Alle Griekse stranden hebben hun eigen schoonheid en charme. De onderstaande stranden worden beschouwd als de mooiste van Griekenland (door ons team en de publieke opinie). Dus wil je met FTI reizen naar Griekenland? Ontdek dan de beste stranden: Balos in Kreta, Myrtos in Kefalonia, Porto Katsiki in Lefkada, Super Paradise in Mykonos, Navagio in Zakynthos, en meer.

1. Agios Prokopios strand

Agios Prokopios op het eiland Naxos ligt slechts 5 km ten zuiden van Naxos-stad en is een lang strand met verbazingwekkend lichtblauw water. Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Griekenland. De kust heeft zacht, goudkleurig zand. Het strand wordt erg populair, maar door zijn grote omvang raakt het nooit vol. Een deel van het strand is bezaaid met tavernes, cafetaria’s en ateliers. Veel sportcentra hebben ook hun basis in Agios Prokopios of in de buurt, waaronder centra voor windsurfen, kitesurfen en duiken.

2. Het strand van Balos

Balos op het eiland Kreta is het Caraïbische aspect van Griekenland. Behalve verbazingwekkend zeewater heeft Balos ook een indrukwekkend landschap. Balos ligt aan de noordwestkant van Kreta en is bereikbaar per boot vanuit Chania-stad en Kissamos of per auto via een onverharde weg. Dit is een van de meest verbazingwekkende afgelegen stranden met zacht zand en exotisch water. Direct naast het strand van Balos ligt het afgelegen, onbewoonde eiland Gramvoussa met op de top een middeleeuws kasteel.

3. Myrtos strand

Dit is het meest gefotografeerde van alle stranden en het ligt op het eiland Kefalonia. Het uitzicht vanaf de klif erboven is adembenemend, maar ook het strand zelf is een wonder. Je zult genieten van het exotische diepe water en het uitzicht op de open zee. Myrtos ligt aan de noordkant van het eiland, dicht bij het pittoreske dorpje Assos. Het wordt vaak in reisbladen genoemd als een van de beste stranden ter wereld.

4. Elafonisi strand

Elafonisi (of Elafonissos) is een klein eilandje dat met de rest van Kreta is verbonden door een ondiep rif dat bij kalme zee kan worden overgestoken. Dit eilandje ligt 82 km ten noordwesten van Chania-stad en is per boot bereikbaar vanuit Paleohora of per auto vanuit het dorp Vathi, tot een punt en dan het rif oversteken.

5. Voidokilia strand

Voidokilia, gelegen op een idyllische locatie in Messinia, een paar kilometer van Pylos, is een van de meest indrukwekkende stranden om te bezoeken in Griekenland. De baai van Voidokilia is bedekt met zijdeachtig zand en heeft een ongewoon symmetrische vorm. Dit gebied herbergt talrijke diersoorten en omdat het een aangewezen “Natura 2000” gebied is, zijn er geen voorzieningen toegestaan. Tegelijkertijd liggen er ook enkele archeologische vindplaatsen.

6. Porto Katsiki strand

Porto Katsiki is het bekendste strand van het eiland Lefkada, gelegen aan de zuidwestkant van het eiland. De naam van dit strand betekent “de haven van de geiten”. Boven de indrukwekkende baai bevinden zich een parkeerplaats en een paar strandtenten om te genieten van het adembenemende uitzicht op de Ionische Zee. Bezoekers moeten een paar treden naar beneden om deze witte kiezelkust met het exotische diepe water te bereiken.

7. Navagio strand

De Schipbreukbaai (Navagio in het Grieks) is het beroemdste strand van het eiland Zante. Het kreeg zijn naam toen een schip met illegale sigaretten er in 1983 schipbreuk leed. Het verroeste schip is vandaag de dag aan land te zien. Navagio wordt alleen per boot bezocht en heeft prachtig kristalhelder water en zacht wit zand. Voordat je Navagio bereikt, maakt de rondvaartboot een stop in de beroemde Blauwe Grotten, met al even verbazingwekkend water.

8. Vai strand

Het prachtige Vai strand, bekend als Palm Forest, is een strand met 5000 palmbomen, waarmee het het grootste bekende palmbomenbos in heel Europa is. Dit bos werd voor het eerst genoemd in de Klassieke periode en het bestaan ervan wordt toegeschreven aan Fenicische kooplieden die de zaden van de dadels die ze aten weggooiden.

9. Het strand van Sarakiniko

Dit strand is een van de mooiste stranden van Milos en zeker het meest bijzondere. Het ligt langs de kustweg ten oosten van Adamas, ten noordoosten van Milos. Het is de meest gefotografeerde plek van het eiland.

10. Red beach

Het rode strand is aantoonbaar een van de beroemdste en mooiste stranden van Santorini. Het ligt in het gebied van Akrotiri en slechts enkele stappen verwijderd van de oude site van Akrotiri. De kleine omvang van het strand zorgt voor veel drukte en er zijn veel dagen waarop de meeste bezoekers ervoor kiezen het strand niet helemaal af te lopen.

11. Kolymbithres

Het strand van Kolimbithres is een van de beroemdste stranden van Paros en ligt in de enorme baai van Naoussa, of Plastira-baai. Dit strand is vooral indrukwekkend vanwege de enorme blokken graniet die het beschutten, in de loop der eeuwen door de zee en de wind in vreemde gladde vormen gebeeldhouwd.

12. Mylopotas

Mylopotas is een van de meest bezochte en drukst bezochte stranden van Ios; een prachtige, zanderige baai met turquoise water en weelderige vegetatie bekroond met een Blauwe Vlag. Mylopotas bestaat uit twee delen; een georganiseerd gedeelte uitgerust met ligbedden en parasols en een onontgonnen gedeelte waar je onder de warme zon kunt liggen.

13. Alyki

Het is een klein strand, opgerold in een groene baai. Het witte zand, het heldere water en de strandfaciliteiten trekken veel bezoekers. Pijnbomen, olijfbomen en oude marmergroeven omringen het strand.

14. Plaka

Plaka is een van de mooiste stranden van Naxos. Het is een rustig en eindeloos zandstrand met in sommige delen grote platte stenen en verbazingwekkend kristalhelder water. Aan het begin van het strand zijn ligbedden en parasols te vinden, maar het grootste deel behoudt zijn ongerepte natuurlijke schoonheid.

15. Super Paradise beach

Hoewel Super Paradise op het eiland Mykonos vooral bekend is vanwege de all-day strandbars en feesten, is de waarheid dat het ook fantastisch water heeft. Ga op het zachte zand van Super Paradise liggen, ga zonnebaden, luister naar de muziek en zwem in het kristalheldere water van de Egeïsche Zee. Dit strand is bereikbaar per boot of bus vanuit Mykonos-stad. Er zijn veel accommodaties rond Super Paradise, van familiestudio’s tot luxe hotels.

16. Lalaria

Lalaria, alleen bereikbaar per boot vanuit de haven van de hoofdstad, ligt op de noordoostelijke punt van het eiland en is een droomachtige plek van een ongelooflijke schoonheid met enorme witte kliffen die uit de heldere diepblauwe zee oprijzen.

17. Stafilos

Stafilos is een van de dichtstbijzijnde stranden van Skopelos-stad. Een leuke vistaverne verwelkomt de bezoekers en enkele houten trappen leiden naar beneden naar de mooie kiezelbaai met fijn grijs zand en kristalhelder water.

18. Koukounaries

Dit is het bekendste strand van Skiathos en daarom ook het drukst bezocht. Het staat bekend om het uiterst fijne witte zand en het geurige pijnbomenbos waaraan de streek zijn naam ontleende.

19. Sint-Paulusstrand

Het strand ligt onder de oude Akropolis van Lindos. Goudkleurig zand en kiezels vormen het strand waar ligbedden te huur zijn. Rotsen beschutten het strand, wat de mogelijkheid geeft om in het schone turquoise water te duiken.

20. Valtos

Valtos is het grootste strand van Parga, op loopafstand of een korte boottocht van het stadscentrum. Omzoomd met tavernes en studio’s is dit witte kiezelstrand geschikt voor alle leeftijden en alle voorkeuren. Je zult genieten van het blauwgroene water en de ontspannende sfeer. Valtos wordt omgeven door groene heuvels en bovenop een klif staat aan één kant het middeleeuwse kasteel van Parga.

21. Kyra Panagia

Gelegen aan de oostkant van het eiland Karpathos, onderscheidt het strand van Kyra Panagia zich door het exotische blauwe water en het fijne zand. Dit is een afgelegen plek, maar heeft ook weinig parasols en ligbedden. Boven dit magische strand staat een mooie kerk gewijd aan de Maagd Maria. Zo kreeg het strand zijn naam, die “Vrouwe Maagd Maria” betekent. In de zomer varen er ook boten naar Kyra Panagia vanuit Pigadia, de hoofdstad van Karpathos.

22. Simos

Simos is een grote baai op Elafonissos, een piepklein eiland net onder Peloponnesos. Het strand is beroemd om het exotische water en het zachte zand. De ene kant van het strand is naturistisch, terwijl de andere kant een populaire camping heeft. Er zijn geen tavernes of studio’s op Simos, waardoor de maagdelijke schoonheid van de plek behouden blijft. Om naar Simos te gaan heb je een eigen voertuig nodig, want er zijn geen openbare middelen in Elafonissos.

23. Kavourotrypes

Het strand van Kavourotrypes, een licht zandstrand met veel rotsen, is ideaal voor bezoekers die op zoek zijn naar het perfecte kleurtje. Omdat het weinig plekken biedt voor natuurlijke schaduw, wordt aangeraden je eigen parasol mee te nemen naar het strand. Dit kleine strand is ideaal om te zwemmen en is ook veilig voor kinderen.

24. Seychellen

Dit strand is een van de mooiste stranden van Ikaria. Gelegen in een schilderachtige en intieme baai, 20 km ten zuidwesten van Agios Kirikos, heeft dit strand heldere kiezels en rotsen, smaragdgroen water en is omgeven door indrukwekkende rotsformaties.

25. Paleokastritsa

Paleokastritsa is niet alleen een kosmopolitische badplaats op het eiland Corfu, maar ook een plaats met prachtig blauwgroen water. Er zijn veel baaien in Paleokastritsa, sommige zijn afgelegen en andere populair, zoals het hoofdstrand net aan het begin van de weg omhoog naar het klooster. Vanuit de kleine haven van Paleokastritsa vertrekken zeer regelmatig boten naar afgelegen baaien met fabelachtig water.

Laat een reactie achter