Het leven is in 2023 aanzienlijk duurder geworden: de oorlog in Oekraïne duurt voort, de energieprijzen blijven stijgen en de inflatie is hoger dan hij in vele jaren geweest is. Tel daar nog bij dat de rente ook alsmaar blijft stijgen en we kunnen niet anders dan concluderen dat de economie er wel eens beter voor heeft gestaan. Je zult dit ongetwijfeld in je portemonnee gemerkt hebben. De hoogste tijd dus om eens te kijken of je ook geld kunt besparen. Wij willen je in dit artikel graag laten zien dat je door een zorgverzekering op maat te kiezen op een tweetal manieren geld kunt besparen. Met een goed afgestemde zorgverzekering heb jij toegang tot hoogwaardige zorg en hou je ook nog eens geld over. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Wij laten je zien dat het mogelijk is!

Een zorgverzekering op maat

contract-ondertekenen

Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je kunt geld besparen wanneer je je zorgverzekering personaliseren gaat. Hoe beter het jou lukt om jouw zorgverzekering aan te laten sluiten op jouw zorgvraag, hoe minder geld je hoeft te betalen. Let wel, het gaat hier niet alleen om het geld dat je uitgeeft aan je maandelijkse premie. Een verzekering goed afstellen betekent namelijk ook dat je op de lange termijn geld bespaart. Ben jij niet goed verzekert, dan betaal je misschien weinig premie, maar dan krijg je een enorme factuur wanneer je zorg nodig hebt. Dat is geen besparing, maar een belasting. Vandaar dat het goed is om kritisch te kijken naar welke zorg jij nodig denkt te gaan hebben.

Welke aanvullende pakketten heb jij nodig?

Wanneer je een zorgverzekering gaat afsluiten, kies je een basisverzekering en daarnaast kun je nog optionele pakketten toevoegen. Met deze pakketten kun je echt je voordeel pakken. Ga je bijvoorbeeld naar de tandarts voor een behandeling en heb je geen verzekering, dan draai jijzelf op voor de kosten. Heb je echter een tandartsverzekering aan je basisverzekering toegevoegd, dan betaalt de verzekering de kosten van jouw behandeling. Op die manier vermijd je dus hoge kosten voor je behandeling door een goede verzekering te nemen. Wat je aan maandpremie betaalt, is vaak veel minder dan de kosten die je maakt bij de tandarts, reken je winst dus maar uit. Anderzijds is het ook zo dat je je tandartsverzekering zou kunnen schrappen wanneer je nooit iets hebt bij de tandarts. Die paar tientjes per jaar kun je dan gemakkelijk zelf betalen.

Vraag zorgtoeslag aan

geld

Niet iedereen heeft voldoende geld om de maandpremie van de zorgverzekering te betalen. Dat is echter geen reden tot paniek: je kunt gewoon zorgtoeslag aanvragen. Je kunt dit aanvragen via de site van de Nederlandse overheid. Log in met je DigiD, geef aan wat je jaarlijkse inkomen is en je krijgt een inschatting te zien van de hoogte van je toeslag. Zo houden we met zijn allen de zorg niet alleen goed, maar ook betaalbaar voor iedereen.

Laat een reactie achter