Nieuw-Zeeland is een van de topfavorieten van de relaxte reizigers en de avonturiers. Het land heeft van alles te bieden waardoor een reis naar Nieuw-Zeeland zo geliefd is. Veel blogs wijden zich nu aan het laten zien van de minder bekende parels of de leukste activiteiten, maar soms wordt een reis al een stuk prettiger als die goed is gepland. Om zoveel mogelijk te genieten van je reis en van de Kiwi cultuur hebben wij een paar tips op een rijtje gezet, van logistiek advies tot algemene informatie.

Planning en bestemming

plan-van-aanpak

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus de initiële planning is erg belangrijk. Zo zijn de seizoenen bepalend voor wat je gaat doen. Ga je in de zomer dan kan je genieten van de prachtige kustlijn en al de natuur die het eiland te bieden heeft, ga je in de winter kun je zelfs skiën op, bijvoorbeeld, Mount Ruapehu. Het is daarom belangrijk om de juiste vlucht naar Nieuw-Zeeland te boeken.

Als je hebt uitgezocht wanneer en hoelang je wilt reizen en de vlucht is geboekt, dan moet je snel op zoek naar accommodatie. Zoals genoemd is Nieuw-Zeeland een populaire bestemming, dit betekent dat de beste huizen en hotels snel volgeboekt zijn. Boek daarom vroeg, dan weet je zeker dat je een dak boven je hoofd hebt.

Algemene informatie en veiligheid

home-office-laptop

Voor veel reizigers, voornamelijk beginners, kan een vreemde plek nogal overweldigend zijn. Stel jij voelt je dan aangesproken, let extra goed op. In elke stad en elk dorp heeft een lokale i-SITE. Dit is een soort VVV-kantoor van de Kiwi’s. Hier kan je bus en treinschema’s vinden, lokale plattegronden en brochures. En als je er even niet uitkomt, kan je ook altijd aan de medewerkers je vragen stellen.

Verder is Nieuw-Zeeland een erg veilig land, er zijn geen gebieden of stadsdelen waar je beter niet kan komen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Voorkomen is beter dan genezen, wees daarom toch alert op zakkenrollers en probeer ‘s nachts niet alleen over straat te lopen. Stel er gebeurt nu toch iets of je hebt een ongeluk, dan is het alarmnummer 111.

Met een gerust hart op pad

Dus denk eraan, plan de trip van te voren, boek vroeg je accomodatie en als je het op locatie even niet meer weet, kijk dan gewoon even bij de i-SITE. We hopen dat je met de bovenstaande tips een fantastische en stressloze reis kan maken!

Laat een reactie achter