel willen halen met het feit dat het een 2-in-1 is, licht genoeg om overal mee naartoe te nemen, en flexibel omdat je van tablet naar laptop kan switchen. De Microsoft Surface Pro 6 niet alleen veel sneller dan zijn voorganger, hij ook gaat ook veel langer mee. Dus met deze tablet kan je je lader thuis laten liggen! Klik hier om de beste aanbieding te vinden.

Laat een reactie achter