Of je er nu van houdt of ze vreselijk vindt, het is moeilijk om de populariteit van UGG’s te ontkennen. De laarzen – die goed zijn voor bijna 90% van de omzet van $ 1,5 miljard van het moederbedrijf Deckers Brands – hebben een bijna cult-achtige schare fans.

Hoewel de schoenen en laarzen de bijnaam “ugg-ly” hebben gekregen en de dragers de toegang tot lounges van luchtvaartmaatschappijen is ontzegd en ze worden beschuldigd van dierenmishandeling, blijft de populariteit van het merk zo sterk dat veel ondernemers ze toch blijven verkopen. Helaas omvat dit ook verkopers, die niet de beste bedoelingen hebben en alleen uit zijn om mensen op te lichten met namaak UGG’s.

Terwijl het Californische merk UGG – voorheen bekend als “UGG Australia” deze vervalsers keihard probeert aan te pakken, is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je de echte producten krijgt om de UGG-laarzen en andere producten bij erkende winkels te kopen.

Waar kun je de authentieke UGG-laarzen kopen?

Als je van plan bent iets te kopen in een winkel, die je eigenlijk niet kent, lees dan voordat je op de knop ‘kopen’ klikt eerst onze handleiding. De websites, die je in dit artikel zult tegenkomen, verkopen de nieuwste stijlen en bieden de beste prijzen als je je UGG’s online wilt gaan kopen.

Als je van plan bent om jezelf of iemand die je kent een paar UGG’s cadeau te doen, pas dan op voor vervalsingen. Verkwansel je zuurverdiende geld niet en wapen jezelf met de kennis over hoe je nep UGG’s kunt herkennen. Zorg er ook voor dat je weet hoe je je laarzen, die gemaakt zijn van schapenvacht, moet verzorgen.

In dit artikel bespreken we 10 dingen die je moet doen voordat je tot een aankoop overgaat:

1. Controleer de labels en stickers

De oneindige strijd tegen vervalsingen heeft UGG ertoe aangezet om speciale kenmerken op UGG- en I Heart UGG-producten aan te brengen. Deze speciale labels en stickers zijn de snelste en de meest betrouwbare manier om de authenticiteit van je aankoop te kunnen garanderen.

Check the security features

Sinds het najaar van 2010 gebruikt UGG bepaalde kenmerken op de labels en de verpakkingen met bijvoorbeeld het holografische logo dat verandert van zwart naar wit als het 90 graden wordt gedraaid.

Als de linkerschoen van je paar UGG’s een ingenaaid label met daarop de maat/het gebruikte materiaal heeft, zal dit kenmerk op de strook net achter het label staan. Als er geen ingenaaid label is, zal er een veiligheidssticker op de zool van de linkerschoen zitten. De schoenendoos moet ook dezelfde beveiligingssticker hebben. UGG gebruikt dit kenmerk nog steeds.

In de herfst van 2013 heeft UGG Australia een QR-code aan het ingenaaide beveiligingslabel in de linkerschoen toegevoegd. Scan gewoon met een smartphone over het label en dan word je naar de landingspagina van ugg.com omgeleid waar je de authenticiteit van het product kunt controleren.

QR code uggs

Als je dit label omdraait en naar de achterkant kijkt, zou je een ander kenmerk moeten zien namelijk een UGG-logo met een 3D-effect dat, als je ermee heen en weer gaat, ‘beweegt’.

Sommige producten uit de collectie van het najaar 2014 hebben dit 3D logo niet op de ingenaaide labels. Als je goederen tegenkomt zonder deze kenmerken kun je het beste gewoon de QR-code gebruiken.

how to spot fake uggs

2. Worden de UGG-laarzen in Vietnam en China gemaakt?

Geloof het of niet maar de UGG-laarzen met het label “Made in China” en “Made in Vietnam” zijn de originele producten. Al jarenlang worden er authentieke UGG-producten vervaardigd door Deckers Outdoor Corporation, die fabrieken heeft in China, Vietnam, Cambodja, de Filippijnen, de Dominicaanse Republiek en de VS. Als het label zegt dat de schoenen zijn gemaakt in Nieuw-Zeeland of Australië, kun je er dus vanuitgaan dat ze nep zijn.

how to spot fake uggs

Samenvattend worden echte UGG’s dus gemaakt in China, Vietnam, Cambodja, de Filippijnen, de Dominicaanse Republiek en in de Verenigde Staten.

Wat betreft het UGG-label op de achterkant van de schoen bij de hiel, zou het er uit moeten zien als een authentiek UGG-label zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien. De namaakmodellen hebben vaak grotere lettertypen, stiksels van slechte kwaliteit en de kleuren zijn ook anders.

Omdat het bedrijf niet langer UGG Australia wordt genoemd, maar gewoon UGG, staat er op de authentieke labels dus niet langer “UGG Australia”.

ugg label achterkant

3. Controleer de verpakking

Echte UGG-laarzen worden geleverd in een stevige doos van stevig karton. Sommige mensen zeggen dat de echte doos een doos uit één stuk is met een klepdeksel, maar sommigen melden ook dat ze echte UGG’s hebben gekocht, die in tweedelige dozen met verwijderbare deksels werden geleverd.

Die informatie is dus verschillend maar een ander deel van de verpakking, dat je wel kunt controleren, is de plastic verpakking. Het plastic waarin de laarzen zijn ingepakt, moet zijn gemaakt van dik, gekreukt materiaal met daarop “UGG” gedrukt. De neppers gebruiken dun plastic van een slechte kwaliteit en hebben bijna altijd niets op de zak gedrukt.

Controleer ook het onderhoudsboekje, de authenticiteitskaart en andere papieren die bij de UGG- of I Heart UGG producten zitten ingepakt. Ze moeten zijn afgedrukt op dik papier en kleuren van een goede kwaliteit hebben. Ze mogen niet wazig of gescand zijn. In juni 2007 stopte UGG Australia met het gebruik van wit papier en nu is dus alle informatie, die bij het product zit, op crèmekleurig papier afgedrukt.

uggs verpakking

Echte UGG-laarzen hebben binnenin een inlegstuk om te voorkomen dat ze misvormd raken als ze worden ingepakt of worden verzonden. De namaakproducten hebben dit niet en zijn ook met minder zorg ingepakt.

Authentieke UGG-producten worden nooit verzonden in een tas met daarop een UGG-logo. Je krijgt alleen een UGG-tas als je de producten in een van de officiële winkels van het bedrijf koopt.

De volgende dingen zijn nooit samen met de UGG-laarzen ingepakt:

  • Een bruine stoffen zak met “Snow Boots” erop gedrukt – echte UGG’s worden nooit snowboots genoemd.
  • Elk soort label dat op de laarzen zelf is vastgemaakt of daaraan is bevestigd. Echte UGG-laarzen van Deckers hebben geen labels eraan.
  • Een Australische vlag die overal op het verpakkingsmateriaal is afgedrukt.

Dit zijn allemaal duidelijke aanwijzingen dat de UGG’s echt nep zijn.fake uggs tassen

how to spot fake uggs

 

4. Controleer de vacht

De voering, bij echte UGG-laarzen is gemaakt van vacht, heeft een rijke romige kleur en voelt dik, donzig en zacht aan. Nagemaakte laarzen hebben een grijsachtige witachtige kleur en voelen dun en synthetisch aan.

vacht uggs

Als je het moeilijk vindt om het verschil tussen echte en synthetische vacht te voelen, kun je, door er over heen te wrijven, echt het verschil merken. Als er stukjes loskomen, betekent dat dat de vacht nep is. Bij echte UGG’s mag de vacht nooit gemakkelijk loslaten.

Echte schapenvacht heeft van nature aan de pelszijde een dubbel stuk vacht en dat kun je niet uit elkaar trekken. Als je het buitenmateriaal van de vacht in de laarzen er gemakkelijk kunt afhalen zoals je op onderstaande afbeelding ziet, is dat een duidelijk teken dat de laarzen niet van echte schapenvacht zijn gemaakt en dus nep zijn.

5. Controleer de zolen

Bij echte UGG-laarzen zijn de zolen flexibel en hebben ze veel profiel. Bij nepschoenen zijn ze star en moeilijk te buigen.

Echte UGG-laarzen hebben ook dikke zolen van een paar centimeter dik. Namaak UGG-laarzen hebben dunnere zolen met een zool, die maar een centimeter dik is.

neppe en echte zolen uggs

Echte UGG’s hebben aan de onderkant van de zolen een R van copyright in een cirkel naast de “UGG”. Vroeger was dit een duidelijke manier om de echte en de valse UGG’s te onderscheiden, maar vervalsers hebben dit ook ontdekt en zijn begonnen om dit detail aan valse UGG’s toe gaan voegen.

UGG Australia veranderde ook het patroon op het loopvlak van de zolen van hun laarzen van een zigzagpatroon naar het zonnelogo. Hoewel dit niet de meest onfeilbare manier is om de echtheid te garanderen, moeten echte UGG-laarzen deze zon wel hebben en moet ook “UGG Australia” in het midden van de zool van de schoen in het juiste lettertype zijn uitgesneden.

Zoals je kunt zien in de volgende video, is het niet altijd gemakkelijk om te zien of je UGG-laarzen echt zijn of niet. De enige manier om 100% zeker te zijn, is door de QR-code te scannen zodat je wordt omgeleid naar de site ugg.com waar je als het een echt product van UGG is, zult zien dat het is geverifieerd.

6. Controleer de maat

Degenen die ooit zelf UGG-laarzen hebben gekocht of ze al hebben, weten dat ze groot vallen. Het is algemeen bekend dat als je een paar UGG’s koopt, het het beste is om ze een maat kleiner te kopen.

Echte UGG-laarzen zullen na verloop van tijd uitlopen en zich naar de voeten van de drager vormen. Als een paar UGG’s in je echte schoenmaat comfortabel aanvoelt, is de kans groot dat ze nep zijn.

Controleer ook de bovenkant of de opening van de laars. Het moet groot en ruim genoeg zijn, zodat je ze kunt omslaan of je jeans er in kunt stoppen. De namaak UGG’s hebben een smallere opening en ze rollen niet zo gemakkelijk om als de echte UGG’s.

Sommige nep UGG’s zijn ook korter of langer dan echte UGG’s. Ontdek eerst de juiste hoogte voor een ultrakorte, lange en ultralange UGG laars en vergelijk deze voor de aankoop.

7. Controleer de geur

Om je te lokken met ongelooflijk lage prijzen, maken oplichters bij het maken van UGG-laarzen vaak gebruik van goedkope lijm, namaak schapenvacht en andere materialen van lage kwaliteit. Dit geeft de vervalsingen een vreemde chemische, plastic en synthetische geur. De geur van verf of verf die alleen op de nep-schapenvacht wordt gebruikt, is een bewijs dat je een vals product in handen hebt.

Echte UGG- en I Heart UGG-producten mogen helemaal nergens naar ruiken.

8. Controleer de algehele kwaliteit

Als je schoenen koopt die €175 kosten, moet je voldoende tijd nemen om ze grondig te kunnen inspecteren. Hieronder vind je een aantal dingen om te controleren om de algehele kwaliteit van de UGG-laarzen te kunnen beoordelen:

Check the overall quality

  • Controleer de breedte van de laarzen. Namaak UGG-laarzen zijn vaak smaller dan echte.
  • Inspecteer het stiksel. Zorg ervoor dat het gelijkmatig is en dat er geen draden uitrafelen.
  • Inspecteer het suède en/of het leer. Ze moeten soepel zijn, gemaakt van hoogwaardig materiaal en mogen geen onnodige markeringen hebben.
  • Let op de hakken van de laars. Ze moeten gelijkmatig naar de rest van de schoen lopen en mogen op geen enkele manier krom zijn.
  • Let op de punt van de laars. Een echte laars helt geleidelijk naar beneden, terwijl een neplaars een puntigere teen heeft.

9. Controleer de prijs

Echte UGG- en I Heart UGG-producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kwaliteit en daar is de prijs dan ook naar. Als een paar UGG-laarzen wordt verkocht voor een absurde prijs, die te mooi is om waar te zijn, dan zou dat alleen al moeten dienen als een waarschuwing dat ze nep zijn.

De extreem populaire klassieke UGG-laarzen worden al sinds 1978 vervaardigd en de meest populaire kleuren komen zelden in de uitverkoop.

10. Controleer de verkoper

Ten slotte verkoopt UGG alleen laarzen via haar eigen flagship winkels, haar officiële website en erkende handelaren. Als je je in deVerenigde Staten bevindt, kun je het beste via Amazon en Nordstrom kopen. Voor andere locaties kun je de UGG store locator gebruiken, wat een tool is om een erkende winkelier bij jou in de buurt mee te vinden.

Vergeet niet dat geautoriseerde winkeliers geen UGG-producten op eBay mogen verkopen. Een aanzienlijk percentage van de op eBay verkochte UGG’s is nep. Zelfs Deckers Outdoors Corporation mag producten niet rechtstreeks uit de schoenenfabriek verkopen.

Als een verkoper beweert dat de UGG-laarzen goedkoop zijn omdat ze “rechtstreeks uit de fabriek komen” is de kans groot dat de laarzen vals zijn. Raadpleeg voor meer informatie hierover onze handleiding over eBay.

Blijf ook uit de buurt van fake websites, die alleen maar bedoeld zijn om kopers met hun nep UGG-producten te misleiden. Deze websites gebruiken vaak zinnen als “goedkope UGG’s” en ze staan vol met spelfouten zoals “UGH boots.”

Laat een reactie achter