Het motortheorie examen kan je beter niet onderschatten en zo veel mogelijk voorbereiden. Je zult moeten vertrouwen op je vaardigheden van lezen, gezond verstand en begrip.

Je zou vast wel heel goed kunnen rijden, maar kun je echt een motor besturen volgens de strikte regels van de wet? Je komt er in ieder geval heel snel achter dankzij de motortheorie examen.

De standaard theorie test vragen ~ slaagcijfer is 44 op 50 voor het motor theorie examen

BMW-motor-zwart

Dit theorie-examen moet binnen 30 minuten afgelegd worden en omvat 50 vragen over de verkeersregels/voorschriften. Deze vragen en antwoorden worden op je persoonlijke aanraakscherm getoond en niet voorgelezen. De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties. Je moet je als het ware voorstellen dat jij de bestuurder bent van de motor welke je op de afbeelding ziet naast de vraag.

Deze vragen zijn verdeeld in vijf verschillende soorten:

  • Meerkeuzevragen: hier druk je op de knop met A, B of C
  • Ja/Nee Vragen: hier geef je eenvoudig antwoord door op de JA of NEE toets te drukken
  • Open Vragen: hier moet je een bepaald getal (zonder decimalen) intoetsen, bv. 50, 70 enz.

Je kunt deze vragen – een foto, een plaatje of een tekening – in je eigen tijd beantwoorden, maar bedenk wel dat alle vragen binnen de totale tijdslimiet voor de test beantwoord moeten worden. Je kunt ook op de volgende knop klikken om eerder naar de volgende vraag te gaan. Vragen die je niet zeker weet en onbeantwoord laat, of die je later nog eens wilt bekijken, kun je markeren; gemarkeerde vragen kunnen dan – als de tijd het toelaat – alsnog beantwoord of gecorrigeerd worden. Merk op dat onbeantwoorde vragen die je niet markeert niet kunnen worden teruggehaald en dus altijd fout zullen zijn! Bedenk ook dat alleen de zichtbare weggebruikers, verkeerslichten, verkeersborden, wegmarkeringen enz. van belang zijn voor de vragen en antwoorden!

Na het CBR theorie-examen:

zilvere motor

Na afloop van het motor theorie krijg je meteen de uitslag in beeld. Je krijgt hierbij ook kort de fout beantwoorde vragen te zien. Dit kan je helpen om je, indien nodig, voor te bereiden op je herexamen. Woon je in Utrecht? Dan zou je een motor theorie in Utrecht kunnen realiseren!

Laat een reactie achter